Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Kuala Lumpur

Vliegtickets naar Kuala Lumpur Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Kuala Lumpur?

Kuala Lumpur is diverse culturele rijkdom en dynamische energie. De stad ontwikkelde zich de afgelopen eeuwen tot een van de meest toegankelijke steden in Zuidoost-Azië. De stad kreeg zijn naam in 1853, toen twee Chinees-Maleise markten op dezelfde locatie samenkwamen. De naam Kuala Lumpur betekent letterlijk “monding van de rivier van mud”.

Kualalumpur zelf is bedacht in 1857 door een kolonie Chinees-Maleise boeren. De stad werd bezocht door migranten uit Indië, China en andere gebieden in Azië. De stad ontving bezoekers zoals sultans, missionarissen en handeltrekkenden. In 1887 werd Kuala Lumpur de officiële hoofdstad van het vroegere Britse maleisische territorium, Federale Maleise Staat.

Frank Swettenham was de eerste resident-generaal van Brits-Maleisië. Hij liet werken opbouwen zoals modderige wegen, lichten op middellandse zee havens, velden, rioleringen en postkantoren. Als gevolg daarvan reisden meer mensen naar Kuala Lumpur. In 1899 was de stad vergelijkbaar met het hedendaagse Singapore met zijn Europese stijlvilla’s, steegjes, wegen en straten.

Sinds de jaren vijftig is Kuala Lumpur enorm gegroeid en heeft inmiddels een verscheidenheid aan moderne wijken. De stad ontving eind twintigste eeuw vele investeringen waardoor het nu optimaal verbonden is met autoroutes en moderne internationale luchthavens. Kuala Lumpur wordt ook wel de honingpot van Zuidoost-Azië genoemd en is een veelzijdige stad waar iedereen zich thuis voelt.

Waarom Kuala Lumpur?

Kuala Lumpur is een fantastische stad om naartoe te gaan. Er zijn veel redenen waarom je deze stad zou moeten bezoeken.

Ten eerste biedt Kuala Lumpur een uitgebreid cultureel erfgoed en verhalen dat teruggaat op jaren geschiedenis. Het vroegere Kuala Lumpur heeft deels plaatsgemaakt voor zeer moderne architectuur, zoals de Petronas Towers, maar heeft ook een stukje historie bewaard in koloniale gebouwen, zoals The Lake Gardens.

Ten tweede biedt Kuala Lumpur een grote verscheidenheid aan leuke activiteiten. Er zijn Menara KL luchtobservatorium, Batu Caves, Batik ateliers, Kampong Bharu markten, eco-parken en nog veel meer.

Kuala Lumpur is ook een geweldige plek om te genieten van de heerlijke Maleise keuken. Er zijn diverse restaurants met traditionele Maleise of Chinese gerechten waar je van kunt proeven. Er zijn ook tal van internationale gerechten om te proberen.

Bovendien heeft Kuala Lumpur veel leuke winkelmogelijkheden. De populairste winkelstraten zijn de Bukit Bintang en Ampang strips, waar je verschillende winkels, restaurants, cafés en bars vindt.

Kortom, Kuala Lumpur is de perfecte stad om te bezoeken voor een reis vol cultuur, heerlijk eten en winkelen.

5 bezienswaardigheden in Kuala Lumpur die je moet zien?

Kuala Lumpur biedt veel bezienswaardigheden om van te genieten. Hier zijn er 5 die je zeker niet mag missen:

Petronas Twin Towers

De Petronas Twin Towers is een dubbel hoog torengebouw dat een populaire toeristische attractie is. Het hoogste gebouw ter wereld sinds 1998 tot 2004, bereikt een hoogte van 452 meter boven de grond.

Batu Caves

Batu Caves is een must-see locatie als je een bezoek brengt aan Kuala Lumpur. Het is een grot met een tempelcomplex van 7 verdiepingen boven de grond. De grot is beroemd om zijn reusachtige, met graffiti bedekte Hindu-goden.

Kuala Lumpur Lake Gardens

Kuala Lumpur Lake Gardens is een prachtig parknetwerk dat het meeste centrale punt van Kuala Lumpur vormt. Het park staat bekend om zijn prachtige bloemen, watervallen, meertjes, kleine bosjes en vele meer.

Kuala Lumpur Tower

Kuala Lumpur Tower is een andere populaire toeristenattractie in de stad, en staat bekend als een van de hoogste communicatietorens ter wereld. Er zijn een restaurant en een observatieplatform dat een 360-graden panorama van de stad biedt.

Lake Titiwangsa

Lake Titiwangsa is een weelderig park en meer dat een rustige afwisseling biedt in de hectisch stad. Het park is ook bekend om zijn veelheid aan attracties zoals boottochten, mini-dierentuinen, sportspellen, kindergebieden en karaoke bars.

5 restaurants in Kuala Lumpur welke je moet bezoeken?

Als je op zoek bent naar lekker eten in Kuala Lumpur, zijn hier een paar restaurants die je zeker moet bezoeken:

Sitka Studio

Dit restaurant is al jaren een van de meest populaire culinaire adressen in Kuala Lumpur. Het biedt een uniek menu gecombineerd met ambachtelijke en locatie-gebonden ingrediënten. De gerechten van Sitka Studio gebruiken ook lokale en traditionele smaakmakers.

Cosans Coffee

Cosans Coffee is een cafe dat gericht is op de koffiecultuur van Kuala Lumpur. Het menu bestaat uit een verscheidenheid aan koffiesoorten met lekkernijen, zoals cakejes, sandwiches, warme gerechten en desserts.

Kuala Lumpur
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal