Vliegen naar Montego Bay

Vliegtickets naar Montego Bay Vergelijken met Vliegtickets.com

Het ontstaan van Montego Bay

Montego Bay is de derde grootste stad en de toeristische draaischijf van Jamaica. De stad is gelegen aan de noordwestkust van het eiland en heeft een bevolking van ongeveer 140.000.

Montego Bay werd eeuwenlang gedomineerd door de Sibonees, die hun kamp hadden op Rose Hall. Ze ontwikkelden de plaats en veranderden de oostelijke kuststrook in het huidige Montego Bay. De Sibonees gaven de plaats de naam ‘manteca bahia’, wat overvloedig vet betekent, een naam die afkomstig is van de overvloedige olifantenbotten die zich in het gebied bevonden. Montego Bay heette eeuwenlang ‘Bay of Mantaga’ voordat het in de 16de eeuw door de Spaans de naam Montego Bay kreeg.

Ondanks dat Montego Bay geen echte haven is, was het aantrekkelijk voor zeeërs. De stad werd drukbezocht door buitenlandse waren zoals suikerriet, klei, tabak, lokale toegevoegde plantaardige oliën en vele exotische dieren die door de Siboness hierheen gebracht werden.

De 18de eeuw markeerde een grote stap vooruit in de geschiedenis van Montego Bay en heeft een grote bijdrage geleverd aan het ontstaan ​​van de huidige toeristische stad. Tegen het einde van de 18e eeuw kwamen witte immigranten vanuit Jamaica en andere Britse koloniën hierheen, die buitenplaatsen in de heuvels bouwden. In de 19de eeuw ontwikkelde een economische migratieplaats, die vele buitenlandse, vooral Engelse, handelaren aantrok om hun zaken op het eiland te exploiteren.

Waarom Montego Bay?

Montego Bay is momenteel een van de populairste en drukst bezochte bestemmingen van Jamaica vanwege de combinatie van de bloeiende economie, levendige toeristische activiteiten en verbazingwekkende natuurlijke omgeving. Montego Bay biedt tal van avontuurlijke activiteiten, wat het een populaire keuze maakt voor toeristen en locals.

De stad is een echt hedonistisch centrum met golfterreinen, trendy resorts, souvenirwinkels en een sluimerverkopers markt. Men geniet vaak van zonnige stranden, het tikken van exotisch vermaak, het aanbod aan culturele activiteiten en natuurlijk niet te vergeten de heerlijke lokale gerechten.

Montego Bay is ook de beste thuishaven voor mensen die van blauwe golven houden. Surf kan worden gedaan bij de buurten van Montego Bay. Rondom de stad liggen diverse surfgebieden waar mensen van alle niveaus tegen golven kunnen vechten. De stad heeft zelfs een professionele swell die zomers meer aantrekt.

5 bezienswaardigheden in Montego Bay die je moet zien?

De stad Montego Bay biedt tal van bezienswaardigheden voor de bezoeker om te verkennen:

  • Rose Hall Great House – een Jamaicaans landhuis gebouwd in het begin van de 19e eeuw, een historische locatie die het leven van Annie Palmer geeft;
  • Doctor’s Cave Beach – de meest populaire stranden bestemming in de stad om te zwemmen en te zonnen;
  • Hip Strip – de belangrijkste straat voor het nachtleven in Montego Bay;
  • Rocklands Feeding Station – een uniek ecosysteem voor dieren die bezocht kan worden voor interactie met dieren;
  • Dunn’s River Falls & Park – een van Jamaica’s meest spectaculaire en populaire watervallen om te bezoeken.

5 restaurants in Montego Bay welke je moet bezoeken?

Het beste van Montego Bay is de verscheidenheid aan eetgelegenheden die de stad te bieden heeft. Hieronder staan ​​enkele van de plaatsen die u beslist moet bezoeken:

  • Scotchie’s – een Jamaicaanse klassieker met traditionele kruiden als Jerk Chicken, Curry Goat en Jerk Pork;
  • Marguerite’s – naast het buffet, geniet je ook van traditionele driegangenmaaltijden in een vriendelijke sfeer;
  • Usain Bolt’s Tracks & Records – een modern restaurant dat veel lokale specialiteiten aanbiedt zoals Rasta Pasta en Curried Gheel;
  • Pier 1 – een van de meest populaire vis- en zeevruchtenrestaurants aan de boulevard in Montego Bay;
  • High Stepps Steak House – gelegen in Rose Hall, geniet je hier van exquise gerechten met gegrild vlees.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Montego Bay?

Montego Bay heeft een lokale luchthaven, de Sangster International Airport, gelegen in de noordwestelijke kant van de stad. De luchthaven heeft wat binnenlandse vluchten maar

Luchthaven Montego Bay, ook bekend als Sangster International Airport, is een groot international vliegveld gelegen in Montego Bay, Jamaica. De luchthaven is de tweede grootste luchthaven van het Caraïbisch gebied en de belangrijkste luchthaven van Jamaica. De luchthaven wordt gerenceserveerd door de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Airlines en United Airlines. Daarnaast bieden luchtvaartmaatschappijen zoals Air Canada, WestJet Airlines en Air Transat ook verbindingen naar verschillende steden in Canada en de Verenigde Staten.

De luchthaven heeft twee terminals. De eerste terminal, de International Terminal, biedt verbindingen met Europa, Afrika en Zuid-Amerika. De tweede terminal, de Domestic Terminal, biedt verbindingen met verschillende Jamaicaanse steden. In de terminal zelf zijn er een aantal faciliteiten voor reizigers, zoals winkels, cafés en een informatiebalie.

Luchthaven Montego Bay is gemakkelijk te bereiken vanuit Montego Bay, zoals er luchthaventaxi’s, busdienst en auto’s beschikbaar zijn. Er is ook een aantal luchthavenhotels in de buurt van de luchthaven, waar reizigers na hun vluchten kunnen blijven.
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal