Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Koeweit

Vliegtickets naar Koeweit Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Koeweit

Koeweit is een kleine Golfstaat, gelegen ten noorden van Saúd Arábia en Qatar en aan de Perzische Golf. Het werd officieel opgericht in 1961 en was een onafhankelijke staat binnen de Britse koloniale regio. In 1990 viel Koeweit binnen, wat leidde tot een oorlog tussen Irak en een coalitie van landen onder leiding van de Verenigde Staten. Irak werd verslagen, en Koeweit herwon zijn onafhankelijkheid in 1991.

Waarom Koeweit?

Koeweit heeft veel te bieden aan toeristen. De stad heeft een aantrekkelijk aanbod aan duiklocaties, winkels, restaurants en vele andere attracties. Bovendien is het een van de veiligste landen ter wereld, waardoor het zeer geschikt is om met het hele gezin te bezoeken. Koeweit heeft ook een aantal prachtige stranden en een aantal interessante gebouwen.

5 Bezienswaardigheden in Koeweit die je moet zien?

  • Tarek Rajab Museum – Het Tarek Rajab Museum is het belangrijkste museum van Koeweit en staat vol met een aantal enorme collecties die worden gepresenteerd in leerlingenmusea, kunst- en cultuurcentra, restauratie-eilanden, openbare bibliotheken en meer.
  • Grand Mosque – De Grand Mosque is een enorm gREEk-islamitische stuctuur, met onder andere een enorm gouden torentuig. Het wordt beschouwd als het middelpunt van religieus leven in Koeweit.
  • Kuwait Towers – De Kuwait Towers staan op een eiland in de Golf van Koeweit. De twee torens bieden een prachtig uitzicht op de stad, met drie observatiedekken die open zijn voor bezoekers.
  • Souq al Mubarakiya – Souq al Mubarakiya is een enorme binnenmarkt die in Oman is gebouwd. Het is het perfecte voorbeeld van een authentieke Middle Eastern bazaar, vol verschillende verkopers, kunstenaars en lokale ambachtslieden die handgemaakte producten verkopen.
  • Sea Promenade Avenue – Sea Promenade Avenue meandert door Koeweit en is een prachtige plek om te wandelen. De boulevard is bezaaid met fonteinen, bloemen en andere kunstwerken. Het is een perfecte plek voor iedereen die wil genieten van het heerlijke warme klimaat.

5 Restaurants in Koeweit ga je zeker bezoeken?

  • Badriah Seafood Restaurant – Badriah Seafood Restaurant is al meer dan 20 jaar een favoriete viseetje bij lokale burgers en toeristen. Het menu serveert gerechten zoals Mosgouf Gojo, Badriya Mashwi en Libwitha en veel meer.
  • Four Seasons Restaurant – Four Seasons Restaurant is een klassiek Libanse restaurant dat warme Libanese schotels serveert, zoals Hummus, Kubbeh en Kebab. Er is ook een variëteit aan internationale gerechten om te genieten.
  • Al Waha Restaurant – Al Waha Restaurant serveert traditionele Emiratische gerechten zoals Muror Wahha, Kabsa en Chebab. De omgeving is authentiek Libanees, met een uitstekend uitzicht op het souk al Mubarakiya.
  • Thompson’s Restaurant – Thompson’s Restaurant serveert mooie, verse visgerechten met ingrediënten van lokale markten. Het menu is kleurrijk en zorgvuldig samengesteld, met elke maaltijd die je een echte smaak van de Golfstaat geeft.
  • Kout Food Court – Kout Food Court heeft meer dan 50 verschillende winkels en restaurant, die allemaal hun unieke eigen gerechten serveren. Er is iets voor iedereen, van kleine gerechten zoals samosa’s en hamburgers, tot exotische gerechten zoals shawarma en aardbeiencheesecake.

Welke Luchthavens Zijn er in de buurt van Koeweit?

Er zijn twee luchthavens in de buurt van Koeweit: de Kuwait International Airport en de Ahmadi International Airport. De Kuwait International Airport is de belangrijkste luchthaven van Koeweit, en wordt gebruikt door vliegtuigmaatschappijen zoals Kuwait Airways, Gulf Air, Fly Dubai, Qatar Airways en Emirates. Ahmadi International Airport biedt vooral lokaal vliegverkeer.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal