Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Guangzhou

Vliegtickets naar Guangzhou Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Guangzhou

Guangzhou is een ietwat mysterieuze stad die meer dan 2600 jaar geschiedenis heeft. De oudste vermeldingen van de stad stammen uit de prehistorie, rond de ene millennia voor Christus toen het lokale stammen gedwongen werden in de gebieden van de stad te wonen.

In de loop van de geschiedenis ging Guangzhou door vele overheersers en oorlogen die alle sporen nalieten in de geschiedenis en cultuur. De stad werd officieel gesticht tijdens het regeringsverband van de Han-dynastie en dicteerde hierbij de geografische, economische en sociale basis van de stad van vandaag.

Toen de stad meer geïntegreerd raakte in het Chinese rijk, begon Guangzhou steeds meer handel te ontwikkelen met het buitenland waardoor het een toonbeeld werd van Chinawandel en cultuur. De stad werd bekend als het toonaangevende handels- en culturele centrum van de Kustregio.

Waarom Guangzhou?

Guangzhou is een stap op het gebied van diverse culturen, architectuur en geschiedenis. De combinatie van deze factoren, maken de stad de perfecte locatie voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Een van de grootste redenen waarom mensen naar de stad reizen, is de levendige en kleurrijke cultuur die je alleen maar in Guangzhou kunt vinden.

De stad staat bekend om het verbluffende landschap, beschut door groene bergen en eindeloze velden. Bovendien strekken de Chao-en Xi-rivieren zich uit over de stad, waardoor Guangzhou een pittoresk uitzicht krijgt.

De unieke lokale cultuur en architectuur van Guangzhou zijn ook zeer opvallend. Bekende bezienswaardigheden zoals de Sint-Pauluskerk, de Huxinting-theetuin en het Chen-Huang-tempelcomplex, hebben een bijzonder aantrekkingskracht op reizigers.

5 bezienswaardigheden in Guangzhou die je moet zien?

  • De Tempel van de Six Banyan Trees: Deze oude tempel werd gebouwd in 537 n. Chr. Het complex bestaat uit drie zuilenhal, vier torens en een gouden toren met meer dan 8.000 boeddhabeelden. De tempel is een must-see voor iedereen die een reis naar Guangzhou maakt.
  • De Canton-toren: deze centrale locatie is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Guangzhou. De toren staat bekend om het panoramische uitzicht over de stad. Daarnaast fungeert de locatie als een bovengrondse verzamelplek voor attracties, uiteenlopend van musea, restaurants, cafés en verscheidene winkels.
  • De Shamian-eilanden: Deze eilanden staan bekend om gebouwen uit de koloniale tijd, zoals de eerste scholen, consulaten en winkelcentra. De wharf wall of de Shamian-muur is een van de meest herkenbare monumenten in de stad en diende als politiek statement van de Britse bezetters.
  • Het Conghua-nationaal landschapspark: Dit 30.000 hectare grote park is een populair toeristisch bezienswaardigheid in het noorden van Guangzhou. Het park beschikt over fantastische tuinen, grotten, twee meren, meer dan 1.000 bloemen en bomen en is een paradijs voor gasten. Er is ook de optie om te kamperen en wilde dieren zoals herten en muskusratten te spotten.
  • De Pearl River Delta: de rivierdelta staat bekend om zijn unieke ecologische systeem met vele kustwateren en een rijk waterleven. De delta heeft ook een rijke natuur met vele dieren en planten, zoals krabben, vogels, olifanten en waterbuffels. Het is het perfecte voorbeeld van de cultuur en geschiedenis van de stad.

5 restaurants in Guangzhou welke je moet bezoeken?

  • SushiQ: Deze sushi-bar is de perfecte plek om de verschillende specialiteiten van de stad te ervaren. Probeer hier de vele verschillende soorten sushi, zoals fruitsoorten en andere Japanse gerechten. Er staan ook klassieke Chinese gerechten op het menu, zoals maaltijd-sets en dimsum.
  • Champs Bar & Grill: Houd van de Westerse keuken? Neem dan een kijkje bij Champs Bar & Grill voor heerlijke hamburgers, spaghetti, pizza en salades. De bar biedt ook een breed scala aan alcoholische drankjes, waaronder rode en witte wijn, bier en cocktails.
  • Terracotta Cafe & Deli: Dit is een verstopte juweeltje in de stad voor een unieke ervaring. Probeer hier de befaamde Turkse mokka, pide-pizza’s, schotels met couscous, hummus en veelvoudige desserts en zoete versnaperingen.
  • Sunny Snacks: Kom hier en proef van Chinese comfort food, zoals braadgranen, rijstpap, dimsum, groenteschotels en andere local favorites. Er is ook een omvangrijk dessertsmenu om van te genieten, zoals toetjes en rijstsnacks.
  • Harmony Teahouse: Deze officiële theetuin serveert topkwaliteit Chinese thee’s, zoals Hsinchu-thee en Oolong-thee. Er is ook een menu met verschillende hapjes, zoals typische Cantonese maaltijden en delicate desserts.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Guangzhou?

Guangzhou beschikt over meerdere luchthavens die zich in de directe omgeving

Guangzhou
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal