Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Edmonton

Vliegtickets naar Edmonton Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van Alberta, gelegen in het noorden van Canada. De stad is voor het eerst vermeld in nomadische verslagen in 1795 en kreeg officieel stadsrechten in 1904. Voordat de Europese pioniers er aankwamen, was het gebied al door de Cree-indianen, de kleinste van de Algonquia-gemeenschappen, bevolkt. Ze leefden er al minstens 4.000 jaar.

De oprichting van Edmonton is aan Peter Sutherland te danken, die daar in 1875 een handelspost opende, het begin van een bloeiende handel in de regio. In 1888 werd er een spoorverbinding in de stad gemaakt. Daardoor kon de stad uitgroeien tot een handelskraal, die bevolking, economische groei en vooruitgang meebracht.

Waarom Edmonton?

Edmonton is een bruisende stad, welke ongeëvenaarde mogelijkheden biedt voor toeristen, zoals prachtige parken en historische kerken. Het kosmopolitische karakter van de stad zorgt voor een smeltkroes aan culturen, waar iedereen met herinneringen naar huis terug keert.

Deze mooie stad biedt talloze comfortabele accommodaties, variërend van luxueuze hotels tot hostels. Naast de vele accommodaties en de goedkope vluchten, komt de stad ook met een enorme waaier aan entertainment, winkelen en dineren. Bezoekers kunnen genieten van verschillende theaterproducties, musea, galerijen en noem maar op.

5 Bezienswaardigheden in Edmonton die je moet zien

Bezoekers of bewoners kunnen de stad op verschillende manieren leren kennen en jouw bezoek aan Edmonton zal absoluut veel interessanter maken door deze 5 bezienswaardigheden te bezoeken:

  • West Edmonton Mall: Het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika. Er is een heleboel te doen, zoals het bezoeken van verschillende filmzalen, lokale winkels, eettentjes, waterparken en amusementsparken.
  • Fort Edmonton Park: genesteld in de rivier de North Saskatchewan, is het de grootste kuststedelijke historische site van Canada.
  • Edmonton Valley Zoo: bezoekers kunnen er genieten van veel attracties, dieren voeding geefacts en -presentaties.
  • Royal Alberta Museum: het provinciale museum is gevestigd in Edmonton en heeft de grootste verzameling fosielen, inheemse kunst en culturele voorwerpen.
  • North Saskatchewan River Valley Park System: het is het grootste stadspark ter wereld, met 180 kilometer aan mix van bossen, rivierdalen, stranden en ravijne.

5 Restaurants in Edmonton Welke je Moet Bezoeken

Hieronder staan 5 restaurants in Edmonton, die je echt eens moet bezoeken.

  • Red Ox Inn, gelegen in Oliver, serveren zij vers bereide gerechten met ingrediënten van de boerderij en de markt.
  • Little Donkey, een mexicaans restaurant met een unieke creatieve twist om echte mexicaanse smaken te bereiden.
  • Canteen, dit restaurant serveert een brede waaier aan verse, seizoensgebonden gerechten.
  • Padmanadi, hier komen vegetarische en veganistische gerechten samen met alle kruidige smaken, welke de Indonesische keuken te bieden heeft.
  • Mack & Van’s Fish, hier serveren zij hun specialiteit: verse vis uit de omgeving aangevuld met seafood gerechten.

Welke Luchthavens Heb Je in de buurt van Edmonton?

Er zijn verschillende luchthavens in de buurt van Edmonton, die bestemmingen bedienen over de hele wereld. In Edmonton zelf, is er de Edmonton International Airport (YEG). Andere naburige luchthavens zijn Fort McMurray International Airport (YMM), Lloydminster Airport (YLL), Grande Prairie Airport (YQU), Swan Hills Airport (YSE), Slave Lake Airport (YZH), Fort Vermilion Airport (YXJ) en Cold Lake Airport (YOD).

Edmonton
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal