Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Cairo

Vliegtickets naar Cairo Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Cairo

Cairo, de hoofdstad van Egypte, mirakels staan bekend als de stad van de Vijfduizend Jaar van de geschiedenis, is een stad van mythen en legenden. Al vijfduizend jaar geleden, tijdens de Oudheid, stond Cairo bekend als de stad van de piramides, de grootste monumenten ter wereld. De oudste stad is momenteel de meest verstedelijkte stad van Afrika, met ruim 18 miljoen mensen die het wonen.

Faraonische steden werden gevormd in het begin van de 4e millennium voor Christus. Er is veel geschiedenis en geschreven documenten over het leven in de tijd dat het oude Egypte de macht had, maar de eerste schriftelijke vermelding van Cairo (of Men Nefer) dateert uit de 7e eeuw voor Christus, waar het eerste archeologische bewijs werd gevonden.

Het is waarschijnlijk dat het eerste permanente nederzetting in de regio vermoedelijk werd opgericht in de 13e eeuw voor Christus. Aan het einde van de 8e eeuw verzette de Faraon Narmer de hoofdstad naar deze regio, om de gelegenheid bij te wonen voor de vele piramides. Rond elke piramide, een tempelcomplex, een binnenstad en paleizen verschenen.

De stad heeft vele verschillende religieuze en culturele invloeden gehad gedurende haar lange geschiedenis. In de loop van de tijd hebben de Romeinen, de Byzantijnen, de Arabieren, de Mamelukken, de Turken en de Britten hun tint gegeven aan de stad. De stad heeft enorm gebloeid sinds de 16e eeuw, toen de Ottomaanse-Turkse regering de controle over de regio kreeg, waardoor het opzetten van muren, forten, bazaars en moskeeën mogelijk werd gemaakt.

Waarom Cairo?

Cairo is absoluut een van de beste en spannendste steden die je ooit zult bezoeken. De dynamiek van de stad, het rijke culturele erfgoed en de gastvrije bevolking maken van Cairo een droomplek. De stad is uniek gelegen aan de rivier de Nijl; je kunt prachtige architectuur bewonderen, verdwalen in de steegjes van ’s werelds oudste bazaar, kannaal-kruisen, piramiden bezoeken en het hoeden boertachtige uitzicht van de nachtelijk verlichte citadel bezoeken. Verder kun je genieten van de internationale culinaire hoogstandjes als falafel, shawarma, kunst en cultuur en de aanwezigheid van de prachtige Nilrivier.

In Cairo kom je ook diverse geweldige winkelstraatjes, marktjes, boetiekjes, koffiehuizen en restaurants tegen. Er is nooit zo veel te zien als in deze stad. Naast het feit dat Cairo veel te bieden heeft, is het ook relatief goedkoop om hier te verblijven. Hotels in Cairo kosten meestal niet meer dan $50 per nacht.

De stad heeft een overvloed aan historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder prachtige moskeeën, kerken, paleizen, forten en havens. Het is zeker dat je steeds weer nieuwe verborgen schatten zult ontdekken. Ook is er alle aanleiding om de vele goede restaurants en gemakkelijk bereikbare bereikbare openbare stranden te bezoeken.

Met zijn uiteenlopende verscheidenheid is Cairo een stad waar je letterlijk nooit uitgekeken raakt.

5 bezienswaardigheden in Cairo die je moet zien

Cairo heeft een breed scala aan bezienswaardigheden en attracties. Hieronder vind je vijf van de must-visit bezienswaardigheden in Cairo:

Kopteneiland

Kopteneiland is een klein stukje land dat door de Nijl wordt omgeven. Veel van de antieke buitenwijken van de stad bevinden zich hier, evenals kleine kerkjes, restaurants, winkeltjes en andere bezienswaardigheden.

De Citadel van Cairo

De Citadel van Cairo is een vesting gebouwd tijdens de Mamelukke periode. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het bestaat uit een aantal prachtig versierde paleizen, moskeeën en andere historische gebouwen die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

De Koptische Kerk

De Koptische Kerk is een van de oudste kerken die de wereld ooit heeft gekend. Vaak wordt het beschouwd als een van ’s werelds mooiste en meest historische christelijke kerken. Het is een prachtig voorbeeld van een religieus gebouw en iedereen die de stad bezoekt, moet deze kerk eigenlijk een keer bezoeken.

De Pyramides van Gizeh

De Pyramides van Gizeh zijn de beroemde piramides die duizenden jaren geleden door de oude Egyptenaren zijn gebouwd. Het is een van de grootste attracties in Egypte, die iedereen die de stad bezoekt zeker moet bekijken.

Nahi El Qibli Moskee

Nahi El Qibli moskee is een van de mooiste en meest historische moskeeën van Egypte. Het is een van de grootste moskeeën in de stad en het is bekend om het prachtige uitzicht op de stad waar je vanaf het dak kunt genieten.

5 restaurants in Cairo welke je moet bezoeken

Als het gaat om het eten in Cairo, dan is er zekerhet een en ander te beleven. De stad kent vele verschillende restaurants. Hieronder staan vijf restaurants die je een bezo

Cairo
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal