Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar New Delhi

Vliegtickets naar New Delhi Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van New Delhi

New Delhi is de administratieve hoofdstad van India en de hoofdstad van de Indiase staat Delhi. Oorspronkelijk verrees er in deze regio Lal Kot, de eerste middeleeuwse stad van de Tughlaq-dynastie. In 1911 werd doorarig vorst George V. Delhi uitgeroepen tot hoofdstad van India in plaats van Calcutta. Nadat het Britse rijk India in 1947 moest verlaten, werd New Delhi de hoofdstad van de onafhankelijke republiek.

De vorige stad, ook wel bekend als ‘Viejo Delhi’ en ‘Shahjahanabad’ nam een oppervlakte van 43 km² in beslag. New Delhi werd speciaal ontworpen, omdat de oude stadsmuren te klein waren geworden om de toenemende bevolking te herbergen. Dit vormde de basis voor de bouw van de Nieuwe Delhi in 1912.

New Delhi werd ontworpen door de Britse architect Edwin Lutyens, samen met Herbert Baker. Beide heren creëerden een stad die een amalgamatie vormde van Indiaanse en Westerse culturen, met een variëteit aan architectonische stijlen. Dit resulteerde in een mix van stijlen Caraïbisch neoklassiek en Indo-Islamitisch.

Waarom New Delhi?

Vandaag de dag is New Delhi één van de grootste Indiase steden. Met meer dan 16 miljoen mensen die er wonen en werken, is Delhi een dynamische stad die veel te bieden heeft. Er is een rijk cultureel en commercieel leven in de stad. Dit resulteert in een bruisende metropool die de ultieme bestemming is voor zowel toeristen als zakenreizigers.

Bezoekers uit alle landen zijn welkom in New Delhi, waar een gastvrije cultuur het predomineert. Je vindt hier verschillende wegen, markten, attracties, religieuze bezienswaardigheden, attractieparken en natuurlijk lekker eten. Verder biedt de stad ook modern winkelen met bijzondere architectuur die je nooit zal vergeten.

De stad houdt ook elk jaar culturele evenementen zoals het India Vogue Fashion Festival, waar je allerlei interessante activities kunt vinden. Voor de bezoekers die van winkelen houden, is de stad de ideale plek, dit komt doordat je hier verschillende winkelcentra, luxe-winkels, lokale markten en malls kunt vinden

5 Bezienswaardigheden in New Delhi die je moet zien

1. Lotus tempel: de Lotus tempel is een prachtige structuur met 26 bloembladachtige koepels die symboliseren de vrede en harmonie. Het is het meest bezochte tempelcomplex in India met duizenden bezoekers per dag uit over de hele wereld.

2. Red Fort: Deze prachtige rood fort werd gebouwd door de Mughal Sultanatan van India. Red Fort staat bekend om haar architectuur en middeleeuwse geschiedenis.

3. India Gate: Dit is een van de meest iconische landmarken van India. India Gate is gelegen aan Rajpath, waar elk jaar het nationale vlaggenceremonie word gevierd.

4. Qutub Minar: Dit is de hoogste minaret van India met een hoogte van 73 meter. Andere bezienswaardigheden via de Qutub Complex zijn ook zeker het vermelden waard.

5. Humayuns Tomb: Deze prachtige garden tomb werd ontworpen door Mirak Mirza Gazan in 1569. Humayuns tomb is één van de belangrijkste architectonische landmerken van de verschillende stijlen.

5 restaurants in New Delhi welke je moet bezoeken

1. Hauz Khas Village: Dit is één van de meest beroemde restaurants in New Delhi. Een bezoek aan dit restaurant is een perfecte combinatie van heerlijk eten tegen betaalbare prijzen.

2. Hotel Emerald: dit is een van de meest populaire restaurants in het Alaknanda-gedeelte van New Delhi. Bezoekers kunnen genieten van authentieke authentieke Indiase gerechten.

3. Le Bistro du Parc: Dit is een Franse keuken restaurant met een Indiase twist. Hier kunnen bezoekers genieten van Franse kaas en brood platen, terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht.

4. Bukhara: Het is één van de meest beroemde restaurants in New Delhi waar je authentieke Noord-Indiase gerechten kunt proeven.

5. The Spice Route: Geniet van gerechten gemaakt uit ingrediënten uit Zuid-Oost Azië in dit restaurant. The Spice Route maakt gebruik van de beste en de meest exotische kruiden.

Welke luchthavens heb je in de buurt van New Delhi?

New Delhi ligt dicht bij veel luchthavens, waardoor het makkelijk gecontacteerd bij luchtvaartmaatschappijen uit verschillende delen van de wereld. De twee belangrijkste luchthavens van de stad zijn de Indira Gandhi International Airport en de Palam Airport.

De Indira Gandhi International Airport is de grootste luchthaven van New Delhi en de grootste luchthaven in India. De luchthaven heeft 3 terminals waar vluchten worden uitgevoerd vanuit het buitenland, India en chartered vluchten.

De Palam Airport is een van de oudste luchthavens van India. De luchthaven ligt op 8 kilometer afstand van New Delhi en is vooral bedoeld voor militaire vluchten. Verder biedt de luchthaven ook privéchartered vluchten en vluchten naar de buurlanden.

New Delhi
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal