Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Hongkong

Vliegtickets naar Hongkong Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Hongkong

Hongkong is een speciale administratieve regio van China en is een van de meest dynamische economieën in de wereld. Het is begonnen als een klein, vissersdorp aan de zuidoostkust van China, maar heeft uitgegroeid tot één van de meest populaire toeristische bestemmingen in de wereld.

Bij de overgave van Hongkong aan China in 1997 was het een van de meeste veelbelovende stedelijke ontplooiingen van dat moment. Oorspronkelijk stamt het terug zo ver als de 5e eeuw, toen het bewoond was door kolonisten die vluchtten uit de nabijgelegen steden in Zuid-China.

De geschiedenis van Hongkong’ ontwikkeling begon echter na 1840 toen het kolonie van Groot Brittannië werd. In die tijd werd het ook wel het ‘Grotere Hongkong” genoemd. De Britten lieten zien waarom ze zo fascinerend waren met hun capaciteit en hebben de opbouw van de stad beïnvloed. Luk Kwok Centre was een van de eerste nieuwe gebouwen gebouwd, wat in 1972 staat gemaakt.

Waarom Hongkong?

Hongkong is een buitengewone plek, en er zijn tal van redenen waarom mensen het bezoeken. Om te beginnen, heeft de stad de meeste winkels per m2 in de wereld, of je nu op zoek bent naar luxe designer items of gewoon budget items, je vind ze allemaal in het centrum.

Vervolgens heeft Hongkong een actief nachtleven. Er zijn veel bars, restaurants, bioscoopcomplexen, discotheken en nachtclubs waar je kunt genieten van de discotheekmuziek tot aan de sterrenhemel. Hongkong is ook een geweldige stad om erbuiten te zijn, met tal van wandel- en fietsroutes in de buitenlucht.

Verder is Hongkong een stad die enorm veel cultureel erfgoed heeft, en het is een plek vol authentieke straateten. Er is ook veel cultuur om te proeven, waaronder de unieke Chinese Wereldreizigersmarkt voor de lokale smaken.

Als u naar Hongkong reist, kunt u meer te weten komen over zijn stedelijke geschiedenis door gebouwen en attracties te bezoeken die teruggaan tot de 19e eeuw. Hiermee krijg je een diepgaand inzicht in de gevolgen van de Britse kolonisatie op de stad en hoe deze de wereldwijde beeldvorming van Hongkong heeft gevormd.

5 Bezienswaardigheden die je te zien in Hongkong moet

  • Victoria Peak-Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op de skyline van Hongkong.
  • Ocean Park Hongkong-Hier kun je genieten van de bekende dierentuin, waterparken en meer.
  • Man Mo Tempel -Deze tempel wordt beschouwd als een van de oudste tempel in Hongkong.
  • Avenue of Stars-Een bekende promenade langs de kustlijn van Hongkong.
  • The Peak Tram-Een historische kabelbaan die je naar de top van Victoria Peak brengt.

5 Restaurants in Hongkong welke je moet bezoeken

  • Lugard – Dit is een prachtig terras dat uitkijkt op de Hongkongse skyline.
  • Golden Valley Cuisine -Een authentiek Hongkongse restaurant met traditionele gerechten.
  • Man Wah – Geniet van Chinese Cantonese gerechten in een luxe instelling.
  • Cheung Hing Restaurant -Een trattoria met Hongkongse specialiteiten.
  • Bird Cafe -Een klein restaurant met gerechten die geïnspireerd zijn op moderne Britse keuken.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Hongkong?

Er zijn twee luchthavens in de buurt van Hongkong, namelijk Chek Lap Kok Airport (HKG) en Macau International Airport (MFM). Chek Lap Kok Airport is veruit de grootste en meest bezochte luchthaven van de stad. Het is de belangrijkste hub voor Air China, China Southern Airlines en Hong Kong Airlines.

De luchthaven is goed gelegen, ongeveer 45 minuten rijden van het centrum van Hongkong. Het is goed geserveerd met vele internationale en lokale vluchten binnen en buiten de stad.

Macau International Airport (MFM) is de enige luchthaven op Macau, een eiland dat dicht bij Hongkong ligt. Het is goed geserveerd met veel lokale en regionale vluchten binnen Noord China. De luchthaven heeft ook enkele internationale vluchten. Het is ongeveer 30 minuten rijden van het centrum van Hongkong.

Hongkong
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal