Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Erbil

Vliegtickets naar Erbil Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Erbil

Erbil is een stad gelegen in het noorden van Irak, waar veel verschillende culturen en volkeren samen komen. Het is de hoofdstad van de autonome regio Koerdistan en is de oudste stad in de regio. Erbil is al duizenden jaren oud en stamt af van het oude Arwad. Erbil werd bekend als Arbela in de oudheid, hoewel er ook een korte tijd een andere naam voor Erbil gebruikt werd.

Het is bekend om een aantal grote verschuivingen in de geschiedenis, waaronder de veranderingen tijdens de Middeleeuwerse periode. De stad raakte verwoest door de Turken in de 16e eeuw en raakte later in bezit van de Perzische Safaviden, totdat de Ottomaanse Turken er in de 18e eeuw controle over kregen. In 1923 werd Erbil door de Britse regering onder beheer gesteld als een deel van de League of Nations’ Mandates.

De meest dramatische verandering in de geschiedenis van Erbil gebeurde in de 20e eeuw, toen de stad deel begon te worden van de autonome regio Koerdistan. Sindsdien is Erbil vooral een symbolische stad vanwaaruit de Koerdische regio vecht voor meer vrijheid.

Waarom Erbil?

Erbil is een stad die veel verschillende bezienswaardigheden te bieden heeft. Het is de thuisbasis van de Hagia Sophia, een gediplomeerde Byzantijnse kathedraal dat dateert uit de 6e eeuw. De Citadel, een verdedigingswerk opgetrokken tussen de 8e en 9e eeuw, is een perfekte plek om de eeuwenoude architectuur van Erbil te bekijken.

Erbil is daarnaast een stad met veel culturele en historische waarde. De stad is bekend voor zijn rijke Koerdisch-Armeense cultuur en geschiedenis. Erbil heeft ook een boeiende culturele scene, geïnspireerd door de mix van culturen en etniciteiten.

Als je de stad binnenkomt, kom je een mix van moderne en historische gebouwen tegen. Er is veel sfeer in de stad en het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een boeiende avontuur. Er zijn genoeg plekken waar je landen kunt ontdekken met een verleden dat teruggaat tot de 7e eeuw.

5 bezienswaardigheden in Erbil die je moet zien?

Erbil heeft een aantal interessante locaties die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vindt je 5 must-see bezienswaardigheden in Erbil:

Hagia Sophia

De Hagia Sophia is een unieke gediplomeerde kerk uit de Byzantijnse periode en dateert uit de 6e eeuw. De kerk staat vooral bekend om zijn uitzonderlijke architecturale stijl, waarvan velen geloven dat het de basis heeft gelegd voor vele moderne kerken.

The Citadel

De citadel is een verdedigingswerk uit 8e en 9e eeuw dat is opgetrokken op Erbil Hill. Het biedt een adembenemend uitzicht op de stad en de merkwaardige muren die de stad door de eeuwen heen beschermd hebben.

Minaret Van Erbil

De Minaret Van Erbil is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Erbil. Het is een minaret van de 12e eeuw gelegen in de Nimrod-tempel. Het is een mooi voorbeeld van de mix van culturen, religies en stijlen die zich in Erbil afspelen.

Kazimiyah-moskee

De Kazimiyah Moskee stamt uit de 8e eeuw en is een favoriete toeristische bestemming vanwege de adembenemende symetrie en details. Het is een heilige moskee voor vele soennieten en een sleutelpunt op de route tussen Bagdad en Koerdistan.

Choli Minaret

De Choli Minaret is een van de meest herkenbare symbolen van Erbil. Het is een minaret uit de 13e eeuw die 22 meter hoog is en is geïnspireerd door de Isfahan-stijl.

5 restaurants in Erbil welke je moet bezoeken?

Erbil heeft veel goede restaurants met veel lokale usanities. Hieronder zijn 5 restaurants die je echt een bezoekje moet brengen:

Gorani

Gorani is een van de meest populaire restaurants in Erbil. Het serveert een mix van Amerikaanse en Koerdisch eten, met specialiteiten zoals lamsvlees, kip, geroosterd lamsvlees en groene salades.

Topkapi

Topkapi staat vooral bekend om zijn prachtige decor, waarvan velen geloven dat het de wereld overstijgt. Er worden veel verschillende Turkse gerechten geserveerd, waaronder hun verscheidenheid aan voorgerechten en desserts.

Karaca

Karaca staat bekend om zijn prachtige decor en traditioneel Turks eten. Ze serveren specialiteiten zoals köfte, lamsvlees, en visgerechten. Ze zijn ook bekend om hun heerlijke baklava.

Ali Baba

Ali Baba is een lokale favoriet die staat bekend als een van de beste restaurants in Erbil. Ze serveren heerlijke verse visgerechten en traditionele gerechten zoals lamsvlees en kip.

Gulzar Garden

Gulzar Garden is een heerlijke locatie die staat bekend om hun heerlijke lamsvleesgerechten. Het restaurant is gevestigd in een prachtig tuinterras met veel bloemen en biedt een verscheidenheid aan lokale lekkernijen.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Erbil?

Erbil heeft twee luchthavens die bekend staan onder de naam Erbil International Airport. Deze luchthavens liggen allebei aan de rand van de st

Erbil
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal