Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Detroit

Vliegtickets naar Detroit Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Detroit?

Detroit is een stad in de Amerikaanse staat Michigan. De stad heeft meer dan 4 miljoen inwoners en is een van de grootste steden in de omgeving. Het is gelegen aan de oevers van de Detroitrivier, die het scheidt van Canada.

Detroit is ontstaan in 1701 toen de stad werd gesticht door Franse kolonisten. De stad ontwikkelde zich de volgende tweehonderd jaar als een agrarisch en handelscentrum. Het was eveneens een belangrijk knooppunt voor linken tussen Engeland en hun koloniën in Noord-Amerika.

In de 19e eeuw werd Detroit een belangrijke stad voor de VS, dankzij de enorme expansie van de auto-industrie. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog groeide de stad snel. Dit was vooral te danken aan de sterke autosector. Er was een sterke verstedelijking waargenomen, waardoor de stad meer van een metropool werd.

Waarom Detroit?

De stad Detroit heeft veel te bieden voor toeristen. Er zijn veel bezienswaardigheden in Detroit, waaronder historische gebouwen, musea, culturele bezienswaardigheden en meer. Het is ook de thuisbasis van de wereldberoemde auto-industrie.

Detroit biedt ook veel evenementen en activiteiten. Er zijn tal van popconcerten en theateroptredens, samen met kunstgalerijen, musea en veel meer. Elk jaar worden er ook verschillende festivals gehouden, zoals de Detroit Jazz Festival, Motown Winter Blast, en het Internationaal Waterfestival.

Naast alle culturele activiteiten die Detroit te bieden heeft, heeft de stad ook veel restaurantmogelijkheden. Hier kun je zowel lokale als internationale specialiteiten uitproberen. Detroit heeft ook veel winkels, waar je lokaal gemaakte ​producten, kunstwerken en antiek kunt vinden.

5 bezienswaardigheden in Detroit die je moet zien?

Detroit heeft veel interessante bezienswaardigheden en attracties die je een bezoek waard zijn. Hieronder staan ​​de top 5 bezienswaardigheden in Detroit die je moet zien:

 • Comerica Park: Comerica Park is een stadion voor Amerikaanse honkbalwedstrijden. Het is ook het thuisbasis van de Detroit Tigers. Het stadion is mooi versierd met stralende lichtjes, leuke eetgelegenheden en heeft een fontein in het midden.
 • Detroit Institute of Arts: Het Detroit Institute of Arts is een museum dat huisvest tal van kunsttentoonstellingen en kunstwerken uit de wereld. Het biedt ook educatieve programma’s voor kinderen.
 • Heidelberg Project: De Heidelberg Project is een interessant openlucht kunstmuseum. Het bestaat uit vele schilderijen en beelden op zowel het trottoir als de muren langs de straten. Het staat bekend om zijn moderne kunstwerken.
 • Cobo Center: Cobo Center is een enorm conferentiecentrum in het hart van Detroit. Door de jaren heen hebben hier vele belangrijke conferenties, tentoonstellingen en events plaatsgevonden.
 • Belle Isle Park: Belle Isle Park is een aantrekkelijk park van 2.5 vierkante kilometer aan de kust van Detroit. Het biedt vele recreatieve activiteiten, waaronder een aquarium, een dierentuin, een vogelasiel, een golfbaan en meer.

5 restaurants in Detroit welke je moet bezoeken?

Er zijn vele restaurants in Detroit waar je heerlijk kunt eten. Hieronder staan de top 5 restaurants in Detroit die je moet bezoeken:

 • The Whitney: The Whitney is een klassiek-geïnspireerd restaurant dat bekend staat om zijn ijverige opstelling en service. Het biedt moderne Amerikaanse gerechten met een plattelandsgevoel.
 • Shogun: Shogun is een beroemd en traditioneel Japans restaurant, bekend om zijn hedendaagse Japanse keuken. Je kunt hier genieten van sushi, sashimi en vele andere Asiaatsne gerechten.
 • Taystee’s Burgers: Taystee’s Burgers is een klein burgerrestaurant, dat bekend staat om zijn smakelijke hamburgers, hotdogs en frietjes. De gebakken aardappels zijn ook een echte klassieker.
 • La Dolce Vita: La Dolce Vita is een Italiaans restaurant, bekend om zijn authentieke pastagerechten, zeevruchten, desserts en wijnen. Je kunt hier genieten van heerlijke maaltijden met een romantische Italiaanse sfeer.
 • El Guapo: El Guapo is een kleurrijke Cantina, dat tal van traditionele meksikaanse gerechten biedt. Zowel vlees- als vegetarische gerechten en een grote selectie aan cocktails staan op het menu.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Detroit?

Detroit is goed verbonden met de rest van de wereld dankzij de vele luchthavens in de omgeving. Hieronder staan de belangrijkste luchthavens in de buurt van Detroit:

 • Detroit Metropolitan Airport (DTW): Detroit Metropolitan Airport is de hoofdluchthaven in de omgeving. Het is de grootste luchthaven in Michigan en een van de grootste in de regio.
 • Grosse Pointe Luchthaven (GPT): Grosse Pointe Luchthaven is een kleine luchthaven in de buurt van Detroit. Het biedt enkele lokale vluchten en serviert vooral zakelijke klanten.
 • Windsor Luchthaven (YQG): Windsor Luchthaven is gelegen in Canada, op slechts een paar kilometer van Detroit. Het vliegveld biedt nationale en internationale vluchten en is een goede opt
Detroit
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal