Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Buenos Aires

Vliegtickets naar Buenos Aires Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Buenos Aires

Buenos Aires, gelegen aan de rand van Río de la Plata in Argentinië, is een van de grootste steden in Latijns-Amerika. De stad is ongeveer vierhonderd jaar geleden, in 1536, ontstaan als een Nederlands fort. De stad werd echter pas echt opgericht door de Spanjaarden. In de late 17e eeuw begonnen de Spanjaarden de stad uit te bouwen en uit te breiden, waardoor het een belangrijke stad werd. In de 19e eeuw werd de stad het economische centrum van Argentinië. Als gevolg hiervan werd Buenos Aires ook het culturele en politieke centrum van het land. In de loop van de 20e eeuw groeide Buenos Aires uit tot een van de grootste steden van Latijns-Amerika met een bevolking van meer dan dertien miljoen mensen.

Waarom Buenos Aires?

Buenos Aires is een bijzonder boeiende stad met een breed scala aan interessante attracties en activiteiten. De stad is verdeeld in verschillende wijken, ieder met zijn eigen karakter en sfeer. Er zijn de trendy buurten rondom de Avenida Corrientes, de charme van La Boca, de elegantie van Puerto Madero, en de rust van Palermo.

Ook is Buenos Aires een van ’s werelds grootste havens voor passagiersvluchten, wat betekent dat er veel luchtvaartmaatschappijen naar de stad vliegen. Daarnaast is er ook een goed ontwikkelde infrastructuur en internationale communicatie. De stad is daardoor een populaire bestemming voor zakenreizen, toerisme en studenten. Er zijn tal van internationale universiteiten, musea, theaters, bioscopen, galleiras en winkelcentra om uit te kiezen. Bovendien is de stad omringd door fraaie stranden met geweldige uitzichten en de Frans-Argentijnse cultuur vult de straten.

5 Bezienswaardigheden in Buenos Aires die je moet zien

1. Plaza de Mayo – De oudste plaza in Buenos Aires en een nationale icoon, de Plaza de Mayo is de thuisbasis van de Casa Rosada (het presidentiële paleis) en de kathedraal van Buenos Aires. Het is een van de meest bezochte toeristische attracties in de Argentijnse hoofstad.

2. Puerto Madero -Dit gebied heeft veel te bieden, van heerlijke restaurants, winkels en cafés tot een wandelpromenade langs de oever van de Río de la Plata.

3. La Boca – La Boca is de thuisbasis van de beroemde Boca Juniors voetbalclub. Het is ook de locatie van de Caminito straat waar de gekleurde huizen en cafés elke bezoeker in verrukking brengen.

4. Palermo – Palermo is een wijk herbergt muirs, verschillende gebouwen uit de koloniale tijden en enkele van de mooiste parken in Buenos Aires. De parken zijn een ideale plek voor een rustgevende wandeling of een picknick op het gras.

5. Reserva Ecológica – De Reserva Ecológica is een natuurreservaat met honderden hectare groene gebieden met bossen, heide en groene weiden. De reserva is de thuisbasis van de stekelnootvogel, de grootste vogel in Zuid-Amerika.

5 restaurants in Buenos Aires welke je moet bezoeken

1. Parrilla Don Julio – Parrilla Don Julio is een restaurant dat gericht is op Argentijnse asado, een typische soort barbecue. Het restaurant serveert de beste steaks, lamsvlees, vis en salades die Buenos Aires te bieden heeft.

2. Don Julio – Don Julio is een familiegerund steakhouse met een bijzondere restaurant formule. Het restaurant serveert topkwaliteit vlees, gegrild op een autentieke Argentijnse barbecue.

3. Gran Bar Danzon – Gran Bar Danzon is een populaire plaats in het hartje van Palermo. Het restaurant serveert kleurrijke gerechten en een breed scala aan culinaire opties.

4. La Cabrera – La Cabrera is een van de beste Argentijnse steakhouse in de stad. Het restaurant, gelegen in Palermo, serveert authentieke steak, lamskotelet en diverse Argentijnse specialiteiten.

5. Carasucias – Carasucias is een bijzonder restaurant met een uitgebreide kaart met opties voor zowel vegetariërs als vleeseters. Er worden diverse gerechten met speciale ingrediënten geserveerd, zoals lamskoteletjes, gebakken aardappels, runderfilets en rucola salades.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Buenos Aires?

Buenos Aires heeft drie luchthavens: de Jorge Newbery Airport (Aeroparque), de Ezeiza International Airport (EZE) en de San Fernando Airport (FSO).

De Jorge Newbery Airport, ook wel Aeroparque genoemd, is gelegen aan de oevers van de Río de la Plata, vlakbij de stad Buenos Aires. Het is de voornaamste opstapplaats voor korte vluchten binnen Argentinië, maar wordt ook gebruikt voor internationale vluchten naar Zuid-Amerika.

De Ezeiza International Airport (EZE) is de belangrijkste internationale luchthaven van Buenos Aires. Het is één van de drukste luchthavens in Zuid-Amerika en heeft een breed scala aan internationale vluchten.

Tenslotte is er de San Fernando Airport (FSO), gelegen ten zuidwesten van de stad Buenos Aires. Hoewel de luchthaven grotendeels wordt gebruikt voor chartervluchten, heeft het ook verschillende commerciële vluchten naar binnenlandse bestemmingen.

Buenos Aires
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal