Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Doha

Vliegtickets naar Doha Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Doha

Doha is al eeuwenlang een centrum van handel en culturele activiteiten. De stad is vernoemd naar Qatar’s hoofdstad. De stad is gelegen aan de Persische Golf en was vroeger verbonden met de regio van de Perzische Golf en het nabijgelegen Katar. De stad was eerst een bedoeïenendorp dat dateert uit de 16e eeuw.

In 1825 werd Doha opgericht als een handelsnederzetting door een lokale familie van bedoeïenen. Na verloop van tijd werd het een belangrijk knooppunt van de kusthandel. In 1916 kreeg de stad de macht over de hele regio toen het Huis van Al Thani de macht greep. In de jaren die volgden veranderde Doha opdrachtgever en werd het centrum voor nabije attracties, uitstapjes, commerciële ontwikkelingen en andere activiteiten.

In de 20e eeuw werd de stad een centrum van de oliewinning in Qatar. Doha groeide uit tot een explosieve stad voornamelijk dankzij de explosieve groei van olie-inkomsten. De regering heeft miljoenen dollars geïnvesteerd in infrastructuurprojecten en de stad wordt momenteel gaandeweg steeds meer opgewaardeerd.

Waarom Doha?

Doha is een van de opkomende bestemmingen voor toerisme in het Midden-Oosten. Hoewel het land lange tijd verstoken is geweest van veel internationale toeristen, duizenden internationale toeristen willen jaarlijks Doha bezoeken.

Het land is voornamelijk bekend vanwege de talloze culturele attracties. Er zijn natuurlijk evenementen zoals de Qatar Open Air Festival waar bezoekers kunnen genieten van kunst, muziek en dans. Ook kun je verschillende monumenten en musea bezoeken zoals het Qatar National Museum en het Museum van Islamitische Kunst.

Verder heeft Doha verschillende winkelcentra en luxueuze winkelstraten in het centrum van de stad waar je de meest luxueuze merken kunt vinden. Er zijn talloze uitgaansgelegenheden, zoals pubs, clubs, discotheken, lounges en bars waar je kunt genieten van verschillende soorten muziek.

En als je van stranden, zwemmen en watersport houdt, dan kun je genieten van het geweldige klimaat en de Fantastic corniche die langs de kust van de stad loopt.

5 bezienswaardigheden in Doha die je moet zien

Doha heeft een aantal bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier zijn een paar van de top 5 plaatsen die je moet bezoeken als je de stad bezoekt:

  • Museum Of Islamic Art: Opgericht in 2008, dit museum biedt een unieke kans om kunst uit de regio te bekijken. Het heeft een grote collectie kunstwerken van meer dan 1400 jaar, inclusief meesterwerken van de Middellandse Zee, de Egyptische zee en de Levant.
  • Spice Souq: Als je op zoek bent naar heerlijke verse kruiden en specerijen, is Spice Souq absoluut de plek om te bezoeken. De winkelstraat is vol met lokale kruideniers, groenteboeren en andere lokale producenten die de unieke smaken van de regio aanbieden.
  • Katara Cultural Village: Dit culturele centrum is een interessante plek om te bezoeken als je de verschillende kunsten en culturen van Doha wilt leren kennen. Er zijn tentoonstellingen over landen vanuit de hele wereld, alsmede live muziek en culturele evenementen.
  • Al-Koot Fort: Al-Koot Fort is het meest bezochte kastelen in de regio. Het is een verdedigingsfort gebouwd in de 18e eeuw. Het fort heeft een grote ronde toren met uiers en is een beroemd symbolisch symbool voor de stad.
  • The Pearl: The Pearl is de nieuwste attractie in de stad. Het is een man-made eiland dat is ontworpen als een haven voor luxueuze jachten. Vanaf hier kun je genieten van adembenemende uitzichten over Doha en de Stille Zuidzee.

5 restaurants in Doha waar je moet bezoeken

Doha heeft talloze uitstekende restaurants van wereldklasse. Hier zijn vijf restaurants die je absoluut moet bezoeken:

  • Al Nafoorah: Dit is een populaire Libanese, Frans-Arabisch restaurant gelegen in het Four Seasons Hotel. Het restaurant serveert traditionele Libanese gerechten met een Franse twist.
  • Al Mahara: Al Mahara is een van de meest populaire restaurants in Doha. Het restaurant serveert een breed scala aan verse visgerechten en andere lekkernijen uit de Arabische keuken.
  • Al Mourjan: Al Mourjan is een populaire Marokkaanse cuisine-restaurant in Doha. Het restaurant serveert traditionele Marokkaanse gerechten, zoals de Harissa-schotel.
  • Nusr-Et Steakhouse: Nusr-Et Steakhouse is een van de meest populaire steak houses in de stad. Het restaurant biedt een verscheidenheid aan perfect gebarbecued steaks, aangevuld met lokale specialiteiten.
  • Opal By Gordon Ramsay: Opal by Gordon Ramsay is een Japanse-Franse hybriderestaurant gelegen in het Four Seasons Hotel. Het restaurant serveert de meest verfijnde sushi-specialiteiten uit Japan en Noord-Europa.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Doha?

Doha heeft een van de drukste luchthavens van de regio, de Hamad International Airport. Het is een internationaal v

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal