Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar New York

Vliegtickets naar New York Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van New York

New York heeft een interessante geschiedenis die tot ver in het jaar 1624 teruggaat. Toen waren de eerste kolonisten op zoek naar werk en een beter leven en kwamen aan in wat toen Nieuw-Nederland werd genoemd. In 1626 stichtten ze Nieuw Amsterdam dat leidde tot de basis voor de latere stad New York. Dit zou de grootste stad in de kolonie Nieuw-Nederland worden.

In 1667 veranderde het land weer, toen het werd overgenomen door de strenger protestantse Engelsen. Nieuw Amsterdam werd verborgen naar Nieuw-York en de voormalige kolonisatiedirecteur Peter Stuyvesant ging terug naar Nederland waar hij in Nederlands-Indië terechtkwam. De Engelsen verbeterden de stad, er kwamen diverse nieuwe gebouwen, er werd meer voedsel verbouwd, de haven werd vergroot en er werden nieuwe wegen aangelegd.

In 1752 werd de eerste acquisitie door Nieuw-York goedgekeurd en kwam er een beschrijving van de cijfers die betrekking hadden op de stad. In de tweede helft van de achttiende eeuw begon de stad zich te ontwikkelen tot wat we nu kennen als de stad New York. Er werden verschillende instellingen gebouwd, waaronder scholen en ziekenhuizen en er kwam een complete infrastructuur met wegen, spoorwegen en bruggen.

In 1811 werd er een plan gemaakt waarin de stad verdeeld werd in drie hoofdtakken. Er werden prachtige straten aangelegd, waaronder Broadway, Lexington Avenue en Fifth Avenue. De stad werd rijk en haar bevolking groeide aanzienlijk, waardoor de stad uiteindelijk de status van vermaarde stad kreeg.

Na de Tweede Wereldoorlog begonnen de steden zich steeds meer in de rooskleurige toekomst te verkennen die we kennen als New York.

Waarom New York?

New York is een stad met een unieke combinatie van vele verschillende culturen, gewoonten, feesten, verhalen en mensen. Niemand zal hier ooit verveeld zijn met het gigantische aanbod van bezienswaardigheden, winkels, restaurants, entertainment, evenementen en activiteiten. Voor een stedentrip of vakantie, je kunt het hier allemaal doen!

In New York komen talrijke bekende en onbekende helden van het verleden bij elkaar. Het heeft veel interessante musea en monumenten waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de stad, de eerste kolonisten en de belangrijke gebeurtenissen die ooit in de stad hebben plaatsgevonden.

New York staat ook bekend om zijn prachtige architectuur. Gebouwen zoals de St. Paul’s Chapel, de Empire State Building, het Woolworth Building en de Chrysler Building zullen je verbazen met hun schoonheid en detail. Verder kun je hier ook vele geweldige galeries, evenementencentra en theaters vinden.

New York is tevens een levendig centrum van mode, traditionele kunst, kleding, muziek en nog veel meer. Dit maken de stad de perfecte plek om een culturele belevenis te hebben. Veel van deze culturele bezienswaardigheden zijn bij een bezoek aan de stad niet te missen.

Dit alles maakt New York tot een waanzinnige stad. Er is altijd iets te beleven, iets te leren, kunst te bekijken en evenementen te bezoeken. De uitgebreide variatie van bezienswaardigheden, geweldige musea en cultureel erfgoed maken het een absolute must om de stad te bezoeken.

5 Bezienswaardigheden in New York die je moet zien

New York heeft meer dan genoeg bezienswaardigheden. De volgende lijst geeft een kort overzicht van de top 5 bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan New York:

  • Empire State Building – Met 381 meter hoog is dit het bekendste gebouw in New York City. Het is ’s avonds verlicht waardoor het een geweldig uitzicht biedt.
  • Statue of Liberty – Deze bekende vrijheidsbeeld staat hoog op de lijst van de echte New York-ervaringen en staat symbool voor de vrijheid van de stad.
  • Central Park – Dit is de grootste openbare ruimte in de stad. Er zijn hier veel fonteinen, wandelpaden en tuinen te zien.
  • Brooklyn Bridge – De Brug die verbonden is met Manhattan en Brooklyn is één van de bekendste brug ter wereld.
  • Rockefeller Center – Met 22 gebouwen die prachtig zijn versierd met kunstwerken, deze plek staat bovenaan de lijst met bezienswaardigheden.

5 Restaurants in New York welke je moet bezoeken

Smaak en ambiance spelen een grote rol wanneer er voor restaurants wordt gekozen in New York. Bekijk de volgende 5 restaurants eens voor een heerlijke en onvergetelijke maaltijd:

  • Rosenwach Group – Gespecialiseerd in traditionele Amerikaanse gerechten met een moderne twist, gelegen op Upper West Side.
  • Taïm – Tot de beste Falafel restaurants in de stad behorend, zowel warme als koude opties met omringende sabich opties.
  • Bellini – Een beetje Italiaans dat is gespecialiseerd in typische Neapolitanen pastagerechten en authentieke pizza’s.
  • Roberta’s Pizza – Pizzeria van Brooklyn Hills die bekend staat om het bakken van de meest eigensinnige pizza’s en calzone’s.
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal