Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Newark

Vliegtickets naar Newark Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Newark

Newark (ofwel “New Ark”) is een stad in de Amerikaanse staat New Jersey. Het was oorspronkelijk een kruispunt van dertien stammen die de Lenni Lenape woonden, zoals de Unami, de Munsee en de Hackensack. De stad is vernoemd naar de geestelijke Jezus Christus die de nieuwe ark van de verbondenheid tussen God en de mensheid symboliseert.

Het oorspronkelijke erfgoed van Newark is het verhaal achter veel van haar meest markante bezienswaardigheden. Om de stammen later toe te laten de stad deel te laten worden van de Verenigde Staten, verkochten de inboorlingen een stuk grond in 1667 aan de Engelse kolonisten. Later deelden de inboorlingen de verworven stukken grond aan de nieuwe kolonisten uit, wat deed bijdroegen aan de oprichting van drie buurten, genaamd Weequahic, Spring Valley en Vailsburg.

Sindsdien heeft de stad deze energie behouden. Newark is de thuishaven geworden van verschillende culturen en is een stad van verschillende etniciteiten. Naarmate de stad groeide, groeiden de industrie en het sociaaleconomische klimaat van Newark.

Waarom Newark?

Newark is prachtig stad. Het heeft op cultureel, architecturaal en historisch vlak veel te bieden. De stad is gevuld met restauratieprojecten, waardoor het de leefbaarheid en het gemak van het stedelijke leven verhoogt. Daarnaast is het ook een voordelige keuze, omdat de stad over grote locaties, veelzijdige woningen en voordelige vakantiebestemmingen beschikt.

Gezien de toeristische attracties, culturele evenementen en recreatieve faciliteiten is er in Newark veel te zien en te doen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden, van musea en historische parken, tot verbaaswekkende vogelreservaten. Er zijn tal van sportevenementen en muziekevenementen. Er zijn galerijen, kunstscholen en theaters. Deze attracties bieden een aantal interessante alternatieven om de tijd door te brengen.

5 Bezienswaardigheden in Newark die je moet zien

1. Branch Brook Park – Branch Brook Park is een 275,5 hectare groot park in Newark. Het park is bekend om zijn schoonheid en is ook beroemd om zijn meer dan 5.000 prachtige kersenbomen die ieder jaar in de lente bloeien.

2. Prudential Centre – De Prudential Centre is een gerenommeerd centrum voor entertainment en recreatie dat beroemd is om zijn Ice Hockey, concerten en evenementen. Het is ook een lokale aantrekkingskracht voor lokale bewoners, met een breed scala aan winkels, restaurants en sportuitrustingen.

3. Newark Museum – Het Newark Museum, gelegen in de buurt van de Prudential Centre, is een van de grootste museums van de stad. Het biedt een grote collectie antieke kunst, hedendaagse kunst, natuurwetenschappen en geschiedenis.

4. Ironbound – Ironbound is een uitbreidingswijk van Newark die bekend staat om haar portugese gerechten en eettentjes. Er zijn veel leuke restaurants in de wijk, waaronder typisch portugese gerechten en traiteurs.

5. Cathedral Basilica of the Sacred Heart – De Cathedral Basilica of the Sacred Heart is één van de meest opvallende en mooiste kathedralen in Newark. Het gebouw staat bekend om zijn prachtige architectuur en binnenkant, en is een interessante attractie om in de stad te bezoeken.

5 Restaurants in Newark die je moet bezoeken

1. Fornos of Spain – Dit restaurant serveert hun eigen spin op traditionele spaanse gerechten. De omgeving is intiem en stijlvol en een goede keuze voor een avondje uit.

2. Arthur’s Restaurant – Arthur’s Restaurant is een populair steakhouse in Newark dat bekend staat om zijn keuze aan expertise-klassiekers. Het is een echt Amerikaans restaurant met heerlijk eten.

3. Pommes Frites – Pommes Frites is een populaire takeaway restaurant in Newark. Het personeel heeft een awesome persoonlijkheid, en hun friet is een must-try.

4. Bukom Café – Bukom Café is een informele Ghanaanse restaurant dat bekend staat om hun authentieke Ghanese gerechten. Het is een must-try als je houdt van Afrikaanse keuken.

5. Island Spice – Island Spice is een intieme Caraïbische restaurant dat geniet van een geweldige reputatie vanwege hun heerlijke Caraïbische gerechten. Je zult zeker genieten van hun sandwiches en traditionele roti-gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Newark?

Er zijn meerdere grote luchthavens in de buurt van Newark.

Newark Liberty International Airport:
De grootste luchthaven in de buurt van Newark is de Newark Liberty International Airport, die beroemd is vanwege de makkelijke toegang tot Manhattan en de andere gebieden van de stad. Het is ook een belangrijke internationale luchthaven met meer dan 30 miljoen jaarlijkse passagiers.

LaGuardia Airport:
LaGuardia Airport is ook een populaire optie voor reizigers die vanuit Newark willen vliegen. Het is gelegen in Queens en biedt een breed scala aan internationale bestemmingen.

John F Kennedy International Airport:
John F Kennedy International Airport is een andere grote luchthaven in de omgeving van Newark. Ook hier kun je genieten van het gemak van een groot aanbod aan internationale bestemmingen.

Teterboro Airport:
Teterboro Airport is de kleinste luchthaven in de buurt van Newark. Het biedt een toeschouw een interessant uitzicht vanaf de bovenkant over het omliggende gebied. Het is ook een populaire optie voor bedrijfs- en vakantiereizigers.

Newark
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal