Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Dubai

Vliegtickets naar Dubai Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Dubai

Dubai, ook wel de Stad van Goud genoemd, is sinds eind twintigste eeuw omgetoverd van een vissersdorp toen een miljoenen stad. Het is opgericht door Sheikh Maktoum bin Hasher Al Maktoum, thans de voorzitter van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij is de oprichter van de stad en is bekend geworden door zijn enorme investeringen en economische ontwikkeling in de jaren 80 en 90.

Waarom Dubai?

De meeste mensen kiezen voor Dubai vanwege zijn overheersende luxe, gecombineerd met een design waarborgt dat het nooit gezien maar wel ontdekt kan worden. De stad is een combinatie van oost en het westen waar oude culturen samenwerken met moderne technologie om een ​​unieke mix te creëren. Vanwege de vele opties en het weinige wat geboden worden kunnen bepaalde wensen waargemaakt worden zonder dat mensen ervoor naar het buitenland toe hoeven te reizen.

5 Bezienswaardigheden die je in Dubai moet zien?

1. Het Burj Khalifa: het hoogste gebouwe ter wereld.
2. The Palm Islands: het is een populair toeristische bestemming, bestaande uit een aantal kunstmatige eilanden in de vorm van palmboom dat ligt langs de kust en worden omringt door grote resorts en winkelcentra.
3. The Dubai Mall: het is een winkelcentrum waar je een winkelervaring krijgt zoals je niet kan krijgen waar dan ook in de wereld.
4. The Souks: hiermee kunnen toeristen het antieke Arabische leven zien en zelfs souvenirs bemachtigen.
5. The Beach at Jumeirah: een van de meest populaire en meest bezochte stranden.

5 Restaurants in Dubai die je moet bezoeken?

1. La Petite Maison: een Frans restaurant, gerund door topchef Alain Ducasse.
2. Toko: een Japanse restaurant dat heeft een enorme onderscheidingen gekregen.
3. Gaucho: een Argentijnse steakhouse, bekend om de traditionele vleesgerechten maar ook nieuwe gerechten.
4. Nobu: een combinatie van Japanse en Peruviaanse keuken.
5. Zuma: een verfijnde Japans-Aziatische keuken met een robuuste Japanse grondslag.

Welke Luchthavens heb je in de buurt van Dubai?

Er zijn meerdere luchthavens die in de buurt liggen van Dubai. Hieronder vindt u een lijst met de luchthavens:

  • Dubai International Airport: Ook wel bekend als DXB. Het is de grootste luchthaven in Dubai met een capaciteit van meer dan 65 miljoen passagiers per jaar.
  • Sharjah International Airport: Ook bekend als SHJ. Het is ongeveer een half uur rijden vanaf de stad, en is de tweede grootste luchthaven in de stad.
  • Abu Dhabi International Airport: Ook bekent als AUH. Het is ongeveer een uur rijden naar Dubai. Het dient als een gateway naar landen in het Midden-Oosten.
  • Al Maktoum International Airport: Ook bekent als DWC. Het dient als Dubai’s tweede luchthaven en het is de enige luchthaven in het Midden-Oosten met een tweede baan.

Al deze luchthavens bieden een breed scala aan reisbestemmingen, zoals lange- en korte afstandsvluchten. Veel vluchten bieden aan buitenlandse bestemmingen die het meest populair zijn bij toeristen die naar Dubai gaan.

Dubai
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal