Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Fez

Vliegtickets naar Fez Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Fez?

Fez is de oudste en de meest cultureel interessante stad van Marokko, omringd door twee vestingwallen. Het ligt in het noorden aan de rand van de Al heuvels, ongeveer 800 meter boven zeeniveau. Fez is verdeeld in drie delen: de oude medina, de Frans-koloniale nieuwe stad en de ommuurde Ville Nouvelle. Fez is een stad die al eeuwenlang bekend staat om zijn kunst en religieuze tradities. De stad is al meer dan elf eeuwen oud. Het is de oudste stad die ooit in Marokko is gebouwd. De stad werd gebouwd door de Berbervorst Idris I tussen 789 en 808. Fez was de hoofdstad van het Idriside koninkrijk. De stad werd een religieuze centrum voor onafhankelijke Sufisme contemplatief, die wisten hoe te omarmen stedelijke integratie.

Waarom Fez?

Er zijn veel redenen om naar Fez te gaan. De stad is een waar cultureel paradijs met zijn oude gebouwen, kerken, moskeeën, karavanen, markten en talloze winkelstraatjes. De stad heeft een lange en rijke geschiedenis, die reeds duizenden jaren teruggaat. De stad is beroemd om zijn prachtige architectuur, speelse kleurrijke markten en smakelijke culinaire specialiteiten. Bovendien is de stad ook een bron voor kunst en religie, met inbegrip van de oude stoomlessen, pottenbakkerijen, kunstenaars en handwerkslieden die u kunt ontmoeten. In Fez kunt je ook genieten van heerlijke Marokkaanse gerechten uit de authentieke keuken. De bevolking van de stad is heel vriendelijk en zal gasten van over de hele wereld met respect behandelen.

5 bezienswaardigheden in Fez die je moet zien?

1. Karaouiyne Moskee: De historische karaouiyne Moskee is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad en een must om te bezoeken. De moskee is gebouwd door de legendarische koning Idris I en staat al sinds 859. Het heeft een prachtige architectuur met mooie bogen en pilaren.
2. Mellah: Het is de Joodse wijk van Fez, met zijn synagoge en oude straatjes is het een must om te bezoeken. Het heeft ook een aantal interessante gebouwen zoals het Hadra-theater, onbekende synagogen en musea.
3. Tanneries: Tanneries is een van de meest kleurrijke bezienswaardigheden in Fez. Het is een van de oudste leerlooierijen ter wereld, gevestigd aan de rand van de stad. Het is een unieke architecturale overblijfsel, dat nog steeds bedrijf doet.
4. Foucauld Fort: Het is een prachtig fort dat is gebouwd in de achttiende eeuw. Het is goed bewaard gebleven. Het heeft interessante monumenten en een park met een schitterend uitzicht.
5. Tumbaatas Mountains: Het Tumbaatas-gebergte is een must voor de avonturiers. Het heeft vele paden en rotslandschap dat geschikt is voor trektochten. U kunt hier veel verschillende flora en fauna ontdekken.

5 restaurants in Fez welke je moet bezoeken?

1. Dar Tazi: Het is een van de meest populaire restaurants in de stad en staat bekend om zijn traditionele Marokkaanse gerechten.
2. Riad Fes: Dit restaurant serveert Franse gerechten met Marokkaanse twist. Het heeft een prachtig terras met uitzicht op de ommuurde stad.
3. Le Jardin des Biehn: In dit restaurant krijg je traditionele Franse gerechten uit de streek, heerlijk bereid en geserveerd.
4. Cafe Clock: Cafe Clock is een gezellige plek om te genieten van Marokkaanse maaltijden met een leuk decor.
5. Chez Chegrouni: Chez Chegrouni is een leuke plek om te genieten van een verscheidenheid aan lokale gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Fez?

Je hebt twee luchthavens in de buurt van Fez. De luchthavens zijn Fes-Saiss International Airport en Tetouan-Saniat R’mel Airport. De Fes-Saiss International Airport ligt op ongeveer 16 kilometer ten noorden van de stad en de Tetouan-Saniat R’mel Airport ligt ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van de stad. Beide luchthavens hebben vele internationale vluchten naar verschillende bestemmingen in het binnenland en in het buitenland. Er zijn ook vele regionale vluchten naar verschillende bestemmingen in Marokko en de buurlanden.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal