Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Lima

Vliegtickets naar Lima Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Lima

Lima ligt aan de westkust van Zuid-Amerika in Peru. Het is sinds 1991 de hoofdstad van het land. Lima is de meest bevolkte stad van Peru en daarmee ook van heel Zuid-Amerika. Het is een van de meest populaire bestemmingen voor toeristen in Peru en biedt een rijke geschiedenis, een unieke cultuur en fascinerende bezienswaardigheden.

Lima is oorspronkelijk gesticht door de Spaanse conquistador Francisco Pizarro in het jaar 1535. Pizarro, die een enorme rol heeft gespeeld in de kolonisatie van Peru, was erop uit om de Inca’s te bedwingen. Hij begon Lima te bouwen op een plaats die hij had uitgekozen op basis van adviezen van zijn lokale bondgenoten. Hij werd gesteund door het bevel van de koning van Spanje om een stad onder de naam “Lima” te stichten.

Lima groeide uit tot een van de belangrijkste koloniale steden in Spanje. In 1580 werd de stad officieel uitgeroepen tot hoofdstad van Peru. Het was een belangrijke handelspost, waar zakenlieden waren die goederen lieten overkomen uit het oosten en het westen. Gedurende de 18e eeuw vormde Lima ook een culturaal middelpunt, door de opkomst van de elite-klassen, die lieten elegant bouwwerken, interessante musea en literaire instellingen oprichten.

Waarom Lima?

Lima is de enige stad in Zuid-Amerika waar je de geschiedenis van de vroegste bewoners, de Inca’s, kunt ervaren in combinatie met de culturele maar ook moderne stad die het vandaag de dag is. Vanaf het begin van de 16e eeuw is Lima gaan liggen tussen twee werelden, met aan de ene kant de Inca cultuur, bouwwerken en geboortes, en aan de andere kant de beïnvloedingen vanuit Spanje, met koloniale architects, kunstenaars en intellectuelen. Door deze mix van invloeden, is de stad uitgegroeid tot wat het vandaag de dag is.

Lima is een bijzondere stad om te bezoeken door zijn diversiteit aan activiteiten. Er zijn bijna oneindig veel uitstapjes, mooie plekjes, duizenden musuea, authentieke restaurants en andere plaatsen om te ontdekken.

5 bezienswaardigheden in Lima die je moet zien

Lima heeft een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Hieronder staan 5 bijzondere plekken waar je echt eens een kijkje moet nemen.

1. Plaza Mayor

De PlazaMayor is het centrale plein van Lima. Het plein is omgeven door gebouwen uit de koloniale tijd, waaronder de mooie gouden kathedraal en stadskantoor, die allemaal in neo-Koloniale stijl zijn gebouwd. Het plein is altijd een aanwinst voor Lima, maar sinds de veranderingen in de stad vooral de laatste jaren is het uiterlijk van het plein verbeterd met gerenoveerde tuinen,statues en fonteinen.

2. Huaca Huallamarca

Huaca Huallamarca is een van de oudste ruïnes van Lima, vroeger een van de belangrijkste religieuze sites van de Huari cultuur, de voorvaderen van de Inca’s. Het ruïnecomplex bestaat uit 3 verschillende kamers, elk gebouwd in een verschillende stijl. De site heeft eeuwenlang dienstgedaan als geloofscentrum, met verschillende kleine met goud versierde beeldjes die zowel binnen als buiten zijn aangetroffen.

3. San Francisco Kerk

Het is één van de meest indrukwekkende gebouwen van Lima. De kerk werd gebouwd in de 17e eeuw, en is een echt meesterwerk, met een unieke architectuur en prachtige kunstwerken. Van binnen is de kerk bekleed met prachtige kleuren, zoals goud en steen. Vanuit het gebouw heb je een geweldig uitzicht over de stad.

4. Parque del Amor

Parque del Amor is een prachtig park met een fontein, variërende tuinen en veel kunstwerken. In het midden staat een reusachtig beeld van de illustere liefdesgod Cupido, die de erediensten vaak symboliseert. Vanuit dit park heb je ook een prachtig uitzicht over de kust van Lima.

5. Huascaran National Park

Huascaran National Park is een fantastisch national park gelegen in de bergen, dichtbij Lima. Hier kunnen toeristen genieten van de prachtige natuur, waaronder, rivieren, meren en meer dan 100 gletsjers. Ook kun je hier veel mooie dieren zien zoals aapjes en reebokken.

5 restaurants in Lima welke je moet bezoeken

Lima is beroemd om zijn keuken. Hieronder hebben we 5 restaurants die je eens moet bezoeken tijdens je trip naar de stad.

1. El Señorio de Sulco

El Señorio de Sulco is een klein restaurant met een prikkelende menukaart. Van authentieke keuken tot Aziatische fusion gerechten, dit restaurant heeft het allemaal. Als je op zoek bent naar een traditionele smaak is El Señorio de Sulco de juiste plek.

2. Limo

Limo is een modern restaurant met traditionele gerechten. In Limo kun je authentieke Peruviaanse gerechten proeven met een moderne twist. Limo heeft ook een volledig vegetarische menu, dus als je veganistisch eet is dit je plek.

3. Tanta

Tanta is een restaurant gerund door populaire sterchef Gastón Acurio. Het serveert de typische Peruviaanse gerechten, maar ook enkele modernere opties, waaronder een rondleiding door Peru’s beste keukens. Door het trendy interieur en de lage prijzen, is Tanta een zeer populair restaurant onder de locals.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal