Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Boston

Vliegtickets naar Boston Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Boston

Boston is een grote stad in de Amerikaanse staat Massachusetts, gelegen aan de oostkust van de Amerikaanse East Coast. Boston is de op drie na grootste stad in de Verenigde Staten van Amerika en ook de grootste stad in de staat Massachusetts. De stad is gegroeid uit het dorp dat werd opgericht door Puriteinse religieuze immigranten uit het Engelse Yorkshire, aan de kust van de Massachusetts Bay in 1630.

In de 17e eeuw liep de stad voorop bij de uitbreiding van de Britse koloniën en de Amerikaanse onafhankelijke beweging. Het was ook het toneel van tal van politieke gebeurtenissen tijdens de Amerikaanse Revolutie, zoals het Boston Massacre (1770) en de Boston Tea Party (1773). In 1776 werd Boston het eerste officiële Amerikaanse lid van de 13 koloniën en de stad stond aan de basis van de vroege onafhankelijkheidsbeweging.

Tegenwoordig staat de stad bekend om zijn schitterende historische bezienswaardigheden en is het een centrum van kunst, cultuur, educatie en economie. Met meer dan 6 miljoen inwoners en meer dan 16 miljoen bezoekers per jaar is Boston een grote toeristische bestemming.

Waarom Boston?

Boston is een belangrijk kruispunt in de oostelijke kust van de Verenigde Staten, een unieke stedelijke setting die de perfecte mix is van geschiedenis, cultuur, kunst, educatie en economie. De stad is de thuisbasis van tal van historische bezienswaardigheden, culturele bezienswaardigheden en musea, zoals het oude State House, de Freedom Trail, het John F. Kennedy Presidential Museum and Library en het museumpark Fenway. Ook zijn er veel kleurrijke festivals, sportevenementen en activiteiten voor alle leeftijden.

Naast de historische bezienswaardigheden staat de stad ook bekend om zijn prachtige definitieve architectuur, waaronder glinsterende wolkenkrabbers, middeleeuwse stadsmuren, barokke kathedralen en koloniale gebouwen. Bovendien geniet Boston van een mild, continentaal klimaat waardoor de stad in de lente en de zomer kan worden genoten.

5 bezienswaardigheden in Boston die je moet zien

1. Freedom Trail – De Freedom Trail is een 4 km lange wandelroute die langs 16 historische bezienswaardigheden loopt, waaronder de Old State House, de Old South Meeting House en de Paul Revere House.
2. Boston Common – Onderdeel van de Freedom Trail, is Boston Common de oudste stadspark in de Verenigde Staten, aangelegd in 1634. Dit grote grasveld biedt veel ruimte voor picknicks, wandelingen en ontspanning.
3. Museum of Fine Arts – Dit wereldberoemde museum bevat meer dan 450.000 kunstwerken, waaronder werken van Monet, Van Gogh, Rembrandt en Picasso.
4. John F. Kennedy Presidential Library and Museum – dit museum is gewijd aan de 35e president van de VS, John F. Kennedy. Het biedt onder meer een tentoonstelling van foto’s, video’s, audio-opnamen en publicaties.
5. Fenway Park – Fenway Park is het oudste baseballstadion in de Verenigde Staten en ook het thuisbasis van de Boston Red Sox. Het stadion wordt beschouwd als een Amerikaans symbool.

5 restaurants in Boston waar je moet eten

1. Island Creek Oyster Bar – gastronomische mix van traditioneel kreeft, schelpdieren en vis.
2. Toro – mediterrane-Spaanse keuken met veel vis en vleesgerechten.
3. Menton – Franse gerechten, bereid met kruiden en groenten uit de eigen tuin.
4. Coppa Club – casual Italiaans-Amerikaans eten, met veel huisgemaakt pasta.
5. Sportello – moderen Italiaanse keuken met verse pasta, salades, pizzas en verse vlees- en visgerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Boston?

De luchthaven van Boston, ook bekend als Logan International Airport, is de grootste luchthaven van de stad en de tweede drukst bezochte luchthaven in de Verenigde Staten. Het is ook de belangrijkste luchthaven in de staat Massachusetts. De luchthaven is gelegen in East Boston, op slechts 5 km van het stadscentrum.

Er zijn ook een paar kleinere luchthavens in de buurt van Boston, waaronder de Marshfield Municipal Airport, de Lawrence Municipal Airport, de Beverly Municipal Airport en de Norwood Memorial Airport. Deze luchthavens zijn een goede optie als je met een klein vliegtuig reist.

Boston
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal