Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Guayaquil

Vliegtickets naar Guayaquil Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Guayaquil?

Guayaquil is de grootste stad in Ecuador en bevindt zich aan de oevers van de rivier Guayas. Het is ook de stad die een van de beste leefkwaliteiten in Zuid-Amerika heeft, volgens goed ingelichte bronnen.
De stad is gesticht in 1538 door Sebastian de Benalcazar, die de commandant was van de Conquistadores. Guayaquil was de eerste stad in het land die onafhankelijk was van de Spaanse koloniale overheid, op 9 augustus 1820. Guayaquil is letterlijk vertaald in ”huis van water”, een naam die perfect lijkt te passen voor een stad die zo verbonden is met de oevers van de rivier Guayas.

Waarom Guayaquil?

De stad Guayaquil is een van de meest energieke en gezellige steden in het land. Het draait echt om de mensen waar de stad mee bekleed is. Mensen uit alle hoeken van het land komen hier samen om langs het water, tegen het uitzicht van de omliggende heuvels, van een eenvoudig leven te genieten.

In de stad gaat het meer om de kunst en cultuur die het te bieden heeft dan om winkelstraten en nachtleven. Bezienswaardigheden varieren van prachtige kerken, historische gebouwen, kunst en musea, tot stadsstranden, parken, versmarkten en een kleine dierentuin. Guayaquil is ook geweldig als u op zoek bent naar heerlijk voedsel. Er zijn vele restaurants en lokale gerechten om uit te kiezen.

De basisopleiding is vrij goed, zelfs hogere opleidingen zijn gratis in het land, dus je zult gemakkelijk topkwaliteit cultuur en educatie in de stad vinden.

5 bezienswaardigheden in Guayaquil die je moet zien?

  1. Las Penas – een van de oudste stadsdelen in Guayaquil, waar je een super leuke buurt vindt vol prachtige kunst, boetieks, cafés en kunstgalerijen. Beroemd om zijn mooie kleurrijke huizen toegankelijk via de Las Peñas trap.
  2. Cerro Santa Ana – een Bohio uit 1722 waarheen de inwoners van Guayaquil gaan om de prachtige zonsondergang tegen het uitzicht van hun stad te bewonderen
  3. Museo Antropologico & Cultural – een leerzaam museum dat gewijd is aan de geschiedenis en het culturele erfgoed van Guayaquil. Je zult hier veel interessante informatie vinden over de stad.
  4. Malecon 2000 – een van de meest populaire plekken om te bezoeken aan de oevers van de rivier. Het biedt een prachtig uitzicht, ook op het havengebied en gelegenheden om te rekken of joggen aan een van de meest schilderachtige routes door de stad.
  5. Parque Seminario – een van de meest pittoreske parken in de stad. Het heeft gevarieerde, luxieuze bloemen en mooie ornamenten, plus een prachtig uitzicht op de stad. Het is geweldig om even te ontsnappen aan de wereld en hier heerlijk te relaxen.

5 restaurants in Guayaquil welke je moet bezoeken?

  1. La Costanera – is een must-visit als je op zoek bent naar een unieke ervaring even buiten de stad. Het biedt heerlijke lokale gerechten en de goed bereide, verse vis.
  2. Bistro Cafeteria Madrid – een echt ommeslachtig café dat invloeden uit het oude Castilla-La Mancha heeft, prachtig ingericht met modern interieur. Dit is een zeer gezellige plek om te dineren met je familie of vrienden.
  3. La Piazzetta – een meerformaat Italiaanse pizzeria waar je de meeste authentieke en lekkerste pizza in de stad kan proberen.
  4. Baru 3 – een restaurant gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse gerechten. Het is een van de beste plekken om te genieten van heerlijke lokale opties met een prachtig uitzicht.
  5. Restaurante La Sirena – een nette plek in de buurt van het Malecon 2000 dat gespecialiseerd is in de verzorging van de beste zeevruchten. Dit kleine restaurant biedt zeker een delicieuze lokale optie.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Guayaquil?

Guayaquil heeft enkele internationale luchthavens in de buurt, zoals de Mariscal Sucre International Airport , die ook bekend staat als UIO International Airport. Die heeft verschillende verhalen naar en van Guayaquil.

Daarnaast is er ook een San Cristobal Airport in Guayaquil, die alleen chartervluchten biedt. Er zijn ook andere luchthavens in de omgeving zoals de Sevilla Airport, die lokaal vluchten biedt. Dit zijn uitstekende opties om naar Guayaquil te reizen, vooral met het gemak van lokale vervoersmogelijkheden die ze bieden.

Guayaquil
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal