Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Liberia

Vliegtickets naar Liberia Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Liberia

Liberia is een klein republiek in West-Afrika die bestaat sinds de vroege 19e eeuw. Het land is vernoemd naar het Latijnse woord dat ‘vrijheid’ betekent. Liberia is ontstaan als Afrikaanse gemeenschap voor Amerikanen die slavenhouding bekenden stonden. In 1822 werd de ‘American Colonization Society’ opgericht waarbij de slavenvaarders in het land konden vestigen als terugbetaalde vrije mensen.

De originele kolonisten, die nu bekend staan als Afro-Amerikanen, kwamen uit verschillende delen van de Verenigde Staten. Hoewel er later Afrikaanse immigranten werden toegelaten, bleef Liberia’s bevolking vooral afstammen van Amerikaanse afstammelingen. In 1847 werd Liberia erkend als een onafhankelijke republiek.

Hoewel Liberia reeds veel moeilijkheden kende, toonden de kolonisten een grote liefde voor hun nieuwe thuisland. Het land vestigde goede diplomatieke betrekkingen met veel Europese naties, vooral met Engeland. De Europese naties sympatiseerden met het republiekideal van Liberia en zagen het als een model voor andere Afrikaanse natiën.

Waarom Liberia?

Het republiek Liberia biedt een unieke kans voor de toeristen. Het land heeft een lange geschiedenis, met alomtegenwoordige Afrikaanse cultuur, waardoor het land onvergetelijke ervaringen biedt. Als je landen in West-Afrika wilt verkennen, is Liberia de perfecte keuze.

Het land is rijk aan natuurlijk landschap en diverse wilde dieren. Of u nu op zoek bent naar avontuur, recreatie, wilde dieren, prachtige stranden of alleen een uitstapje naar de Afrikaanse cultuur – Liberia biedt een veelzijdig aanbod.

Daarnaast is Liberia een goedkoop en uniek land om te bezoeken. Als je op zoek bent naar een betaalbare bestemming met alle voordelen van een toeristisch land zonder overspoeld te zijn met andere toeristen, dan is Liberia de beste keuze.

5 Bezienswaardigheden in Liberia die je moet zien

Het is leuk om de cultuur van Liberia te verkennen en te genieten van de schoonheid van het land – hier is een lijst met 5 bezienswaardigheden die je absoluut moet zien tijdens je reis.

  • Kusom Deze Nationale Parken – Bezoek het spectaculaire nationale park van Liberia. Bewonder de bloemrijke wildernis en granieten bergen. Op het tropische eiland Tacugama krijg je de kans om apen te zien, alsmede een verscheidenheid aan vogels.
  • Liberian Monument – Breng een bezoek aan de belangrijkste historische locatie in het centrum van Monrovia, de Liberiaanse hoofdstad. Bekijk de grote fontein voor de Unification Hall en bewonder het Liberiaanse zelfbestuurmonument, een prachtig gebouw met een reusachtig bronzen standbeeld.
  • De Koningsfietsen Route – Dit is een must-see voor iedereen die in Liberia is. Bezoek de idyllische stad Buchanan, waar de Liberty Iron Ore-mijnen en de dichte bossen samen tot een unieke schoonheid komen. Dit is een populaire plek voor toeristen om te fietsen door het schitterende landschap.
  • Capitol Hill – Een bezoek aan de heuvel van de hoofdstad Monrovia is een goede manier om het politieke klimaat van Liberia te leren kennen. De heuvel staat vol met gekleurde koloniale gebouwen, waaronder het Liberiaanse hooggerechtshof en het presidentiële paleis.
  • Cocktamiel Beach – Perfect voor een ontspannende dag. Op Cocktamiel Beach vind je een prachtige fijne zandstrook, tussen de hoge golven die deel uitmaken van de Golf van Guinea. Geniet van heerlijke cocktails, voetbal en voel de geur van het ontspannende zoute water.

5 Restaurants in Liberia welke je moet bezoeken

Als je de Afrikaanse cultuur van Liberia wilt ervaren, ben je aan het juiste adres. Bezoek het volgende restaurants waar je heerlijke lokale gerechten kunt proeven:

  • Villa Rosa – Dit is een van de beste restaurants in Liberia. Het heeft een heerlijk landschap en een prachtig uitzicht. Proef lokale Afrikaanse gerechten, waaronder Gemarinaiseerde kip, Gemarineerde koe en Varkenskoteletten.
  • Evergreen Hotel and Restaurant – Dit is een prachtig gelegen restaurant. Hier smul je van een verscheidenheid aan internationale gerechten met invloeden uit de Afrikaanse, Griekse en Italiaanse keuken.
  • Mama Toni’s Restaurant – Dit is een eenvoudig, ontspannen restaurant dat Afrikaans-Amerikaanse keuken serveert. Proef vers gemarineerde vleesgerechten, verse vis, groenten en fruit.
  • Beb’s Restaurant – Bezocht door veel locals, Beb’s Restaurant biedt een uitgebreid menu voor de sensatiezoekers. Proef de overheerlijke kip, vis en lokale gerechten.
  • No Name Restaurant – Geniet van een favoriet bij veel locals, No Name Restaurant. Een geweldige plek om te eten met prachtige Afrikaanse decoraties, met heerlijke en absoluut vers eten.

Welke Luchthavens heb je in de Buurt van Liberia?

De meest nabijgelegen luchthaven bij Liberia is de Roberts Internationaal Airport. De luchthaven ligt op twintig kilometer van Monrovia en is goed verbonden met andere steden in West-Afrika. Daarnaast heeft Liberia een tweede luchthaven, de Spriggs Payne Airport, die gericht is op luchtvaartmateriaal. Beide luch

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal