Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Johannesburg

Vliegtickets naar Johannesburg Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Johannesburg

Johannesburg is de op twee na grootste stad in Zuid-Afrika en het is de economisch centrum. Het is een grote, levendige stad die geliefd is onder toeristen en locals. Het werd gevormd in het jaar 1886, toen Edward Gilbert ontdekte dat er goud onder de grond lag in de omgeving. De stad werd hierna snel opgericht om de mijnwerkers en het goud te ondersteunen. Het werd genoemd naar de districts-stafambtenaar, de heer Johannes en de toevoeging ‘burg’ kwam omdat het toen onderdeel was van de Zuid-Afrikaanse republiek.

De stad begon als een rustige boerendorp, maar modderige straten en een onverharde weg naar de stad werden al snel gebouwd. Johannesburg ontwikkelde zich verder en werd uiteindelijk een bloeiende stad met prachtige architectuur, vele bedrijven en een toenemend aantal bewoners. In het jaar 1906 werd de stad erkend als een stad met twee versterkte gebieden, de stad Johannesburg en de stad Vanderbijlpark.

Waarom Johannesburg?

Johannesburg is een perfecte bestemming voor zowel toeristen als locals. Deze stad heeft een grote verscheidenheid aan activiteiten en bezienswaardigheden die ervoor zorgen dat er voor iedereen iets te doen is. Er zijn vele pubs, restaurants, musea, theaters, galerijen, dierentuinen en parken. Er heerst een levendige sfeer en heerlijke eten in Johannesburg. In de stad kun je genieten van culturele evenementen zoals kunstfestivals, muziekfestivals, dansfeesten en nog veel meer.

Door de handel, het bankwezen, de toeristenindustrie, de zaken en de mijnbouw, is Johannesburg een centrum van economische activiteit. Daarom heeft Johannesburg zeer sterke zakelijke en financiële instellingen. Er zijn kantoren, banken, advocaten, beurzen en nog veel meer. Daarnaast heeft Johannesburg een sterk transportnetwerk dat het mogelijk maakt om gemakkelijk de stad in en uit te gaan.

5 bezienswaardigheden in Johannesburg die je moet zien

  • Apartheidmuseum: Het is een van de meest bezochte musea in Zuid-Afrika. Het is gewijd aan het apartheidssysteem. Er is een tentoonstelling van geschiedenis, foto’s, kunst en ander materiaal van de apartheid.
  • Constitution Hill: Dit is een historisch monument in het hart van Johannesburg. Het is een belangrijke plek die verhalen vertelt over apartheid en andere menselijke rechten in Zuid-Afrika.
  • Johannesburg Art Gallery: Het is de grootste kunstgalerij in Zuid-Afrika. Er zijn tentoonstellingen van kunst uit de hele wereld.
  • Melrose Arch: Melrose Arch is een beroemde buurt in Johannesburg. Het is een stijlvolle winkelstraat waar mensen winkelen en dineren.
  • Mandela House: Het is een museum in Soweto gewijd aan Nelson Mandela. Het is een interessante plek waar je meer kunt weten over het leven van Nelson Mandela en zijn strijd voor mensenrechten.

5 restaurants in Johannesburg welke je moet bezoeken?

  • Hemingways: Het is een Italiaans-Amerikaans restaurant dat bekend staat om zijn verse ingrediënten, lekkere gerechten en perfecte service.
  • The Stack: Het is een steakhouse dat bekend staat om de lekkere steaks, lunches en brunches.
  • Marble Restaurant: Het is een restaurant in Fourways dat bekend staat om zijn Italiaanse gerechten.
  • Leo`s Place: Leons Place is een traditioneel Afrikaans restaurant dat heerlijke gerechten uit Afrika serveert.
  • The Local Grill: Dit is een populair restaurant in Fourways dat bekend staat om de lekkere roodvis, salades, vleesgerechten en vele andere gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Johannesburg?

Johannesburg is slechts op een korte afstand van 3 internationale luchthavens. Deze luchthavens zijn O.R. Tambo International Airport, Lanseria International Airport en Rand Airport. O.R. Tambo International Airport is de grootste internationale luchthaven in Johannesburg met directe verbindingen met bijna ieder land ter wereld. Deze luchthaven heeft ook verbindingen met kleine luchthavens in elke provincie. Daarnaast is Lanseria International Airport de tweede grootste luchthaven van de stad. Deze luchthaven heeft directe verbindingen naar andere landen, zoals Namibië, Lesotho, Swaziland en Mozambique. Ten slotte heeft Rand Airport korte chartervluchten naar andere steden in Zuid-Afrika.

Naast deze luchthavens, hebben veel mensen de voorkeur om de trein of de bus te nemen. Er zijn vele trein- en busverbindingen die mensen naar Johannesburg verbinden. Ook zijn er vele lange afstandsbussen die mensen vanuit andere steden naar Johannesburg verbinden. U kunt ook een auto huren en zelf naar Johannesburg reizen. Er zijn veel wegen die naar Johannesburg leiden.

Johannesburg
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal