Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Casablanca

Vliegtickets naar Casablanca Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Casablanca

Casablanca is een kustplaats aan de Atlantische Oceaan op de Marokkaanse kust. Het is de economische, culturele en industriële centrum van het Noord-Afrikaanse land.

De stad is vernoemd naar een voormalige Spaanse koloniale enclave die de basis was voor de stad. De stad maakte voornamelijk deel uit van het gebied dat destijds onder Spaans bewind stond voordat het eind 18de eeuw werd overgenomen door Sultan Sidi Mohammed ben Abdallah.

Vanaf de achttiende eeuw begon de stad te groeien. Het begon als een belangrijke haven- en handelsstad aan de Atlantische oceaan. Er kwamen steeds meer mensen in de stad wonen en er werd steeds meer handel gedreven.

Tegen het einde van de negentiende eeuw werd Casablanca verbonden met het Franse Marokko. De Franse kolonisten gebruikten Casablanca om hun vrije handel te bevorderen. Dit leidde ertoe dat de stad kon groeien en uitgroeien tot een belangrijke stad.

Tegenwoordig is Casablanca een moderne stad met veel moderniteit en is het een kern van vooruitgang in het hele land. Het is een van de meest bezochte steden van Marokko door zowel toeristen als zakenmensen.

Waarom Casablanca?

Casablanca is een populaire bestemming voor reizigers omwille van het culturele en historische erfgoed. Het is de perfecte mix van het moderne en het traditionele en is een populaire bestemming voor zowel zakenreizen als vakanties.

De stad biedt een brede selectie aan activiteiten variërend van wandelen in het Ain Chok-park of de oude Medina’s tot winkelen in het luxe winkelcentrum l’Ain. Er is ook veel cultuur te beleven door mooie historische gebouwen zoals het Grand Muezzin-gebouw en de Hassan II Moskee die een prachtig uitzicht bieden over de hele stad.

Daarnaast staan de Casablancanen bekend om hun gastvrijheid. Bewoonders van de stad maken het je meteen comfortabel en zijn bereid om te helpen waar nodig.

5 bezienswaardigheden in Casablanca die je moet zien

Als je naar Casablanca gaat, zijn hier 5 must-do’s:

  • Hassan II Moskee: de Hassan II Moskee is de op twee na grootste moskee ter wereld. De pagode is versierd met imposante handgemaakte morische architectuur en ligt aan een privéstrand.
  • Grand Muezzin-gebouw: dit is een van de meest opvallende gebouwen in de stad. Het gebouw is gebouwd door de Fransen als een symbool van koloniale controle, maar tegenwoordig staat het bekend om de reusachtige minaret die heerste over de stad.
  • Habbous Complex: dit is een middeleeuws complex waarvan gedacht wordt dat het dateert uit de 13de eeuw. Het complex bestaat uit winkels, moskeeën en biscinaren (mogelijke begraafplaatsen).
  • Universiteit van Casablanca: dit is de oudste universiteit in Marokko, genaamd Université des Sciences, Droit et Santé en genoemd naar Mohammed V.
  • Arc de Triomphe: dit is de veelbesproken nationaal monument, dat staat voor de kolonisten die Marokko in het begin van de zestiende eeuw binnenvielen.

5 restaurants in Casablanca welke je moet bezoeken

Er zijn tal van restaurants in Casablanca waar je heerlijk kunt eten, maar hier hebben we 5 leuke opties voor je:

  • Café Maure: dit restaurant staat bekend om de geweldige mix tussen traditioneel en modern Marokkaans eten. Ze serveren smakelijke chermoulasoepen en tagines, maar je kunt ook genieten van visrecepten uit de Marokkaanse traditie.
  • Restaurant Akka: dit is een van de beste restaurants van Casablanca, waar je kunt genieten van een echte Marokkaanse maaltijd. Ze serveren authentieke Marokkaanse gerechten zoals TGHIDA, COUSCOUS en MAKHLUBIYA.
  • Restaurant Le Zinc: dit is een zeer populaire plek bij toeristen die houden van Marokkaans eten. Hier vind je bijvoorbeeld BRIOUATS (gevulde bladerdeeg) of TAGINE D’AGNEAU MET KIPPENVLEUGELS.
  • Tanja: dit restaurant serveert helder Marokkaanse gerechten die zijn samengesteld met streekproducten. Het menu bestaat uit heerlijke salades, vis en vleesgerechten.
  • Restaurant Le Ngoroma: dit is een heerlijk restaurant waar je terecht kunt voor de beste lokale gerechten. Deze omvatten onder meer VIS ALLA MORITA, EFTIKAR en EL-LGIBA (geroosterd lamsvlees).

Welke luchthavens heb je in de buurt van Casablanca?

De stad Casablanca heeft twee internationale luchthavens: Mohammed V International Airport en Ain Dirham International Airport.

De Mohammed V International Airport is de grootste van de twee. Het ligt op ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Casablanca en biedt een breed scala aan vluchten naar andere delen van de wereld.

Ain Dirham International Airport ligt op ongeveer 40 kilometer ten noorden van Casablanca en biedt ook veel internationale vluchten, waaronder veel directe vluchten vanuit Europa.

Casablanca
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal