Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Montreal

Vliegtickets naar Montreal Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Montreal

Montreal is de tweede grootste stad in Canada en een van de oudste steden in het land. De fundering heeft een geschiedenis van meer dan 400 jaar. Montreal is ontstaan aan de rivier de St. Lawrence in de vroege 1600s, door de Fransen. De stad werd in 1642 gesticht door de Franse ontdekkingsreiziger Paul Chomedey de Maisonneuve. In 1760 werd Montreal genomen door de Britten.

Van het Franse tijdperk tot op hede is Montreal een multiculturele stad. Er is een mix van Franse en Engelse cultuur, maar naast de Canadese Fransen en Engels woont er van alles wat: met name joden, Italiaanse immigranten, Chinezen, Japanse Canadezen, Hispanofonen en vele anderen.

Waarom Montreal?

Montreal is een stad vol charme en levendigheid. Het heeft interessante bezienswaardigheden, zoals de Notre-Dame Basiliek, het Museum van Zintuigen, en het Paleis van Kunsten. Het is een stad met veel culturele evenementen, zoals de Just For Laughs comedy shows, de Grand Prix Formula One race, het Montreal International Jazz festival, en de Yellowbee music festival.

Montreal heeft trots een levendig nachtleven. Er zijn tal van bars, nachtclubs, shows en andere entertainment-opties. De stad heeft ook veel recreatieve activiteiten, zoals sportwedstrijden, fairs, sportevenementen, musea, winkels en restaurants.

5 Bezienswaardigheden in Montreal die Je Moet Zien

1. De Notre Dame Basiliek – Deze indrukwekkende basiliek is een 19e eeuwse kathedraal in het oude centrum van Montreal. Er is een Franse gotische architectuur, met zuilen, koepels en versieringen met uitzonderlijke pracht.
2. Het Montreal Planetarium – Dit is een openbare instelling waar je naar sterren en evenementen in de ruimte kunt kijken, met sterrenprojecties, 3D-documentaires, en nog veel meer interessante zaken.

3. Het Museum van de Kerk – Dit is een interessante bezienswaardigheid waar je kunstwerken, foto’s en objecten uit de geschiedenis van Montreal kunt bekijken. Er is ook een model van de stad uit 1760, en schilderijen van lokale artiesten.
4. Het McGill Universiteitsmuseum – Dit is een populaire toeristische bezienswaardigheid waar je kunstwerken en objecten uit de geschiedenis van de universiteit kunt zien. Er zijn veel foto’s, schilderijen en meer om te bekijken.
5. Het Insectarium  – Dit is een educatief centrum waar je insekten kunt bekijken, en je krijgt informatie over ongewone insekten. Je kunt hier ook wetenschap-experimenten en lezingen bijwonen.

5 Restaurants in Montreal Welke Je Moet Bezoeken

1. Le Croissant d’Or – Dit is een Frans Bakery in het centrum van Montreal. Je vindt hier heerlijke Franse gebakken producten, pastries, brood, chocolade en koekjes.
2. Joe’s Panini – Dit is een van de beste Italiaanse restaurants in Montreal. Je vindt hier diverse Italiaanse gerechten zoals pizza’s, calzones, pasta’s, salades en nog veel meer.
3. Café des Arts – dit is een Frans-Canadese restaurant met diverse opties qua gerechten. Je kunt hier Canadese, Franse, Italiaanse en Mexicaanse gerechten proeven.
4. Amira – Dit is een Mediterraans restaurant met verschillende gerechten. Je vindt hier heerlijke Arabische gerechten, zoals hummus, falafel en kebab.
5. L’Avenue – dit is een Franse bistro, en je vindt hier Franse gerechten zoals steak tartare, beef Bourguignon, Croque Monsieur en andere heerlijke gerechten.

Welke Luchthavens Heb Je in de Buurt van Montreal?

Montreal heeft twee luchthavens, namelijk Montreal–Pierre Elliott Trudeau International Airport en Montreal-Mirabel International Airport. Montreal–Pierre Elliott Trudeau International Airport, de grootste luchthaven in de regio, is gelegen op ongeveer 17 km ten oosten van het centrum van de stad, aan de North end van de stad. Montreal-Mirabel International Airport is gelegen op ongeveer 40 km ten noordwesten van Montreal. Beide luchthavens hebben nationale en internationale vluchten.

Montreal
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal