Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Calgary

Vliegtickets naar Calgary Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Calgary

Calgary is een stad in de Canadese provincie Alberta. De stad is ontstaan als handelspost voor de Royal Canadian Mounted Police. In 1875 werd de stad officieel gesticht. In het begin was het vooral een klein dorp met weinig inwoners. In de jaren 1880 als de goud- en zilvermijnen begonnen was de groei van de stad enorm. In de daaropvolgende jaren werd Calgary de handels- en vervoersknoop van het westen.

In 1912 werd Calgary’s eerste noord-zuidspoorlijn geopend, waardoor de stad een evenwichtige groei doormaakte. In de jaren 30 werd de Stampede ontwikkelt, een heuse rodeo die door de jaren heen groeide tot het evenement wat het nu is. Na de oorlog groeide Calgary verder. In 1971 opende de buurtschap Rocky View de deuren en in de jaren 80 begon de stad zich boven de stadsgrenzen te ontplooien door toerisme, transport en recreatieve voorzieningen.

Calgary is nu een moderne stad met meer dan 1.200.000 inwoners. De stad is een belangrijk centrum voor transport, toerisme, onderhoud en financiële diensten voor noord-Amerika.

Waarom Calgary?

Calgary, het moderne centrum van Alberta, heeft veel te bieden als je op zoek bent naar een diverse stedelijke centrum. Calgary is een bekroonde stad die de hele wereld anders ervaart.

De stad heeft een schitterende omgeving, culturele bezienswaardigheden en unieke stedelijke bezienswaardigheden. Er zijn meer dan 250 parken om te wandelen, te fietsen of gewoon te genieten. Meer dan 20 golfbanen bieden deelnemers de mogelijkheid om deel te nemen aan professionele toernooien en recreatieve spelers.

Calgary heeft meer dan 3.000 restaurants waar iedereen de beste Canadese en internationale maaltijden kan krijgen. Hoewel de stad elke dag drukker wordt, geeft de openheid en de rust de bewoners de mogelijkheid om er plezier te hebben aan hun avonden en weekends.

Calgary is een hoogontwikkelde stad die wereldwijd erkend is voor zijn onderwijs, gezondheidszorg en culturele bezienswaardigheden. Als u op zoek bent naar een stad waar de hele wereld een stap in de toekomst ervaart, dan moet u naar Calgary komen.

5 bezienswaardigheden in Calgary die je moet zien

Calgary is gevuld met boeiende bezienswaardigheden voor iedereen. Hier vind je ongeëvenaarde attracties, unieke ervaringen en wereldberoemde bezienswaardigheden.

  • Calgary Tower – deze 185 meter hoge toren biedt spectaculaire uitzichten over de stad. Je kunt hier ook een filmhorloge maken met het 360 graden rondom panorama en vervolgens je foto’s delen met je familie en vrienden.
  • Chinook Centre – Deze winkel is gelegen in het zuiden van Calgary. Er is hier een enorme collectie van designermerken zoals Gucci, Nike, Prada en Dior.
  • De Calgary Zoo – Met meer dan 1.000 dieren van meer dan 130 verschillende diersoorten is de Calgary Zoo een geweldige bezienswaardigheid voor gezinnen. Je kunt hier ook leren over de cyclus van leven en dood en hoe de verschillende diersoorten veranderen.
  • Peace Bridge – Met zijn spectaculaire design is deze beroemde brug een toonbeeld van ultramoderne architectuur. Het zal je zeker onder de indruk brengen.
  • Bow River – Bow River is een bekende attractie in Calgary. Dit stroomsysteem is de perfecte plek om te raften, vissen en kanoën.

5 restaurants in Calgary waar je moet bezoeken

Calgary is een geweldige stad voor heerlijke maaltijden en betaalbare prijzen. Hier vind je een lijst met 5 restaurants in Calgary waar je absoluut moet bezoeken.

  • Nellies – Dit restaurant heeft heerlijk serveren steaks, burgers, kipsandwiches en de iconische Alberta Brownie. Je krijgt hier ook heerlijk Canadese biertjes die perfect matchen met je maaltijd.
  • Saltlik – Saltlik is een populair steakhouse met een fantastische selectie van vleesgerechten. De ambiance is ultramodern en de bediening is heerlijk. Je kunt hier ook genieten van een mooi uitzicht op de stad.
  • Famoso Neapolitan – Dit restaurant gespecialiseerd in Neapolitan pizza’s met een perfecte combinatie van ingrediënten. Bovendien hebben ze ook een verscheidenheid aan aperitieven en desserts om je maaltijd af te maken.
  • Earls Kitchen & Bar – Earls is een Amerikaans-Canadees restaurant met een veelzijdig aanbod van gerechten. Ze bieden ook heerlijke cocktails en wines om je avond mee af te sluiten.
  • Blink Calmel & Co. – Blink Calmel & Co.’s biedt de perfecte combinatie van Franse klassiekers met Canadees comfort. Je kunt hier genieten van vlees, vis en vegetarische gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Calgary?

Calgary International Airport (YYC) is gelegen in het noorden van de stad en is de grootste luchthaven in de omgeving. Het is de hub voor het immigratie- en emigratieprocessen voor de hele regio. Calaway International Airport (YYC) biedt vluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Amerika, Europa, Azië en Australië.

Er zijn ook andere luchthavens in de regio waar je naartoe kunt vliegen zoals Red Deer Regional Airport (YQF), Fort McMurray International Airport (YMM), Lloydminster Airport (YLL) en Drumheller Airport (YDM). Ze bieden vluchten naar and

Calgary
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal