Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Mumbai

Vliegtickets naar Mumbai Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Mumbai

Mumbai is de hoofdstad van de staat Maharashtra in India. Mumbai staat vooral bekend als een van de grootste economische centra van Azië en staat vaak in de mondiale schijnwerpers. Het ontstaan van Mumbai (voorheen Bombay) is nauw verbonden met de Britse India Company. In 1662 konden de Engelsen aan land om te handelen. Zij maakten gebruik van diverse vergunningen die zij kregen van lokale zeeroovers en machthebbers om steden, havens en strategische punten te bouwen. In 1668 besloten de Engelsen Bombay officieel als hun commerciële hoofdstad van India te gebruiken.

Tijdens deze tijd drukte de Britse administratie het belang van haar handelscoloniale imperium uit in Architectuur en infrastructuur. Hele straten werden volgebouwd met Europese bouwstijlen. De stad begon rijk te worden en aan invloed te winnen. Vanwege de geleidelijke toename in bevolking en de verbetering van de infrastructuur, begonnen artsen, handelaren, magistraten, ambtenaren en aanverwante klassen naar Bombay te komen om vastgoed te kopen, handel te drijven of naar advies van de Ouderen te informeren.

Nadat de Britten hun controle over India hadden verloren, kwam de stad onder de kontrole van de Indiase Centrale Overheid. In 1995, na zowel politieke als commerciële strijd, werd de naam van Bombay veranderd in Mumbai om aan te geven dat het nu officieel deel uitmaakt van de staat Maharashtra. De naamgeving was een wraakneming van de inheemse Marathi-sprekende mensen die Mumbai in 1661 vervangen had voor de naam Bombay.

Waarom Mumbai?

Mumbai is een stad die verschillende verdiensten heeft. Het is een leidende economische hoofdstad van India, waar toeristen vaak naar toe komen voor recreatieve doeleinden. Als economische centrum heeft Mumbai verschillende gelegenheden waar bedrijven actief zijn. Het is de thuisbasis van verschillende bedrijven waaronder R&D-centra, productielocaties, hotelkamers, zakenmensen en banken. Daarnaast is Mumbai erg belangrijk voor het transport en recreatieve toerisme. Er zijn tal van culturele evenementen in Mumbai die toeristen aantrekken en waar zij gebruik van kunnen maken.

Mumbai is ook erg bekend vanwege de vele filmindustrieën die er gevestigd zijn. Deze bekende filmindustrie staat bekend als de Hindi-filmindustrie. Veel mensen komen hier naar toe om aan films te werken en het publiek aan te trekken. Daarnaast heeft Mumbai ook een grote haven waar vele bedrijven en toeristen hun producten versturen of vervoeren.

Een ander belangrijk aspect van Mumbai is het talent dat er te vinden is. Er zijn vele culturele activiteiten, waaronder muziek- en dansfestivals, die mensen enthousiast maken om naar de stad te komen. Er zijn ook tal van kunstgalerijen en musea die de mensen onderdompelen in de schoonheid van de stad.

5 bezienswaardigheden in Mumbai die je moet zien

Mumbai heeft veel interessante bezienswaardigheden die je moet zien tijdens je verblijf. Deze bezienswaardigheden bieden een unieke blik op de multiculturele pracht van de stad.

  • Marine Drive: Marine Drive is een van de meest bekende toeristische attracties in Mumbai en een must-see voor toeristen. Deze weg strekt zich uit over 3,6 kilometer en ligt aan de kustlijn vlak langs de Arabische Zee. Er zijn veel winkels en restaurants in de buurt en ook een prachtig uitzicht. Bovendien is het een van de beste nachtlevens in de stad, omdat er veel pubs en gezellige plekken zijn.
  • Gateway of India: Deze bekende toegangspoort markeert de historische komst van Oost en West India in Mumbai. Het is een monumentale structuur, geplaatst in 1911 als eerbetoon aan de komst van de Britse koningin-moeder, die de koloniale kracht in India signaliseerde. Je kunt hier veel populaire Indiase lekkernijen krijgen. Je kunt ook boottours doen en genieten van het adembenemende uitzicht op de omgeving.
  • Chhatrapati Shivaji Terminus: Deze beroemde Britse koloniale bouwstijl is een van de drukst bezochte toeristische attracties in Mumbai. Het is een van de mooiste historische treinstations en staat bekend als een nationale monumentengalerij. Er worden verschillende kunstvoorwerpen en antieke documenten getoond in dit statige gebouw.
  • Elephanta Caves: Dit is een must-see voor toeristen in Mumbai. Deze ruimtes zijn ontworpen door de Hindoe-koningen die leefden vóór de komst van de Britten. Het is een interessante plek om de culturele afbeeldingen en de meesterwerkstructuur te bewonderen. Je kunt hier ook een tour doen in het pand, zodat je meer kunt leren over de historische rijkdom van de stad.
  • Elefantenstrand: Het Elefantenstrand is een must-see voor toeristen die gek zijn op het strandleven. Het strand organiseert speciale gebeurtenissen zoals organisaties, festivals en verschillende muzikale nachten om het kleurrijke nachtleven van Mumbai te laten zien. Er zijn tal van restaurants en bars, waar je heerlijk kunt eten en drinken. Ook zijn er verschillende zwemgedeelten waar je van kunt genieten.

5 restaurants in Mumbai welke je moet bezoeken

Er zijn tal van restaurants in Mumbai die je zou moeten bezoeken. Hieronder staan een paar populaire restaurants die je een verscheidenheid aan restaurantsmogelijkheden bieden.

Mumbai
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal