Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Los Angeles

Vliegtickets naar Los Angeles Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Los Angeles?

Los Angeles is een stad die beroemd is over de hele wereld. Het is de op twee na grootste stad in de Verenigde Staten. Los Angeles is gebouwd op het stuk land dat door de Europeanen ‘El Pueblo de Nuestra Senora Reina de Los Angeles de Porciuncula’ of makkelijker ‘El Pueblo’ werd genoemd. De stad is genoemd naar Maria de Los Angeles, een Spaanse heilige. Het was een kleine missie die gebouwd werd door Spaanse Franciscaner monniken in het jaar 1771. De missionaris Padre Jose Maria de Zalvidea maakte de grondslagen voor de destijds kleine Spaanse nederzetting.

De kleine stad kreeg water uit de Los Angeles rivier en een van de eerste bewoners snoeide de bomen in & rond het stuk land, waaraan hij vervolgens melk en honing kon verkopen. Voordat de stad sterk begon te groeien, was het een vee boerderij. In de 19e eeuw groeide de stad uit tot een centrum van landbouw en transport. Het verkeer groeide aanzienlijk, waardoor de stad een spaarzaam begon te worden. Er werden huizen gebouwd, de infrastructuur verbeterde, er kwamen industrieën en de stad begon als broedplaats voor cultureel talent te fungeren.

Waarom Los Angeles?

Los Angeles is een stad die vol culturele artiesten, iconische filmsterren, rijke wijken, luxe villa’s en prachtige omliggende dorpen en steden is. Deze stad staat bekend om zijn wereldberoemde bezienswaardigheden, waaronder Hollywood en het Walk of Fame, de prachtige stranden in de omgeving, de glitz en glamour aan de Sunset Strip en meer.

Maar Los Angeles heeft nog veel meer te bieden. Los Angeles is een kosmopolitische stad met een unieke energie en een ultiem gevoel voor vrijheid. De stad heeft een traditionele geschiedenis, maar is ook een van veranderingen. Los Angeles biedt een amalgam van verschillende activiteiten van verschillende culturen en elke gast vindt hier iets om van te genieten. Van de fijne kunst en de prachtige architectuur tot de wereldberoemde gerechten en prachtige bezienswaardigheden.

5 Bezienswaardigheden in Los Angeles die je moet zien?

Wanneer je in Los Angeles bent, moet je zeker de volgende 5 bezienswaardigheden bezoeken.

  • Hollywood Walk of Fame: Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden in Los Angeles. De Walk of Fame loopt langs Hollywood Boulevard en is bezaaid met sterren voor beroemdheden. Je kunt de sterren zien van je favoriete filmsterren, muzikanten en andere beroemdheden die hun sporen hebben nagelaten in de stad.
  • Griffith Observatory: Wil je de prachtige sterrenhemel vanuit een van de meest beroemde locaties in Los Angeles bekijken? Bezoek dan de Griffith Observatory. Je kunt er showrooms bezoeken, planetarische projecties en het prachtige uitzicht op Los Angeles bewonderen.
  • Santa Monica Pier: De Santa Monica Pier is de perfecte plek om te zien wat de stad te bieden heeft. Je kunt er genieten van een carnavalsatmosfeer met verschillende winkels, eetgelegenheden en een beruchte reuzenrad.
  • Walk of Fame Chinese Theatre: De Chinese Theatre is een van de meest beroemde bezienswaardigheden in Los Angeles. Je kunt de vijfentwintig voet lange handafdrukken bekijken van de bekendste filmsterren op aarde.
  • Rodeo Road: Als je gaat winkelen in Los Angeles, breng dan een bezoek aan de bekende Rodeo Drive. Je kunt hier veel van de bekendste modemerken en luxe boetieks vinden.

5 Restaurants in Los Angeles welke je moet bezoeken?

Wanneer je in Los Angeles bent, moet je ook de volgende 5 restaurants bezoeken:

  • Le Petit Bistro: Le Petit Bistro is een gezellig Frans restaurant op Melrose Place in Los Angeles. U kunt hier heerlijke Franse gerechten proeven, zoals terrine, steak tartare en Coq au Vin.
  • Ink. : Ink. is één van de beste restaurants in Los Angeles. Hier kun je moderne Californische gerechten proeven met een Aziatische Basis.
  • Animal: Dit is een populaire bar waar je leuke gerechten zoals kippoten, cheeseburgers en nog veel meer kunt proeven.
  • Providence: Providence is een luxe restaurant aan de rand van Hillcrest. U kunt hier genieten van kreeft, tarbot, schelpdieren en heerlijke wildgerechten.
  • Lemonade: Lemonade is een restaurant en cafe dat traditionele gerechten serveert in een trendy omgeving. Proef de verschillende salades, sandwiches en schotels die deze locatie te bieden heeft.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Los Angeles?

Er zijn verschillende luchthavens in de buurt van Los Angeles. De twee Havens die langs dezelfde afstand liggen als Los Angeles zijn LAX (Los Angeles International Airport) en BUR (Burbank Airport). LAX is de grootste van de twee luchthavens, het is een drukke luchthaven met veel vluchten vanuit alle hoeken van de wereld. Je kunt kiezen voor directe vluchten naar veel nationale en internationale bestemmingen. BUR is een kleinere luchthaven die minder druk is dan LAX. Hier kun je ook terecht voor internationale vluchten. Vanuit generale oogpunt is LAX de beste optie, omdat het een grotere luchthaven is met meer mogelijkheden.

Los Angeles
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal