Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Dallas/Fort Worth

Vliegtickets naar Dallas/Fort Worth Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Dallas/Fort Worth?

Het Dallas-Fort Worth gebied of North Texas is vernoemd naar de twee steden die het gebied vormen. De stad Dallas is opgericht in 1841 en bevindt zich langs de Elm Fork Trinity River. Het volgende jaar werd Fort Worth opgericht als een militaire handelspost. Beide steden hadden verschillende functies, waarbij Fort Worth een spoorwegknooppunt, veehandelsplaats en handelscentrum was en Dallas de regeringszetel van de regio was.

Hoewel de beide steden in verschillende tijden zijn opgericht, groeide Dallas en Fort Worth samen naar wat vandaag de dag bekendstaat als één van de grootste metropoolgebieden van de Verenigde Staten. Vandaag de dag is het gebied een van de snelst groeiende gebieden in de Verenigde Staten, alsmede de achtste grootste stedelijke agglomeratie in de wereld.

Waarom Dallas/Fort Worth?

Dit gebied staat bekend als een hedendaags oord dat lokt met een rijke erfenis en verrassende stedelijke creativiteit. Het gebied is de perfecte mix van culturele attracties, historische sites, musea en muziek, maar ook omgeven door prachtige levendige natuur die je letterlijk rechtstreeks de stad uit leidt.

De zakelijke economie van het gebied sluit aan bij zowel de lokale als de nationale bevolkingspolen. Onafhankelijk van de sectoren en bedrijfsopzet die je zoekt, halen veel ondernemingen hun voordeel uit de verbindende en unieke kracht van de Dallas/Fort Worth-regio.

5 bezienswaardigheden in Dallas/Fort Worth die je moet zien?

Dallas/Fort Worth biedt talloze activiteiten en plekken om te bezoeken. Hier is een selectie van 5 bezienswaardigheden zoals:

  • Fort Worth Zoo: Dit is een groot, 5.6 kilometer lang, verzamelpunt voor kleurrijke dieren, heeft meer dan 50 fokprogramma’s en heeft meer dan 5000 dieren die in meer dan 400 soorten verschillende soorten.
  • Reuzenrad op de State Fair of Texas: Dit is de thuishaven van de reuzenrad, een attractie die je boven Fort Worth ziet zweven gedurende de State Fair of Texas-dagen.
  • Dallas’ Forth Worth Holocaust Museum: De lokale holocaustmusea die hier te vinden zijn, combineren interactieve permanente tentoonstellingen, aandacht voor hedendaagse genocide en levendige onderwijsprogramma’s.
  • Grapevine Mills: Dit is een meer dan een miljoen vierkante voet grote outlet-mall gelegen tussen Dallas en Fort Worth met meer dan 200 winkels.
  • Six Flags over Texas: Dit is een van de oudste en meest unieke pretparken van de hele regio. Het is de thuishaven van meer dan 50 verschillende attracties, waaronder achtbanen, waterparken, shows en andere attracties.

5 restaurants in Dallas/Fort Worth welke je moet bezoeken?

Dallas/Fort Worth heeft veel restaurantopties, van klassieke zuidelijke gerechten, Tex-Mex-specialiteiten en fijn met specifieke keukens. Hieronder is een selectie van 5 restaurants die het bezoeken waard zijn:

  • Henri’s: Dit is een high-end Franse brasserie met eigentijdse interpretaties van gerechten zoals koeienwang, quiche, baquette en mousse.
  • Lavendou Bistro: Deze goed beoordeelde Franse bistro serveert seizoensgebonden gerechten zoals wilde kalfsvlees, andouillette, souffle en crème brulee.
  • Riscky’s BBQ: Deze lokale favoriet is een authentieke barbecue-etablissement, perfect voor de typische Tex-Mex-gerechten en sandwiches.
  • Avila: Deze Spaanse restaurant serveert cocktails en een breed scala aan mediterrane, traditionele Tapas gerechten.

  • Maestro’s Italiano Ristorante: Een van de meest authentieke Italiaans restaurants, voert gerechten zoals scialatielli, kreeftsalade, lasagna en tiramisu.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Dallas/Fort Worth?

Dallas/Fort Worth ligt dicht bij verschillende luchthavens waarmee u eenvoudig toegang heeft tot de omgeving. De grootste is de Dallas/Fort Worth International Airport (DFW), de op één na drukste luchthaven van de Verenigde Staten. Verder biedt het gebied ook toegang tot vliegvelden zoals Dallas Love Field Airport (DAL), Fort Worth Alliance Airport (AFW) en Dallas Executive Airport (RBD). Deze luchthavens zijn gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer of taxi’s.

Dallas/Fort Worth
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal