Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Jakarta

Vliegtickets naar Jakarta Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Jakarta

De stad Jakarta, de officiële hoofdstad van Indonesië, is zo’n 500 jaar geleden pas ontstaan. Het is ontstaan als gevolg van diverse verovering, stedenbouw en herontwikkeling vanuit een kleine vissersachtige stad genaamd Sunda Kelapa. Dit gebeurde in de 16e eeuw nadat het gebied vanaf 1330 al bewoond was door meerdere volkeren.

Op dat moment waren alle van deze steden onderworpen aan de Koninklijke Hindostaanse Compagnie, die er allerlei handelaren en kooplui naartoe stuurde om te opereren. Als gevolg hiervan begon de economie in de 16e eeuw in deze stad sterk te groeien, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van Jakarta als hoofdstad van het land.

Waarom Jakarta?

De stad Jakarta is uniek omdat het is ontstaan vanuit een klein dorp, maar nu een grote, moderne stad is. Het is rijk aan cultuur, geschiedenis en natuur waardoor het een populaire bestemming is voor bezoekers. De stad heeft een aantal bezienswaardigheden en culturele bezienswaardigheden, zoals musea, tempels, parken en stranden.

Daarnaast is het ook een belangrijke economische stad; veel buitenlandse bedrijven en banken hebben hun hoofdvestiging in Jakarta om deel te nemen aan de lokale economie. Het is ook een populaire stad voor toeristen, met veel hotels, restaurants, bars en winkels.

5 Bezienswaardigheden in Jakarta die je moet zien

  • Musea Fatahillah – Dit museum biedt informatie over de geschiedenis van Jakarta
  • Monas – De Monas, ook wel Monumen Nasional, is een nationaal monument dat symbool staat voor de onafhankelijkheid van Indonesië.
  • Jakarta Kota Tua – een charmant straatbeeld van het oude stuk weg in Jakarta, welke verschillende barokke Europese uitstraling heeft.
  • Plantenmarkt Tanah Abang – dit is een van de grootste en meest bekende markten in Indonesië.
  • Ride-A-Kutabex – Deze attractie is een grote zweefmolen met vijf gondels die de bezoekers ronddraaien met een prachtig uitzicht over de stad

5 restaurants in Jakarta welke je moet bezoeken

  • Goedelikan – serveert lokale en internationale gerechten, zoete bakkerswaren en koffie.
  • Lokadi – is een Japans-Indonesisch restaurant dat wordt geleid door een vrouw uit Tokyo.
  • Depot Verkade – een Italiaans restaurant met authentieke keuken en een intieme uitstraling.
  • Warung Bambu – een typisch Indonesisch eetcafé waar lekker eten wordt geserveerd in een informele omgeving.
  • Sharan – is eenIndisch restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke visgerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Jakarta?

Er zijn twee luchthavens in de buurt van Jakarta die internationale bestemmingen bedienen. De twee luchthavens zijn Soekarno-Hatta International Airport en Halim Perdanakusuma Airport. Soekarno-Hatta Airport is de drukste luchthaven in Jakarta, met meer dan twintig miljoen passagiers per jaar. Het is gelegen op ongeveer twintig kilometer van Jakarta en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, waaronder trein, bus, auto, taxi of kabelbaan. Halim Perdanakusuma Airport dient voornamelijk de binnenlandse lijnvluchten. Het is gelegen op vijftien kilometer van Jakarta en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, waaronder taxi, bus of auto.

Jakarta
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal