Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Hangzhou

Vliegtickets naar Hangzhou Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Hangzhou

Hangzhou is een stad die al sinds de oudheid bekend is als een plaats met een prachtig uitzicht. In de 10de eeuw was het hoofdkwartier van de keizerlijke dynastieën, en is het vervolgens eeuwenlang een belangrijke stad geweest. Hangzhou is genspireerd door de Chinese legende van de Zhejiang-rivier, waarbij de goden de rivier vormden om de keizers van het land te beschermen. De stad is de thuishaven van vele prachtige paleizen en tempels, waaronder de Xihui-tempel, het Thirteen Ming Tombs-landschap en het Lingyin-tempelcomplex.

De stadsnaam Hangzhou heeft twee verschillende interpretaties. Sommigen beweren dat de naam “Hangzhou” van de naam van de Zhejiang-rivier afkomstig is en gebaseerd is op de woorden “Qian Tang” waar “Qian” letterlijk betekent “voor” en “Tang” letterlijk betekent “rivier”. Volgens anderen was de naam ontleend aan de woorden “Hang” en “Zhou” wat “langdurige rijkdom” betekent.

Waarom Hangzhou?

Hangzhou is de hoofdstad van de provincie Zhejiang en staat bekend om zijn prachtige architectuur, lange geschiedenis, naar rust ruikende tuinen en romantische meren. Hangzhou heeft ook een cultureel belang, met veel cultureel en geschiedkundig erfgoed.

Hangzhou biedt je de kans om de unieke kunst en cultuur van het oude China te ontdekken. Het is een plek waar prachtige tuinen en parken vol historische monumenten samenkomen. De stad wordt regelmatig geroemd om zijn schoonheid en is een van de meest populaire steden in China.

De stad Hangzhou is tevens een van de belangrijkste economische kernen van China. De stad heeft de hoogste inkomsten per capita van het land en is een centrum voor strategische investeringen. Het is ook een belangrijke toeristische bestemming met veel cultureel erfgoed, attracties, hotels, bars en restaurants. Hangzhou staat ook bekend om zijn levendige nachtelijke leven, met discotheken en bars met livemuziek.

5 bezienswaardigheden in Hangzhou die je moet zien?

Hangzhou is een stad die het verkennen waard is. Er zijn veel geweldige bezienswaardigheden te vinden die je moet bezoeken om de absolute beauties en de historische en culturele schatten van de stad te ontdekken.

1. West Lake (Xi Hu): West Lake is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Hangzhou. Dat maakt het een populaire toeristische bestemming voor toeristen. Het meer is omgeven door lieflijke eilanden, groene heuvels, banken met bamboe, tuinen en meer.

2. Thirteen Ming Tombs: Thirteen Ming Tombs ligt in de omgeving van Hangzhou, naast het West Lake-meer. Het is een groot begraafplaatscomplex dat de tombe bevat van de keizers van de Ming-dynastie. Het landschap is bedekt met talloze bossen, hellingen en waterkanten die het geschikt maken voor wandelingen en andere activiteiten.

3. Xihu Wetlands Park: Dit gigantische natte park is een andere must-see bezienswaardigheid van Hangzhou. Het is een oude stadspark dat het West Lake-meer omringt. Het schijnbaar oneindige park is bedekt met slapende schildpadstatues, pagodes, tempels, beplanting en fonteinen.

4. Lingyin-tempelcomplex: Dit tempelcomplex is een ander belangrijk erfgoed uit de Chinese cultuur. Het is misschien wel de oudste boeddhistische tempel in Hangzhou. Er zijn prachtige tuinen en een aantal zeer oude gebouwen. Je zult ook een aantal schilderingen en sculpturen vinden die meer dan duizend jaar oud zijn.

5. Yuezhu Pagode: Deze pagode, ook wel de Five Phoenix-pagode genoemd, is een ander hoogtepunt in Hangzhou. De pagode dateert uit de Jin-dynastie en is een multi-verdiepingenstructuur die tegen de heuvels wordt geclaseerd. De prachtige structuren en uitstekende architectuur maken deze pagode tot een must-see locatie.

5 restaurants in Hangzhou welke je moet bezoeken?

Als je Hangzhou bezoekt, moet je zeker lokale gerechten proberen. Hier zijn 5 restaurants die je moet bezoeken in Hangzhou:

1. Lao Hu Kuai: Lao Hu Kuai is een van de meest bekende restaurants in Hangzhou. Het restaurant biedt een breed scala aan lokale Zhejiang-gerechten. Sommige van de meest populaire gerechten zijn gefrituurde eieren met varkensvlees, gebakken datoen, gegrilde schelvis en suiker gekarameliseerde cacahueten.

2. Jinshangge: Dit restaurant staat bekend om zijn heerlijke dim sum-gerechten. Populaire gerechten om te proberen zijn dumplings, gestoomde krabben, gebakken schelpdieren en gebakken rijst.

3. Wan Run Da: Wan Run Da is een restaurant gespecialiseerd in wilde gerechten. Populaire gerechten zijn wilde paddestoelen, kikkerbilletjes, soep met aal, kreeft met groenten en wilde paddestoeltjes met opium.

4. Shifeng Ge: Shifeng Ge is een geweldig restaurant met een prachtig interieur. Het restaurant serveert gerechten uit verschillende stijlen en heeft twee specialiteiten: kip met spaansche peper en k

Hangzhou
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal