Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Muscat

Vliegtickets naar Muscat Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Muscat

Muscat (ook wel Mascat of Masqat) is de hoofdstad en de grootste stad in de sultanije Oman. De stad is omringd door bergen aan alle kanten. Muscat staat bekend als een verfijnde en prachtige stad omdat het is opgedragen aan de schoonheid. De stad is ook de thuisbasis van sultan Qaboos bin Said, de langstzittende Arabisch-islamitische vorst ter wereld.

Het ontstaan van Muscat gaan terug tot het eerste millennium voor onze tijdrekening. Onder archeologisch onderzoek zijn er talloze tijden bewaard gebleven uit het verleden waaronder beenderen, vuursteen, potten, edelstenen en zeevisgerei. Er zijn ook bewijzen gevonden die wijzen op contact met India, Ethiopië, Rome en andere landen rond de Middellandse Zee.

Tijdens de islamitische verovering bracht Islamitische stammen Muscat onder hun gezag dat ze veroverden in de 8e eeuw. Vervolgens ging de stad onder de heerschappij van de Ibadi’s. Muscat werd een gebied waarheen handelaren uit het hele Midden-Oosten kwamen.

In 1649 veroverde sultan Qaboos bin Said Muscat. Vervolgens breidde de stad zich uit, kreeg het meer toeristen en investeerde Qaboos in infrastructuur en oliedom van Oman. Deze snelle ontwikkeling veranderde Muscat in een modernere en welvarende stad.

Waarom Muscat?

Muscat is een goede keuze voor een vakantiebestemming als je op zoek bent naar verrassende bezienswaardigheden en gastvrijheid. De ultramoderne torengebouwen met cactussen en de strakke architectuur zijn indrukwekkend. Er zijn prachtige stranden en wonderen van de natuur, die perfect zijn om te bewonderen.

Muscat biedt toeristen ook een rijke culturele ervaring. Er zijn veel moskeeën, paleizen, forten, kastelen, vermaarde tuinen, diepe kloven en talloze plaatsen om te verkennen. Ook het traditionele leven van de bewoners van Muscat is fascinerend en publiekelijk toonbaar in de marktgebieden.

Voor de avonturiers is er veel te doen, van oceaan duiken en bergbeklimmen tot kayakken en vogelkijken. Voor de cultuurliefhebbers heeft Muscat een verscheidenheid aan cultureel erfgoed die wachten om verkend te worden, van kunst- en cultuurmusea tot prachtige kerken en synagogen.

5 bezienswaardigheden in Muscat die je moet zien

Als je naar Muscat reist, zul je zeker de volgende bezienswaardigheden willen bezoeken:

  • Grand Mosque: De Grote Moskee (ook bekend als Sultan Qaboos Grand Mosque) is een prachtig gebouw met verschillende wijzigingen aan het gebouw sinds de bouw in 2001. Het is omgeven door een tuin met bloemen, cactussen en druivenstokken. De moskee is verlicht met meer dan 200.000 Swarovski-kristallen met romantische geluidssystemen, waaronder de adhans van de 5 dagelijkse gebeden.
  • Wadi Shab: De Wadi Shab is een pittoreske plek die omringd wordt door indrukwekkende bergtoppen. Het gebied heeft groene achtertuinen, kristalheldere meren en een stelsel van krachtige watervallen die bewonderd moeten worden. Wandelen door de kloven en klauteren over de rotsen is een van de meest populaire activiteiten in de Wadi Shab.
  • Jabal Akhdar: Jabal Akhdar is een adembenemende plek, gelegen in de bergen van de Al Hajar. De zonsopgang of zonsondergang op de top van de mountain is perfect als je op zoek bent naar iets romantisch en huiveringwekkend tegelijk. Je kunt hier kamelen bezichtigen, wandelen, of kamelenrijden.
  • Sultan Qaboos Palace: Sultan Qaboos Palace is de prachtige verblijfplaats van de sultan. Het ligt in de oude stad en is ook goed te zien vanaf een afstand. Het paleis is gebouwd in traditionele Arabische stijl en is versierd met kleurrijke tegels, goud, edelstenen, antiek meubilair en porseleinen vaas.
  • Al Alam Palace: Al Alam Palace is een indrukwekkend paleis gelegen aan het einde van de kustweg. Het is verlicht met kleurrijke kristallen lampen en heeft een grote poort versierd in het nationaal symbool van Oman. Je kunt er rond wandelen, omringd door prachtig ontworpen tuinen en fonteinen.

5 restaurants in Muscat welke je moet bezoeken?

Als je Muscat bezoekt, moet je de volgende restaurants bezoeken.

  • Mumtaz Mahal: Mumtaz Mahal is een Indiase restaurant dat is gebouwd in Mughal-stijl. Het restaurant serveert de meest authentieke keuken die gecombineerd is met moderne smaak. De heerlijke gerechten worden gecombineerd met typisch Arabische sfeervolle muziek.
  • Amou Erstan: Amou Erstan is een Libanees restaurant dat bekend staat om zijn schattige sfeer, warme alleen Libanese muziek en de kostelijkheden die ze serveren. Er zijn verschillende Libanese gerechten zoals mezze, vleesgerechten, visgerechten en kleine pittigere snacks.
  • Zayna: Zayna is een Zuid-Aziatisch restaurant dat je op een culinaire reis meeneemt. Bezoekers kunnen proeven van de beste traditionele gerechten van India, Pakistan, Sri Lanka en het Midden-Oosten.
  • Marina Bandar Al Rowdha: Marina Bandar Al Rowdha is gelegen aan de Muscat kust, met een
Muscat
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal