Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Manilla

Vliegtickets naar Manilla Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Manilla

Manilla, de hoofdstad van de Filippijnen, ligt in de Regio IV-A MIMAROPA (zuidwestelijke regio) aan de noordoostelijke kust van het eiland Luzon in de Sondanese Zee. Het is één van de meest dichtbevolkte steden ter wereld.

Ontstaan vanuit een visdiep met daarin een kleine nederzetting, is Manilla vanaf de 14e eeuw een centrum van de handel geworden. Manilla is bedolven onder de Spanjaarden in 1571. Spanje maakte de stad de formele hoofdstad van de koloniën in het huidige Midden-Oosten. In 1898 werd Manilla volledig veroverd door de Amerikaanse militaire magnaat General McArthur en werd de stad het economisch, politiek en cultureel centrum van de Filippijnen.

Tegenwoordig is Manilla een moderne stad vol met verlichte straten, grote winkelcentra, drukke drukte en veel afwisselende cultuur. De stad biedt tal van panden aan, waaronder historische bezienswaardigheden, prachtige stranden, heerlijke lokale gerechten, levendige kunst en cultuur en verschillende schoonheidsmogelijkheden. Het heeft ook een aantal moderne stedelijke faciliteiten zoals valuta-exchange, internetcafés, internationale restaurants, theaters en zwembaden.

Waarom Manilla?

Manilla is een van de meest levendige en gastvrije steden ter wereld. Dit is de plek waar je kunt genieten van het unieke smaak en geur van de Filippijnse cultuur, gerechten en ambacht. Bovendien is Manilla een stad met een lage kosten, een brede selectie van accommodaties, ultramoderne winkelcentra en goede voorzieningen.

Ook al is Manilla een metropool met drukke drukte, het biedt nog steeds de kans om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. De stad heeft ook verschillende ongelooflijke locaties waar je weg kunt dromen, zoals de witte zanden stranden, palmbomen gevulde stranden, heuvels en watervallen, en schilderachtige tempeldorpen.

Bovendien is Manilla een stad die bekend staat om haar gastvrijheid en liefde voor waardevolle gasten. Het biedt verschillende gelegenheden, zoals ontspannende massage, shows, evenementen en vele andere dingen.

5 bezienswaardigheden in Manilla die je moet zien?

1. Intramuros- Manilla’s oudste historische binnenstad die herinnert aan de Spaans-Magellaanse periode.
2. Rizal-park- Een groot stadspark vol met verschillende fonteinen, tuinen, fietspaden en kinderspelen.
3. The Manila Cathedral- Een gotische kathedraal gebouwd door de Spanjaarden in 1581 en haar indrukwekkende interieur.
4. Ayala Museum- Een van de populairste musea ter wereld, barstensvol kostbare antieke schatten.
5. San Agustin Church- De oudste kerk van Manilla, een prachtig monument uit de 16e eeuw.

5 restaurants in Manilla welke je moet bezoeken?

1. Abe- Een van de meest beroemde Filippijnse restaurants waar je in een rustige en knusse omgeving kunt genieten van authentieke Filippijnse gerechten.
2. The Peninsula Manila- Een topklasse restaurant met een unieke combinatie van zowel lokaal als internationaal gerechte.
3. Hector’s Bar and Dining Room- een moderne gastgaturday waar veel locatiebewoners komen om heerlijk eten en entertainment te genieten.
4. Patrizia- Een restaurant in Italiaanse stijl met een moderne en romantische omgeving waar je heerlijke Italian-Asian Fusion gerechten kunt proeven.
5. Blackbird at Nielson Airport- een elegante lounge-restaurant bij de Nielson luchthaven, waar Filippijnse en Westerse gerechten worden geserveerd.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Manilla?

Manilla heeft twee internationale luchthavens: Ninoy Aquino International Airport en Clark International Airport.

Ninoy Aquino International Airport (NAIA) is de belangrijkste internationale luchthaven en de grootste luchthaven in de Filippijnen. Het ligt in de wijk Pasay City in Manilla. De luchthaven heeft vier termijnen voor het verwerken van binnenlandse en internationale passagiers. NAIA is goed verbonden met het openbaar vervoer via de LRT-1 (Light Rail Transit), Reina Regente en het noodbusje.

Clark International Airport (CRK) ligt ongeveer 100 kilometer ten noorden van Manilla en is het tweede drukste vliegveld van de Filippijnen. De luchthaven heeft één enkel terminal en is een populaire hub voor binnenlandse en regionale vluchten, met veel vliegtuigmaatschappijen die naar verschillende bestemmingen over de hele wereld vliegen. De luchthaven heeft ook een directe bus-tripservice voor degenen die vanuit hun land van bestemming naar Manilla willen.

Manilla
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal