Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Nador

Vliegtickets naar Nador Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Nador

Nador is een stad en gemeente gelegen in de autonome regio Marokko, in het noorden van het land. De stad is gelegen aan de Mediterrane kustlijn, aan de oostelijke kant van de Golf van AlHoceima. De stad is gesticht in de zeventiende eeuw door losse groepen Spaanse en Arabische kolonisten, die zich daar vestigden om de haven op de plek te bouwen. In de 18e eeuw begonnen de Turken de stad te controleren.

Het was in die tijd dat Nador veel van de eigenschappen kreeg die het tegenwoordig kent, zoals het noordelijke grenskarakter en het kosmopolitische karakter. De stad ontving veel inmigratie uit andere delen van Marokko, en vanuit andere landen, waardoor de stad nu een mengeling is van culturen, tradities en godsdiensten.

Waarom Nador?

Nador is een populaire bestemming voor toeristen uit het hele land, vooral als zomervakantiebestemming. Dit komt door de vele stranden die Nador heeft, die ideaal zijn om te relaxen of om te surfen. De warmte en het uitzicht bieden ook veel mogelijkheden voor watersport. Erg populair is ook de dagelijkse markt die in de stad wordt gehouden, waar je authentieke Marokkaanse producten en kleding kunt kopen.

Naast het strand en de markt, biedt de stad ook verschillende historische en culturele bezienswaardigheden. De stad heeft een relatief lange geschiedenis en is volgens sommigen een gebied dat vooral gelinkt is aan de Spaanse koloniale geschiedenis. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis, kun je hier wat mooie monumenten en gebouwen bezoeken.

5 bezienswaardigheden in Nador die je moet zien

Nador heeft veel bezienswaardigheden om te bezoeken. Hieronder volgen de 5 meest populaire:

  • De Medina: een oude plaats in het oude centrum van de stad, waar je de etnische cultuur van de stad kunt beleven. Je kunt hier typische Marokkaanse gerechten en souvenirs krijgen.
  • Parochie van Nador: een prachtig Spaanse kathedraal met een taartvormige koepel. Je kunt hier ook andere kerkelijke gebouwen vinden zoals kloosters en kapelletjes.
  • Ahmed Chaouki-museum: het museum is gewijd aan de bekende schilder Ahmed Chaouki en bestaat uit twee gedeeltes. In het museum worden kunstwerken, films en foto’s tentoongesteld.
  • Palazzo Almohades: het paleis van de Almohades, een islamitische dynastie. Een prachtige plek om meer te weten te komen over de islamitische erfenis van Marokko.
  • Ben Draa fort: het fort beschikt over twee binnenstraten en veel versierde torens. Hier kun je onder andere typische Marokkaanse kamers bezoeken.

5 restaurants in Nador welke je moet bezoeken

Als je op zoek bent naar lekker eten in Nador, ben je meer dan welkom bij de volgende restaurants:

  • Le Petit Café: een klein cafe-restaurant met lokale gerechten. Je kunt hier de authentieke Marokkaanse keuken proeven.
  • Oncle Sam: er is geen betere plek dan “Oncle Sam” om Marokkaanse pizza’s te eten. De pizza’s zijn vers gemaakt met ingrediënten van lokale boerderijen.
  • Tajine El Medina: een prachtig gedecoreerd Arabisch restaurant waar je schotels kunt bestellen met lokale gerechten, waaronder de Marokkaanse klassiekers tagine en couscous.
  • Café Bar El Oro: hier kun je terecht voor een mix van traditionele Marokkaanse gerechten en internationale keuken. Lichte snacks en een ruim assortiment cocktails.
  • Almohades: een restaurant gespecialiseerd in visgerechten. Je kunt hier traditionele vis gerechten proeven zoals sardientjes en kreeft, maar ook gegrilde vis zoals tonijn en kabeljauw.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Nador?

Nador heeft twee internationale luchthavens: de Nador International Airport en de Al Hoceima-Larache International Airport.

De Nador International Airport ligt op zo’n 10 kilometer ten zuiden van de stad. Hier worden vooral lokale en regionale vluchten aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen. Er zijn ook een paar internationale vluchten, vooral naar Spanje.

De Al Hoceima-Larache International Airport ligt 65 kilometer ten westen van Nador. Deze luchthaven biedt regionale en internationale vluchten, ook naar Europa. Er zijn ook veel chartervluchten.

Met deze twee luchthavens is Nador goed verbonden met andere delen van Marokko en met het buitenland. Zo kun je hier makkelijk vanuit je land naar Nador reizen.

Nador
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal