Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Ilha do Sal

Vliegtickets naar Ilha do Sal Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Ilha do Sal

Ilha do Sal is een van de grootste eilanden van Kaapverdische eilanden, gelegen in West-Afrika, dicht bij Senegal en Mauritanië. Het eiland is het resultaat van het harde werken van goudzoekers die miljoenen jaren geleden er naartoe reisden.

De natuurlijke rijkdom van de staat en de gastvrijheid van de bevolking heeft het landschap beïnvloed. Er zijn verschillende grotezeehavens aan de voet van de bergen, die de staat verbinden met de buurlanden en zo de economie versterken.

Bovendien is het klimaat zacht, met zonnig en droog weer, die het eiland ideaal maken voor toeristen. Het afgelegen karakter en de afzondering behoren tot de voordelen van Ilha do Sal.

Ilha do Sal staat bekend om de meest kleurrijke eilanden in de regio. Het is bekend geworden vanwege het spectaculaire landschap, de palmbomen, de witte blanken stranden, het kristalheldere water en het prachtige uitzicht op de horizon.

Waarom Ilha do Sal?

Het eiland Ilha do Sal is de perfecte plek om te genieten van de zon, het strand en in typische omstandigheden. Ilha do Sal is idealer voor het genieten van verschillende ontspannende activiteiten, zoals een romantische wandeling langs het strand of het bezoeken van de prachtige kleine havens en eindeloze stranden.

De meest populaire bestemmingen zijn Sal Rei en Santa Maria voor wie op zoek is naar een nieuwe ervaring. Er is ook de mogelijkheid om typische visgerechten te proberen in de verschillende restaurants. Voor de liefhebbers van de natuur is het eiland ook een prima uitvalsbasis, met verschillende plekken waar je kunt zwemmen en waar je de lokale dieren die tot de verscheidenheid van Kaapverdische eilanden behoren kunt zien.

5 bezienswaardigheden in Ilha do Sal die je moet zien

De volgende vijf ervaringen staan bovenaan de lijst van dingen die je in Ilha do Sal moet zien.

  • Cabo Verde. Dit is een van de meest spectaculaire plekken in het noorden van Ilha do Sal, aan de Atlantische Oceaan. Het strand aan de oceaan is een wonderbaarlijk, ongerept stukje natuur dat je een werkelijk oneindig uitzicht biedt.
  • Ponta da Aldeia. Ponta da Aldeia ligt aan de noordkust van Ilha do Sal, direct naast Sal Rei. Het is een prachtige locatie die je toeristische tips geeft, bijvoorbeeld over de meest bezochte plaatsen, de beste restaurants, de mooiste stranden en de beste activiteiten.
  • Surfers Beach (Praia das Macas). Dit is een prachtig strand in het noorden van het eiland dat perfect is voor surfers. Bovendien is het strand fantastisch, een echt paradijs dat je op geen enkel ander eiland in de regio zult vinden.
  • Grutas da Cruz. Grutas da Cruz is een van de meest betoverende plekken in het land. Het is een magische plek waar je zult zien grote stalagmieten, watervallen en een kleurrijke onderwaterbiotoop.
  • Parque Natural de Sal. Parque Natural de Sal is een prachtig natuurgebied waar je de hoge lavakliffen kunt beklimmen, de schitterende stranden en de ongerepte wateren bewonderen. Je kunt er surfen, duiken, kanoën en tal van andere activiteiten ondernemen.

5 restaurants in Ilha do Sal welke je moet bezoeken

Ilha do Sal is een plek waar je genieten van diverse culinaire ervaringen. Je zult hier heerlijke visgerechten vinden, bereid met lokale producten en gemaakt met liefde. De volgende vijf restaurants staan bovenaan de lijst van ervaringen die je kunt beleven op het eiland.

  • Gecko. Gecko is een cosy, zeer goed beoordeeld restaurant dat zich in het hart van Sal Rei bevindt. Het restaurant heeft een prachtig terras waar je kunt genieten van een heerlijke, authentieke visgerechten.
  • Neptune’s Restaurant. Dit is een van de populairste restaurant langs de kust van Sal Rei, met een panoramisch uitzicht op de oceaan en typisch Kaapverdisch eten.
  • Lagoa’s Beach Grill. Lagoa’s Beach Grill is een informeel restaurant, gelegen tussen Sal Rei en Santa Maria. Het restaurant biedt gerechten gemaakt van lokale producten, samen met een scala aan heerlijke gerechten en desserts.
  • Restaurant Delfim. Dit is een van de meest gerespecteerde restaurants in de regio, met een prachtig terras. Je vindt er authentieke Kaapverdische gerechten en creatieve recepten met smaken die je zult herkennen.
  • Restaurant Mar Azul. Restaurant Mar Azul is een restaurant met een mooi terras, waar je heerlijke lokale gerechten kunt proeven, zoals zeeduivel, homard, octopus, tonijn, krab, garnalen en vele meer.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Ilha do Sal?

Ilha do Sal heeft drie luchthavens. Eén daarvan ligt in de stad Sal Rei, de tweede ligt in Santa Maria en de laatste ligt net buiten Sal Rei.

De meest gebruikte luchthaven is die in Sal Rei. Er gaan regelmatig vluchten naar en van verschillende Europese bestemmingen, zoals Lissabon, Accra en Dakar. Er worden ook lokale vluchten a

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal