Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Houston

Vliegtickets naar Houston Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Houston

Houston is de grootste stad van de staat Texas en de vierde grootste metropool van de Verenigde Staten. De stad heeft het profiel van een wereldstad met een veelzijdig entertainment district, publieke parken, universiteiten, en vele andere voorzieningen. Het ontstaan van Houston dateert al terug naar 1836, toen het was opgericht door twee helden van de Texaanse Revolutie: generaal Sam Houston en zijn neef Augustus C. Allen. De stad werd oorspronkelijk ‘Allen Bayou City’ genoemd, maar de naam veranderde later in de stad Houston.

De stad groeide snel na de oprichting, maar de grote uitbreiding begon pas in de jaren veertig van de twintigste eeuw. Het kreeg toen bekendheid dankzij de ontdekking van olie in het gebied. De industrie ontwikkelde zich razendsnel, en het aantal inwoners van de stad groeide exponentieel. Tegenwoordig is Houston uitgegroeid tot de grootste stad van Texas met een geschatte bevolking van 2,3 miljoen mensen.

Waarom Houston?

Houston is een veelzijdige stad met vele bezienswaardigheden en activiteiten die geschikt zijn voor zowel inwoners als toeristen. De stad heeft prachtige stranden, een rijk cultureel relatief patroon, uitstekende restaurants, en een actieve en levendige kunstscene. Het is ook het thuis van het Texas Medical Center, ’s werelds grootste concentratie van medische centra, waaronder de beroemde MD Anderson Cancer Center.

Verder biedt Houston vele toeristische attracties, zoals het Space Center Houston, de Nationale Vasthoudcentra, en de bekende Houston Zoo. Er zijn ook veel winkels, musea, theaters, en uitstekende restaurants. De stad staat ook bekend om zijn meertaligheid, waardoor toeristen uit verschillende culturele achtergronden hier met open armen ontvangen worden.

5 bezienswaardigheden in Houston die je moet zien

Houston heeft een diverse selectie van bezienswaardigheden waaronder:

 • NASA’s Space Center Houston – een educatief centrum en bezoekerscentrum gewijd aan alle activiteiten van het ruimtevaartprogramma.
 • Discovery Green – een groene ruimte in de stad, bedoeld om mensen samen te brengen en hun te verbinden met de natuur.
 • The Galleria – een luxueus winkelcentrum en het grootste binnenverblijf mall in Texas.
 • Houston Zoo – een dierentuin en educatief centrum dat meer dan 8000 dieren van 600 verschillende diersoorten herbergt.
 • Houston Museum District – meer dan twintig musea, waaronder het Museum of Natural Science, het Museum of Fine Arts en de Contemporary Arts Museum.

5 restaurants in Houston welke je moet bezoeken

Zoals in veel steden, heeft Houston talloze restaurants met verschillende soorten cuisine om uit te kiezen. Hier zijn vijf restaurants die je moet bezoeken tijdens een bezoek aan Houston:

 • Triniti Restaurant and Lounge – een modern American-style restaurant profilering heerlijkheden zoals Fois Gras Doughnuts, Skuna Bay vissen, warme escargot, en Duck confit lieverdjes.
 • FM Kitchen and Bar – een gastronomische stijl restaurant dat chef-koked gerechten serveert met ingrediënten zoals Texas line-gevangen garnaal, Gulf schaaldieren, en sojabonen.
 • Goode Co. BBQ – een klassiek Texas traditie restaurant serveert authentieke barbecuegerechten zoals brisket, varkensvlees, en kip.
 • Hugo’s – een Southern-Mexican fusion restaurant, gerund door chef-kok Hugo Ortega serveert klassieke gerechten met een Mexicoanse twist zoals mezcal Brazos, en de pot Lahuachaca soep.
 • Xochi – een huiselijke restaurant en bar serveert klassieke streetfoodspecialiteiten zoals Thang Tien Tacos, mole-stuffed bitterballen, en Chiles en Nogada.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Houston?

Houston heeft drie internationale luchthavens in de nabijheid:

 • George Bush Intercontinental Airport (IAH) – dit is een van de grootste en drukste luchthavens in de Verenigde Staten. Het is de thuisbasis van luchtvaartmaatschappijen zoals United Airlines, American Airlines, Southwest Airlines, en Delta Airlines.
 • William P Hobby Airport (HOU) – deze luchthaven is veel kleiner, maar biedt vluchten naar verschillende bestemmingen over de hele wereld, met name binnen het Caribische gebied.
 • Ellington Airport (EFD) – deze luchthaven is meer gericht op militaire en burgerluchtvaartactiviteiten, maar biedt ook vervoer voor het openbaar.

De luchthavens van Houston zijn goed verbonden met het openbaar vervoer zoals metro’s en treinen. Dit maakt het gemakkelijk om de stad in en uit te reizen, waardoor Houston een ideale bestemming is voor toeristen.

Houston
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal