Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Nairobi

Vliegtickets naar Nairobi Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia, gelegen in Centraal-Oost-Afrika. Het is de op twee na grootste stad van Afrika en de 40e grootste stad ter wereld. Nairobi begon als een kleine dorp in 1899 als een railhead, een plaats waar mensen konden stoppen terwijl ze over de spoorlijn reisden. Het gebied werd gekozen vanwege de aanwezige bronnen van water, zoals de Nairobi River en de Ngong Hills voor de bouw van een treinstation. Oorspronkelijk heette de stad ‘Enkorika’s Place’ naar een waterhole die door Samburu herders werd gebruikt. Naarmate de populatie toenam werd het Enkorika’s Place omgedoopt tot Nairobi.

Waarom Nairobi?

Nairobi is een unieke stad in Kenia, met een mix van Afrikaanse, Aziatische en Europese invloeden die samenkomen. Het is een stad die bruist van het leven en de omliggende landschappen maken de stad nog beter. Nairobi heeft een veelheid aan bezienswaardigheden, zoals dierenreservaten, historische culturele sites, centrale commerciële locaties en toeristische attracties. Er zijn ook tal van kleine bedrijven opgericht en er zijn vele goede restaurants, cafés en pubs te vinden.

5 bezienswaardigheden in Nairobi die je moet zien

Nairobi is een stad vol bezienswaardigheden die je moet zien. Hier volgen 5 van de meest populaire attracties:

  • De Nationale Museum Nairobi is de perfecte plek om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van Kenia.
  • Het Kenia National Theatre is een van de meest bezochte theaters van Kenia met een reeks aan culturele shows.
  • De Nairobi Langata Dassani Wildlife Sanctuary biedt de perfecte plek om ongelooflijke wildlife te zien, zoals olifanten, luipaarden, neushoorns en antilopen.
  • De Nairobi National Park is een grote wildreservaat met tal van wilde dieren, waaronder jachtluipaarden, olifanten, giraffen en apen.
  • Het David Sheldrick ElephantOrphanage is een enige plek vol verzorging van gehandicapte dieren.

5 restaurants in Nairobi welke je moet bezoeken

Er zijn tal van geweldige restaurants te vinden in de hoofdstad van Kenia. Hier volgen 5 restaurants die je rotsvast zal beletten om je verveeld te voelen:

  • The Lord Erroll is een prachtig restaurant in Nairobi dat luxe Europese gerechten serveert.
  • Tamarind is een van de oudste restaurants in Nairobi die Aziatische, Afrikaanse en Europese gerechten serveert.
  • Maharaja Nairobi heeft een verscheidenheid aan Indiase gerechten om van te genieten.
  • Tin Roof Restaurant is een populaire plek voor het ontbijt, de lunch en het diner met een verscheidenheid aan smaken.
  • Caramel Restaurant serveert heerlijke gerechten, vanuit het Italiaans en Frans tot contemporaine Keniaanse keuken.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Nairobi?

Er zijn verschillende luchthavens in de buurt van Nairobi. De grootste luchthaven is de Jomo Kenyatta International Airport, die ligt op ongeveer 17 kilometer van de stad. Daarnaast heb je de kleinere Wilson Airport en de Eastleigh Airport. Wilson Airport is vooral bekend als een luchthaven voor gecommercialiseerde vliegtuigen, terwijl Eastleigh Airport voornamelijk bedient door kleine vliegtuigjes.
Als je de stad Nairobi wil bezoeken heb je meerdere opties voor vliegtuigen. Er zijn vele internationale luchthavens in Afrika die rechtstreeks verbinding hebben met Nairobi. Je kunt ook vluchten boeken vanuit Europa, Amerika en Azië naar Nairobi. Het is ook mogelijk om heen en weer te vliegen met Keniaanse luchtvaartmaatschappijen, zoals Kenya Airways en AirKenyaExpress.

Nairobi
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal