Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Miami

Vliegtickets naar Miami Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Miami

Miami is een prachtige, moderne stad in het zuiden van de Verenigde Staten in de deelstaat Florida. Miami is een keizerlijke stad met fantastische stranden en ongelooflijke winkels. De meeste mensen zijn zich waarschijnlijk niet bewust van het initieel achter Miami. De oorsprong van Miami strekt zich uit tot het begin van de 19e eeuw.

In de eerste jaren van de 19e eeuw was de stad bekend onder de naam Fort Dallas. In 1895 kregen John Collins en zijn vrouw Julia Tuttle de stad in handen en na de reputatie te verbeteren, veranderde de naam naar Miami.

In 1896 werd het in werking gestelde Miami Shopping District ingewijd, waarvan wordt gezegd dat het de eerste zelfstandige winkelwijk van Amerika was. De gebieden Flagler Street en Biscayne Boulevard werden ook kort na elkaar gebouwd, waardoor Miami een groeiend bedrijf werd.

Tot het vroege begin van de 20e eeuw is Miami een relatief rustig vissersdorp geweest; in de loop van de jaren is de stad echter uitgegroeid tot een internationale stad. In de jaren ’20 is de stad gegroeid in de landbouwsector, waardoor verschillende boeren naar Miami kwamen omwille van de milde weersomstandigheden.

Later in de jaren ’30 werd Miami ook bekend als een belangrijke lucht-, zee- en luchthavens voor zowel Canada, de Caraïben als de Verenigde Staten. Deze wegen, plus de prachtige stranden, waren het toeristisch recept voor Miami-zakenmensen.

Waarom Miami?

Miami is een populaire toeristenbestemming, met een heldere lucht die de stranden garandeert, uitgebreide stranden die de omgeving als een bordeauxgekleurd kunstwerk kleuren, pittoreske plaatsen waar je in de nacht heerlijk kunt wandelen, nachtclubs die elke nacht tot in de vroege uurtjes doorgaan.

Dus als je op zoek bent naar een uitje, dan moet je één ding weten over Miami: je kunt er het hele jaar door verblijven. Door de subtropische klimaat met warme winters, hete zomers en een vrij uniek microklimaat, is het aangenaam om in Miami te verblijven bijna elke tijd van het jaar.

Miami is ook erg populair in de mode- en entertainmentindustrie. Er worden hier regelmatig films opgenomen en de meest beroemde modeshows ter wereld worden hier gehouden, waaronder de jaarlijkse Miami Fashion Week. De stad staat ook bekend als een centrum voor de muziekindustrie; vele wereldberoemde popartiesten en grootheden verblijven hier regelmatig om speciale optredens te geven.

5 bezienswaardigheden in Miami die je moet zien

Als je op zoek bent naar bezienswaardigheden, dan zijn er talloze in Miami:

  • Wynwood Walls: een buitengewone verzameling kunstmuren in een industrieel gebied, ontworpen door bekende street-artiste graffiti kunstenaars.
  • South Beach: Het centrum van de partyscène in Miami, rijkelijk bezaaid met stranden, clubs, winkels, terrassen en prachtig uitzicht op de kust.
  • Villa Vizcaya: Een prachtig Italiaans paleis dat dateert uit de vroege 20e eeuw en omringd is door kunst, tuinen en fonteinen.
  • Key Biscayne: Een paradijselijk eiland met een vrijwel onberispelijk witte strand, schitterende blauwe lucht, palmbomen en andere prachtige verborgen pracht.
  • Jungle Island: een 18 hectare grote dierentuin, bestaande uit verschillende verbluffende diersoorten, waaronder leeuwen, panters, krokodillen, slangen en apen.

5 restaurants in Miami welke je moet bezoeken

Voor diegenen die op zoek zijn naar culinaire verrukkingen, laat Miami nooit te wensen over. Vooral langs de kust vind je allerlei eetgelegenheden met heerlijke lokale gerechten. Hier zijn de top 5 restaurants die je in Miami moet bezoeken:

  • CVI.CHE 105: een authentiek Peruviaans restaurant dat heerlijke Peruviaanse gerechten serveert, waaronder ceviche, tiradito, causas en anticuchos.
  • My Ceviche: best bekend om hun “Gooi and Catch” concept, waardoor het eigen personeel verse vis direct vanuit de haven naar de winkel brengt.
  • Neomi’s Grill: een van de nieuwste eetgelegenheden in de omgeving, gevestigd in de luxueuze Trump National Doral Miami-hotel, serveert een mix van moderne mediterrane en koele Aziatische keuken.
  • The Bazaar by Jose Andres: aan de bekroonde chef-kok Jose Andres, die heerlijke moderne Spaanse gerechten serveert.
  • Taverna Opa: een Grieks restaurants met Griekse gerechten en entertainment, volledig uitgebaat door Griekse inwoners.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Miami?

De Miami International Airport, vaak afgekort als MIA, is de voornaamste international overslag voor het zuids easten region van de Verenigde Staten. De luchthaven, gelegen in het hart van Miami, is de basis van American Airlines, de tweede drukste luchthaven van de Verenigde Staten.

Daarnaast is de Fort Lauderdale-Hollywood International Airport, beter bekend als FLL, een drukke luchthaven in het noord  oosten van Miami, die heeft verschillende binnenlandse en internationale vluchten naar Noord- en Zuid-Amer

Miami
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal