Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Kigali

Vliegtickets naar Kigali Vergelijken met Vliegtickets.com


Een kort overzicht van Kigali

Kigali is de hoofdstad en het grootste stedelijke centrum van Rwanda. De stad staat bekend om zijn vriendelijke bevolking en prachtige landschap. In het zuiden van Kigali ligt het Nationaal Park Nyungwe, dat vooral bekend staat om zijn waterfalls. Kigali ligt in de buurt van de Equator, dus er is het hele jaar door een gematigd klimaat.

Het ontstaan van Kigali

Kigali werd in 1907 gesticht als kamp voor de Nederlandse kolonisten. De naam Kigali is afgeleid van de Kinyarwandese term Kigali Nyarwanda, die ‘grote weide’ betekent. In het begin was Kigali een kleine stad, maar na de onafhankelijkheid van Rwanda in 1962 groeide de stad in rap tempo. Tegenwoordig is Kigali een enorme, moderne stad met een populaire toeristische bestemming vooral vanwege zijn prachtige landschap en cultureel erfgoed.

Waarom Kigali?

Kigali heeft veel te bieden voor toeristen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen bestemming. Kigali heeft ook veel cultureel erfgoed, dat veel mensen aantrekt. De stad heeft prachtige parken en botanische tuinen die ideaal zijn om te wandelen of om een frisse lucht te krijgen. Er zijn ook veel restaurants, winkels en cafés in Kigali, waar de bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten, koffie en wijn. Bovendien is Kigali een van de meest veilige steden in Afrika, dus je zult je er zeker veilig voelen.

5 bezienswaardigheden in Kigali die je moet zien

  • De Kigali Genocide Memorial De Kigali Genocide Memorial herinnert aan de slachtoffers van de genocide die in 1994 in Rwanda gepleegd werd. Het is een zeer emotioneel en indrukwekkend monument dat het leven van de slachtoffers herdenkt.
  • Kanombe Military Cemetery De Kanombe Military Cemetery is een militaire begraafplaats voor de slachtoffers van de oorlog in Rwanda. Het is een prachtige plek om stil te staan bij de slachtoffers en om het verdriet van de Rwandese bevolking te begrijpen.
  • Centrum van Kigali Het Centrum van Kigali staat bekend om zijn vibrerende atmosfeer en is een van de meest levendige delen van de stad. Je kunt hier genieten van de kunst- en architectuur, terwijl je ook van het lekkere eten en de gezellige barretjes kunt genieten.
  • Monument van de rebellen Het Monument van de Rebellen herdenkt de Rwandese rebellen die hebben gevochten voor onafhankelijkheid. Het is een prachtig monument met een bijzondere architectuur dat je niet mag missen.
  • Nyamata Genocide Memorial De Nyamata Genocide Memorial herinnert aan de slachtoffers van de genocide. Het is een veelbezocht monument waar je de herinneringen van de slachtoffers kunt ervaren.

5 restaurants in Kigali welke je moet bezoeken

  • Heaven’s Bar & Grill Heaven’s Bar & Grill is een informeel restaurant in het centrum van Kigali. Het is een gezellige plek waar je kunt genieten van heerlijke gerechten, lokale wijn, en snacks!
  • Lola Bistro Lola Bistro staat bekend om zijn Europese gerechten en heeft een prachtig uitzicht op het stadscentrum. Hier kun je genieten van heerlijke gerechten terwijl je geniet van de prachtige stadszichten.
  • The Chef The Chef is een elegante restaurant in Kigali waar je kunt genieten van Franse gerechten. Het is ideaal voor wie op zoek is naar een luxueus restaurant in Kigali.
  • Kibuye Hotel & Restaurant De Kibuye Hotel & Restaurant is een populaire plek voor lokale specialiteiten. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op de Nyungwe vallei.
  • Benihana’s Kitchen Benihana’s Kitchen is een Japanse restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke sushi gerechten en kraakverse vis. De koks bereiden de gerechten rechtstreeks voor je ogen voor, wat een heerlijke ervaring is.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Kigali?

Kigali International Airport (KGL) is de internationale luchthaven van Kigali, gelegen op circa vier kilometer ten zuiden van de stad. Het is de grootste luchthaven van Rwanda en het biedt directe vluchten naar verschillende steden in zowel Afrika als Europa. Naast Kigali International Airport zijn er meer kleine luchthavens in het zuiden van Kigali, zoals Gisenyi Airport (KAY), Cyangugu Airport (KWG) en Kibuye Airport (KBE).

Kigali
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal