Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Mexico-Stad

Vliegtickets naar Mexico-Stad Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Mexico-Stad

Mexico-Stad is de hoofdstad van Mexico en is uitgegroeid tot een belangrijke stad van het land. De stad is gesticht in 1325 door de Azteken en heette destijds Tenochtitlan. Het was een centrum voor handel, kunst en religie. In 1521 werd de stad veroverd door de Spaanse conquistadores. Nadat de Spanjaarden Tenochtitlán hadden veroverd, bouwden zij een nieuwe stad die de naam Mexico-Stad kreeg.

Mexico-Stad is de grootste stad van het land. De stad heeft een bevolking van meer dan 20 miljoen inwoners en is daarmee een van de grootste steden ter wereld. Mexico-Stad breid je uit en heeft veel wolkenkrabbers. De stad is ook een toeristische trekpleister, met veel musea, historische plaatsen, restaurants en hotels.

Waarom Mexico-Stad?

Mexico-Stad is een leuk bestemming om te bezoeken. De stad staat vol met prachtige gebouwen, musea, historische plaatsen en kunst. Ook staat de stad bekend om zijn levendige nachtleven, met veel bars en clubs. Mexico-Stad heeft ook veel lekkere restaurants, waar je allerlei lokale gerechten kunt proeven.

Er zijn ook veel activiteiten die je kunt ondernemen in Mexico-Stad. Je kunt er rondwandelen, fietsen, musea bezoeken of een stadstour doen. U kunt ook uw avontuurlijke kant laten zien door te klimmen, paragliden of te raften. Daarnaast is Mexico-Stad ook een geweldige plek om te shoppen, winkelen en souvenirs te kopen.

5 bezienswaardigheden in Mexico-Stad die je moet zien?

Mexico-Stad heeft veel interessante bezienswaardigheden waar je naar toe kunt gaan om de stad beter te leren kennen. Hier zijn vijf bezienswaardigheden in Mexico-Stad waarmee je je reis naar Mexico-Stad onvergetelijk maakt:

  • De Zócalo: De centrale plein van Mexico-Stad, waarop veel belangrijke gebouwen omheen liggen. Op deze plein vind je ook talloze marktkramen en monumenten.
  • De ruïnes van Teotihuacán: De ruïnes van Teotihuacán liggen ongeveer 50 km ten noorden van Mexico-Stad. Dit is een van de beroemdste ruïnes in Mexico.
  • Katholieke Basiliek van Guadalupe: Deze basiliek ligt in de noordelijke buitenwijk van Mexico-Stad. Het is een heiligdom waar mensen uit heel Latijns-Amerika naartoe komen om godsdienst of om te bidden.
  • De Nationale Schatkamer: De Nationale Schatkamer is een schatkamer vol Aztekenkunst. Hier kun je Azteken geschriften, dia’s, potten, kronen en schilderijen bewonderen.
  • Chapultepec Park: Chapultepec Park is het grootste stadspark van Mexico-Stad. Het is de perfecte plek om rond te slenteren terwijl je de flora en fauna bewondert.

5 restaurants in Mexico-Stad welke je moet bezoeken?

Mexico-Stad heeft een grote selectie aan restaurants met verschillende keukens. Hier is de top 5 Restaurant in Mexico-Stad waarvan je zeker zult genieten:

  • Quintonil: Quintonil is een oogstrelend restaurant dat culinaire Mexicaanse gastronomie serveert. (Bereid door chef-kok Jorge Vallejo)
  • Casa Lamm: Casa Lamm is een traditionele fine-dining restaurant met een grote selectie aan Europese gerechten.
  • Azul Histórico: Azul Histórico is een modern restaurant met lokale gerechten.
  • Rosa Negra: Rosa Negra is een typische taco-bar die heerlijke grote tacos serveert.
  • El Turix: El Turix produceert lekkere Mexicaanse specialiteiten, die worden geserveerd met een chill-out-vibe.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Mexico-Stad?

Mexico-Stad heeft verschillende internationale luchthavens waar je vliegtuig naar Mexico-Stad kunt nemen. De twee grootste luchthavens die dichtbij Mexico-Stad liggen zijn de Mexico-Stad Internationale Luchthaven en de Toluca Internationale Luchthaven.

De Mexico-Stad Internationale Luchthaven ligt op 10 km ten noorden van de stad. Het is de tweede drukste luchthaven in Latijns-Amerika en wordt gebruikt door veel internationale luchtvaartmaatschappijen.

De Toluca Internationale Luchthaven is een regionale luchthaven die op 40 kilometer ten westen van Mexico-Stad ligt. Het wordt vooral gebruikt om naar kleinere bestemmingen in Mexico te vliegen, maar er gaan ook enkele internationale vluchten.

Mexico-Stad
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal