Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Djerba

Vliegtickets naar Djerba Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Djerba?

Djerba is een eiland dat deel uitmaakt van Tunesië. Het is een van de meest pittoreske en levendige gebieden in Afrika. Het is een eiland dat al eeuwenoude tradities heeft en dat nog steeds mooi en magisch is.

Djerba is een eiland dat rond de zesde eeuw voor Christus is ontstaan. Het eiland ligt in de Golf van Gabes, in Noord-Afrika, en zou zijn ontstaan te danken hebben aan de Phoeniciërs. Ook werd Djerba in die tijd vaak bezocht door Griekse handelaren. Eenmaal aangekomen op het eiland, ging men naar het verre oosten om benodigdheden zoals esculaap te zoeken voor de Griekse Grieken. In de loop der jaren is Djerba druk bezocht door verschillende culturen, waaronder de Arabieren, Kanaanieten, Romeinen en Turken.

Toen de Turken het eiland bezochten, begon de bloeiperiode van Djerba. De Turken gaven de lokale bevolking de kans om nieuwe technologieën en zaden te introduceren die hun leven verbeterden. Ook werden er tempels gebouwd, kunstwerken gecreëerd en keramiek en juwelen gemaakt. Djerba had een lange geschiedenis van handel en cultuur en dit werd de basis van de huidige Djerbese cultuur.

Waarom Djerba?

Djerba biedt een enorm aantal dingen om te doen en te zien voor alle leeftijden. Het eiland biedt prachtige stranden waar u kunt ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht. Maar Djerba is ook de perfecte plek voor avontuurlijke mensen die van actie houden. Raften, klimmen, zoeken naar schatten en duiken in het kristalheldere water zijn veelvoorkomende activiteiten in Djerba. Ook kan je hier fietsen, wandelen en skeeleren op de verschillende mooie wegen.

Djerba is ook beroemd omwille van de lokale markten, bekend als souks. Souks zijn levendige markten die worden bevolkt door lokale handelaars die watervallen van kleuren verkopen. Ook kunnen bezoekers hier typische lokale gerechten kopen. Deze markten bieden ook vele souvenirs, sieraden en andere unieke voorwerpen die je als aandenken van je verblijf in Djerba mee naar huis kunt nemen.

5 bezienswaardigheden in Djerba die je moet zien

  • Gaferut eiland: Gaferut eiland is een klein eiland dat tegenover Djerba ligt. Het biedt een uniek uitzicht dat je vanaf het vaste land alleen kunt bekijken. Daarnaast is het eiland ook bezaaid met olijfbomen en dat maakt het extra bijzonder.
  • Guellala Museum: Het Guellala Museum is gewijd aan de lokale cultuur en geschiedenis van Djerba. Hier krijg je een goed beeld over de vroegste geschiedenis van het eiland en kun je kunstwerken, keramiek en archeologische vondsten bekijken.
  • El Mezraa: El Mezraa is een lange dijk die langs de kust van Djerba loopt. Deze weg biedt een prachtige kijk op het kristalheldere blauwe water en de mooie kustlijn van het eiland.
  • Ra’s el Nabegha: Ra’s el Nabegha is een fort dat door de Turken werd gebouwd om het eiland te verdedigen. Het fort is nu omgebouwd tot een museum waar je meer kunt leren over de lokale geschiedenis en cultuur.
  • Ghriba Synagoge: de Ghriba Synagoge is een van de oudste Joodse gebouwen ter wereld. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als plek voor lokale Joodse gemeenschappen om samen te komen.

5 restaurants in Djerba welke je moet bezoeken

  • Bab el Kibssa: Bab el Kibssa is een traditioneel Djerbese restaurant dat klassieke gerechten maakt van lokalen ingrediënten. Het menu bestaat onder andere uit gemarineerde kip, groenten, couscous en verschillende kruidige sauzen.
  • La Quarantaine: La Quarantaine is een gezellig restaurant, gelegen op het strand. Hier kun je genieten van klassieke traiteur gerechten zoals oesters, tonijn en kreeft.
  • El Mouradi Restaurant: El Mouradi Restaurant is een levendig restaurant in het Zlebia district in Djerba. De gerechten variëren van traditioneel Tunesische gerechten zoals couscous en Tajines tot verschillende schaal- en schelpdieren en pastagerechten.
  • Zarzis Restaurant: Zarzis is een populaire havenstad in Djerba en dit restaurant ligt direct aan het strand. Ze hebben een breed assortiment aan lokale en internationale gerechten, waaronder een selectie sushi.
  • Al Batoul: Al Batoul is een klein restaurant dat voornamelijk lokale familiefavorieten verkoopt. De gerechten variëren van Djerbese pizza, gegratineerde vis, versgebakken brood en verschillende zoete desserts.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Djerba?

Djerba heeft twee internationale luchthavens: de Luchthaven Djerba-Zarzis en de Luchthaven Monastir Habib Bourguiba. De Djerba-Zarzis luchthaven is de grootste luchthaven in de omgeving van Djerba. Vanuit hier kun je doorreizen naar verschillende Europese departementen zoals Parijs, Frankfurt, Brussel en Madrid. Ook kun je naar en vanuit verschillende Afrikaanse bestemmingen vliegen

Djerba
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal