Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Dammam

Vliegtickets naar Dammam Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Dammam

Dammam is een stad in Saoedi-Arabië. Het is de hoofdstad van de provincie Oost-Saoedi-Arabië en de grootste stad van de provincie. Het is gelegen in de Oostelijke regio van Saoedi-Arabië en heeft een bevolking van meer dan 4,1 miljoen inwoners.

In 1932 richtte een grensbewaker een dorp op dat bekend werd als Dammam. Het werd gebouwd op het strand van de Arabische Golf. Het omliggende terrein had weinig of geen bewoonde plaatsen, dus het was een goede locatie om een dorp te stichten. In 1952 breidde de stad en de regering van het koninkrijk bleef het verder ontwikkelen.

In 1957 werd Dammam uitgeroepen tot de officiële hoofdstad van de staat Oost-Saoedi-Arabië. Daarna werd er een haven gebouwd, die ook bekend staat als Dammam Seaport. In 1966 werd de stad officieel erkend als de hoofdstad van Al-Sharqiyah provincie en naarmate de tijd voortging, breidde de stad zich verder uit.

Waarom Dammam?

Dammam is een populaire bestemming voor mensen uit alle lagen van de bevolking. De stad biedt vele voordelen, en deze omvatten een diversiteit aan winkels, restaurants, hotels, musea, buitenactiviteiten en andere recreatieve attracties. Het centrale business district, genaamd Al Khobar, heeft veel kantoorgebouwen en bedrijfskantoren, waardoor het een populaire bestemming is voor financiële en zakelijke activiteiten.

De stad biedt ook verschillende zakelijke mogelijkheden, met veel commerciële ontwikkeling. De stad heeft ook een groeiend toerisme. De stad combineert vele faciliteiten met traditionele sunne Saoedi-Arabië omvat.

Er is ook een grote verscheidenheid aan kunst- en culturele evenementen die hier plaatsvinden, waarvan er vele grote internationale festivals zoals arts and crafts, sportevenementen en amusement. Het is een goede locatie voor mensen die op zoek zijn naar een plek om te verblijven die rust, schoonheid en avontuur biedt.

5 bezienswaardigheden in Dammam die je moet zien

Dammam is een stad met vele attracties die je moet zien. Hier zijn 5 bezienswaardigheden in Dammam die je moet bezoeken:

  • Khobar Corniche: De Khobar Corniche of het “strandpark” is een bekende toeristische attractie in Dammam. Het is een lange boulevard langs de kust dat zowel voetgangers als voertuigen toelaat om te genieten. Er is een park, een strand en een promenade vol games, restaurants en winkels.
  • Silver Sands Beach: Silver Sands Beach is een andere populaire toeristische bestemming in Dammam. Het is een mooi strand met helder, schoon en helder water. Het strand is populair bij toeristen die er paddelen, zwemmen en andere watersporten kunnen uitoefenen.
  • Science Center (Centre of Science & Heritage): De Science Center is een populair wetenschapscentrum in Dammam dat gemaakt is om de wetenschap toegankelijk te maken voor kinderen en studenten. In het centrum kunnen bezoekers genieten van interactieve tentoonstellingen, demonstraties en laboratoria rond de nat

    uur- en exacte wetenschappen.

  • Darah National Park: Darah National Park is een prachtig nationaal park in Dammam. Het is de thuisbasis van vele soorten wild dieren en planten. Er zijn ook vele wandelpaden in het park, waar bezoekers kunnen genieten van de adembenemende uitzichten.
  • King Fahd Park: King Fahd Park is een van de meest populaire toeristische attracties in Dammam. Het park is een mooi gebied met tuinen en open pleinen, die beschermd worden door de Saoedi-Arabische overheid. Er zijn ook vele restaurants, cafés en winkels in het park, waar bezoekers kunnen genieten van de Schone Kunst.

5 restaurants in Dammam welke je moet bezoeken

Dammam heeft ook veel goede restaurants die je moet bezoeken. Hier zijn 5 restaurants in Dammam die je moet bezoeken:

  • Al-Madina: Al-Madina is een eersteklas restaurant dat is gespecialiseerd in Saoedi-Arabische gerechten. Het restaurant serveert lokale delicatessen zoals shawarma, kafta, kibbeh en lahmudah. Je kunt genieten van een culinaire ervaring, die je alleen in Saoedi-Arabië zult kunnen ervaren.
  • Lotefo Restaurant: Lotefo Restaurant is een perfecte plek om lokale delicatessen in een warme, gastvrije omgeving te ervaren. Het restaurant serveert Saoedi-Arabische gerechten zoals het populaire kapsa gerecht, laham bi ajeen, lahboss en shawarma.
  • Yo! Sushi: Yo! Sushi is een Japanse restaurant in Dammam dat authentieke Japanse keuken serveert, waaronder
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal