Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Cartagena

Vliegtickets naar Cartagena Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Cartagena?

Cartagena is een stad in de regio Murcia in Spanje, gelegen aan de kust van de Mar Menor. Het is een oude stad die meer dan tweeduizend jaar geschiedenis kent. De stad is eeuwenlang een piace of vitalsiteit voor vele culturen, waaronder de Feniciërs, Romeinen, Visigoten en de Moren.

De Romeinen bouwden de eerste stad in de tweede eeuw voor Christus, dus er is al een lange geschiedenis. Tegen het begin van de vijftiende eeuw was Cartagena al een handelscentrum, waar zij het middelpunt was van het regionale handel. In de achttiende eeuw werd Cartagena een belangrijk militair en industrieel centrum, de stad groeide gestaag in de negentiende eeuw. Cartagena kent herkenbare monumenten uit de Romeinse tijd, zoals de Tarracota-archeologische vindplaats en het Romeinse amfitheater, tot renaissance-monumenten, zoals het beroemde Palacio Consistorial.In de twintigste eeuw heeft Cartagena twee wereldoorlogen meegemaakt, de Spaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog.

Waarom Cartagena?

Cartagena is een populaire vakantiebestemming vanwege de geschiedenis, de havenstad en de vele activiteiten die er te doen zijn. Er wordt gezegd dat de stad tweeduizend jaar oude geschiedenis herbergt, maar de stad voelt nog steeds modern aan. Cartagena is een prachtige stad met kleurrijke gebouwen, witte zandstranden, een levendige haven en idyllische boulevards. In tegenstelling tot andere Spaanse kustplaatsen heeft Cartagena een rustiger sfeer waar je lekker kunt genieten van de Spaanse cultuur.

De stranden van de omgeving van Cartagena bieden voornamelijk baaien, dus ze hebben een rustige sfeer, rustig, prachtig en ongerept. Er zijn prachtige stranden met wit zand, helderblauw water, gastvrije strandcafés en een gevarieerd aanbod aan watersporten. Daarnaast biedt Cartagena ook een grote variëteit aan restaurants, winkels, bars, clubs en andere entertainmentmogelijkheden.

5 bezienswaardigheden in Cartagena die je moet zien?

De historische stad Cartagena herbergt verschillende interessante bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn. Hier is een lijst met 5 must-see bezienswaardigheden in Cartagena:

1. Palacio Consistorial

Palacio Consistorial is een van de oudste gebouwen van Cartagena en de belangrijkste stadhuis van de stad. Het gebouw is gebouwd in de 13e eeuw, met een stijl die midden tussen de Romeinse stijl en de latere Gotische en Renaissance stijl ligt. Het is interessant om eromheen te lopen en een kijkje te nemen in het mooie Oude Stadhuis.

2. Parque Muralla

Parque Muralla is het park in Cartagena waar je de Romeinse muur kunt zien die de stad beschermde tegen invasies tussen de 4e en 7e eeuw. Het is een geweldige plek om te ontspannen, recreatieve activiteiten te ondernemen en historische bezienswaardigheden te bekijken. In het park kun je ook het museum Castillo de los Siete Dragones bezoeken.

3. Museo Nacional de Arqueologia Submarina

Het Nationaal Archeologiemuseum is gevestigd in het oude kloosters van Los Santos de la Caridad. Het is een modern museum dat over de kostbare schatten gaat die onlangs zijn ontdekt in de zee naast Cartagena. Er zijn tentoonstellingen met replica’s van objecten zoals munten, dimensies, schepen, afbeeldingen, historische afbeeldingen en verschillende archeologische schatten die teruggaan tot de Romeinse tijd.

4. Torre del Reloj

De Torre del Reloj, een vroeg 19e-eeuwse toren, is een markant gebouw in het centrum van de stad. De toren, die 61 meter hoog is, is voorzien van een uurwerk en werd gebouwd in de 19e eeuw. Vanaf de toren heb je een schitterend uitzicht over Cartagena en de baai.

5. La Muralla Púnica

La Muralla Punica is een verdedigingsmuur die dateert uit de tweede eeuw voor Christus. De muur, ongeveer één kilometer lang, was oorspronkelijk ontworpen voor de verdediging van de stad tegen aanvallen. Vandaag de dag is deze muur een schitterende aanwinst voor de stad en een populaire toeristische trekpleister.

5 restaurants in Cartagena welke je moet bezoeken?

Cartagena heeft een geweldig aanbod aan restaurants en cafés om uit te kiezen, van heerlijke Spaanse gerechten tot internationale gerechten. Hier is een lijst met 5 lekkere restaurants in Cartagena die je een bezoek moet brengen:

1. Canalla Bistro

Canalla Bistro is een Spaanse bistro met een ruim aanbod aan fijne, traditionele gerechten. Het restaurant staat bekend om haar keuken en het is de perfecte plek om de Spaanse gastronomie te proeven. De bistro heeft een prachtige omgeving, een gastvrij team, een lange wijnkaart en lekkere gerechten die perfect zijn voor een speciale gelegenheid.

2. El Zaguan

El Zaguan is een prachtig restaurant dat zich bevindt binnen het schitterende kasteel van Cartagena, Parque de Castillos. Het is een volledig gerenoveerd restaurant met een spectaculair panoramisch uitzicht over de haven. El Zaguan heeft een geweldige selectie aan gerechten die worden bereid met producten van lokale kwekers.

3. La Palola

La Palola is

Cartagena
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal