Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Jeddah

Vliegtickets naar Jeddah Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Jeddah

Jeddah is een stad in het westen van Saoedi-Arabië. De stad is gelegen op de Rode Zee, aan de Middellandse Zee en aan de Golf van Akaba. Jeddah is de grootste stad van het koninkrijk en een economisch en cultureel centrum. Hoewel de stad al eeuwen geleden heeft bestaan, is de echte geschiedenis van Jeddah pas begin 20e eeuw opgetreden.

De stad werd oorspronkelijk gevestigd door Sayyids, afstammelingen van Mohammed, die al in 1635 arriveerden. Het oude ommuurde deel van de stad, Al-Balad, is bekend als de oudste nederzetting in de omgeving. Na de overtuiging van de Tijgerhandelaren uit Jemen, Jordanië en Syrië door Sultan Mohammed ibn Saud in 1914, groeide het in betekenis als internationale handelspost.

Naarmate Jeddah groeide, werden grondstoffen, zoals ijzererts, getrokken om de economische groei te stimuleren. Vanwege zijn strategische ligging, was Jeddah een voor de hand liggende bestemming voor vaarroutes langs de Arabische route naar de Verre Oosten. Het was vooral in de 17e eeuw dat Jeddah een belangrijke internationale haven werd.

Het moderniseren begon eind 19e eeuw, toen moderne infrastructuur aan de haven werd toegevoegd. Dit leidde vervolgens tot de verlichting van de Red Sea cost line. Op dit moment is Jeddah een belangrijk economisch, handels- en financiële centrum in de Golfregio.

Waarom Jeddah?

Jeddah is een stad waar je verschillende culturen en tradities kunt beleven. Er zijn veel dingen te zien en te doen, waardoor dit de perfecte bestemming is voor een vakantie. Het populaire strand Al-Balia, waar je kunt zwemmen en watersporten, is heel populair onder bezoekers. Ook heb je het centrum van Jeddah, waar je door diverse winkelstraten kunt wandelen.

Verder is de stad bekend om zijn uitgaansleven. Je vindt er allerlei leuke restaurants, bars en discotheken waar je je donkere uurtjes kunt doorbrengen. Als je meer geïnteresseerd bent in het culturele leven van Jeddah, dan kun je naar de verschillende historische gebouwen, zoals de koninklijke heiligdommen en oude paleizen. Er zijn ook veel verschillende musea in Jeddah waar je naartoe kunt gaan. Jeddah heeft ook een zeer actief nachtleven. In de plaatselijke cafés kun je klassieke Arabische muziek horen terwijl je het populaire project genaamd “Ludo Project” waarneemt.

Ook als je geen feestganger bent, heeft Jeddah veel interessante bezienswaardigheden. Er is een levendige dierenwereld en een verscheidenheid aan gortsoorten te vinden langs de kust.

5 bezienswaardigheden in Jeddah die je moet zien

1) Al-Balad: Al-Balad is het oudste gedeelte van Jeddah, waar je authentieke architectuur kunt bewonderen. Het oude ommuurde stadsdeel staat vol met huizen in verschillende stijlen en met houten deuren beschilderd met kleurrijke traditionele versieringen.

2) Koning Fahad-fontein: Koning Fahad-fontein is een van de grootste fonteinen ter wereld en de grootste fontein van de Arabische regio. De fontein wordt verlicht met meer dan 1000 lampen ’s nachts en getoond als een indrukwekkend spectaculair schouwspel.

3) Mingunah-museum: Dit museum herbergt grote collecties islamitische kunstwerken, zoals boeken, sculpturen, juwelen en meubelen. In de binnenplaats staan ​​keizerlijke kunstvoorwerpen uit verschillende dynastieën in het Midden-Oosten.

4) Jama’a Al-Balaas Jamat Al-Balaas is een oud paleis van de 19e eeuw, opgericht door koning Ali bin-Ahmed. Het gebouw is versierd met mooie ornamenten en bevat een grote bibliotheek.

5) National Museum of Jeddah: Het Nationaal Museum van Jeddah is gevestigd in het voormalige paleis van de voormalige koning van Jeddah, Sultan Ali bin-Ahmed. Het museum is een geweldige plek om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis en cultuur van Jeddah.

5 restaurants in Jeddah die je moet bezoeken

1) Al Jamal: Al Jamal is een restaurant in het hart van Jeddah. Het serveert typische Saoedische gerechten, zoals shawarma, kebab, kibbeh, gebakken aardappels en Kofta. Je kunt er ook klassieke Chinese gerechten proeven.

2) Al Rawda Restaurant: Dit is een ander vermaard restaurant in Jeddah. Het serveert traditionele lokale gerechten, dergelijke kabsa, shorba, sambussa, Hummus en Laham.
3) Al Sayyad Restaurant: Dit is een populaire bestemming voor lokale delicatessen, zoals Kabsa, maglouba, reuzel, gegrilde zeevruchten, gegrilde groenten en veel meer.

4) Al Mashawi Restaurant: Al Mashawi biedt een selectie van lekkere Midden-Oosterse gerechten, zoals mensaf, shawarma, maqluba, hummus en vele andere.
5) Al Samara Seafood Restaurant: Al Samara is een populaire bestemming, gelegen aan de kust van Jeddah, waar u kunt genieten van de beste lokale zeevruchten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Jeddah?

Jeddah heeft twee luchthavens.

De eerste is de King Abdulaziz International Airport, de tweede grootste luchthaven in Saoedi-Arabië. Het is gelegen op ongeveer 20 kilometer ten no

Jeddah
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal