Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Kilimanjaro

Vliegtickets naar Kilimanjaro Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Kilimanjaro

Kilimanjaro is een berg in het noorden van Tanzania in Oost-Afrika. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en ook één van de meest geliefde trekpleisters in de wereld. Met een hoogte van 5.895 meter is het de op twee na hoogste vrijstaande berg ter wereld.

De berg staat bekend om zijn verschillende klimroutes en het schitterende uitzicht dat je hebt vanaf de top. Kilimanjaro bestaat uit 3 bergen, waaronder de majestueuze Kibo.

Waarom Kilimanjaro?

Kilimanjaro is beroemd om zijn eindeloze uitgestrektheid, zijn adembenemende landschap en zijn cultuur. Als je het einde bereikt, kun je je beloningerde met een panoramisch uitzicht dat ongeëvenaard is.

Bovendien kan je ook genieten van de lokale flora en fauna terwijl je je een weg baant door haar prachtige landschappen. Je kunt rekenen op grote variatie in landschappen zoals de heuvels en vlakten, bossen en hellingen.

Vanwege de veelzijdige landschappen, komt er een grote verscheidenheid aan wilde dieren voor in het Nationale Park van Kilimanjaro. Hier kun je olifanten, luipaarden, neushoorns, apen, giraffen, herten, buffels en vele andere dieren in hun natuurlijke habitat aantreffen.

5 bezienswaardigheden in Kilimanjaro die je moet zien

Kilimanjaro staat vol met opwindende trekpleisters en attracties. Hieronder staan vijf bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Kilimanjaro:

 • Serengeti National Park: Dit park is de grootste bewaard gebleven savanne ter wereld. Het is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder olifanten, luipaarden, neushoorns en apen. Je kunt hier in de open lucht genieten van een opwindende safaritocht.
 • Ngorongoro Conservation Area: Het is een ecologisch Belangrijk Gebied en één van Tanzania’s meest bezochte trekpleisters. Vanaf de rim van de krater, vind je een schilderachtig uitzicht op droevig wild. In dit gebied kun je ook genieten van een aantal rustige wandelroutes langs de oevers van de nearby Lake Eyasi.
 • Mount Kilimanjaro: Dit is het hoogtepunt voor veel avonturiers. De Mount Kilimanjaro is iets meer dan 5.895 meter boven zeeniveau. Je kunt een aantal verschillende routes kiezen en naar de top beklimmen van de Kilimanjaro. Helaas is het een krachtige klim en vereist het veel doorzettingsvermogen en doorzettingsvermogen.
 • Mountain Forests: De gebergten in Kilimanjaro zijn een prachtig gebied om de wilde dieren in hun natuurlijke habitat te observeren. In deze bossen product levendbarende geraniums, anthuriums en proteas. De groene paden zijn bedekt met knapperige, donkere groene bladeren, tegen een achtergrond van de donkere bergen.
 • Shira Plateau: Shira Plateau is een prachtig gebergte plateau dat omringd is door majestueuze bergen. Van af hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op Kibo Volcano, ook wel Shira Cone genoemd. Geniet ook van de vulkanische lagen, de lokaal flora en de afgelegen canyons tijdens je verblijf hier.

5 restaurants in Kilimanjaro welke je moet bezoeken

Voordat je begint met je avontuur naar de top van Kilimanjaro, is het aan te raden om een aantal restaurants te bezoeken die een lekker diner, een lekkere drank of zelfs warme snacks aanbieden. Hieronder vind je 5 restaurants maken in Kilimanjaro die zeker de moeite waard zijn:

 • Wosera Restaurant&Bar: Dit restaurant biedt een heerlijk menu aan, geserveerd op een mooie omlijsting. Je kunt hier genieten van heerlijke maaltijden, lokale gerechten, cocktails, wijn en specialiteit bieren.
 • Fig Tree Restaurant: Dit is een Afrikaans-Italiaans restaurant dat een grote selectie aan gerechten en dranken serveert. Je kunt hier ook genieten van muziek, wijnproeverijen en karaokeshows.
 • Tanga Restaurant: Deze tent biedt klassieke gerechten en lokale delicatessen, geserveerd in een rustige omgeving. Je kunt hier terecht voor verschillende gerechten zoals de Swahili-keuken, barbecue, vleesgerechten en vegetarische gerechten.
 • Kiazi Restaurant: Dit restaurant is gelegen in het historische district van Moshi en serveert een grote selectie aan lokale gerechten zoals de Tanzaniaanse stew en ugali, samen met een heerlijke borrel.
 • Amaan Restaurant: Dit restaurant serveert een verscheidenheid aan Tanzaniaanse, Zanzibar- en ook Internationale gerechten. Je kunt hier ook genieten van een aantal gebak zoals de beroemde mango-tijgerbrood en cassave-cake.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Kilimanjaro?

Kilimanjaro ligt op ongeveer 2 uur rijden van enkele belangrijke luchthavens. Dus als je Kilimanjaro met het vliegtuig bezoekt, zijn de volgende luchthavens in de buurt:

 • Kilimanjaro International Airport (JRO): De luchthaven Kilimanjaro International Airport, die ook wordt aangeduid als JRO, is de dichtstbijzijnde luchthaven. Het ligt op ongeveer 52 km ten noorden van het stadscentrum.
Kilimanjaro
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal