Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Osaka

Vliegtickets naar Osaka Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Osaka

Osaka is een stad in de prefectuur Osaka in West-Japan, die met zo’n 2,7 miljoen inwoners de grootste stad van het westen is. Als centrum voor de culturele, sociale en politieke activiteiten functioneert het al meer dan 1000 jaar, waardoor het tegenwoordig als een wereldwijde stad gezien wordt.

De stad Osaka kreeg deze reputatie door de geschiedenis van haar basis. De eerste bekende vermelding dateert uit 645, toen Osaka bekend stond als een vestiging van keizers. In de volgende eeuwen, Osaka kreeg steeds meer aanzien en het werd de eerste grote Japanse stad. Toen generaal Toyotomi Hideyoshi Osaka in 1583 versterkte, groeide de omgeving steeds meer en fungeerde Osaka als een centrum voor handel en cultuur.

Waarom Osaka?

Osaka is een trendsetter en heeft veel moderniteit te bieden. Hier vindt je talloze opties als je op zoek bent naar entertainment, shoppen of het proeven van unieke culinaire producten. Osaka heeft ook de hoogste concentratie aan hoge gebouwen in Japan en dit is de belangrijkste reden waarom deze stad een magneet voor iedereen is.

Osaka is ook een stad die heel erg begaan is met kunst en cultuur. Hier vind je tal van galeries, historische musea, theaters of concertzalen, kunstmusea en een uitgebreide collecties van Japanse kunstculturen. De stad is gevuld met kleurrijke straatartiesten en evenementen die kunnen inspireren.

5 bezienswaardigheden in Osaka die je moet zien

De stad Osaka staat bol van de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Om te beginnen, heb je het imposante Osaka Castle dat dateert uit de 16e eeuw. Dan heb je het Umeda Sky Building, de 3e hoogste gebouw in Osaka, waar je een uitzicht hebt over de stad. Naast dit, heb je het Shinsaibashi-suji, een lang winkelcentrum en de bekende Tsuuiji Fish Market, de grootste vis markt van Osaka.

Voor de liefhebber van natuurschoon, je heb het Sumiyoshi Taisha, het oudste shinto-heiligdom in Osaka en het parksysteem van Osaka. Dit is bezaaid met vele bossen, parken en meren die uitnodigen om te ontspannen omringd door natuur.

5 Restaurants in Osaka welke je moet bezoeken

Osaka staat bekend om zijn culinaire opties en het is beroemd om twee culinaire opties, de okonomiyaki en Osaka-styled takoyaki. Als u zoekt naar een lekker restaurant om deze te proeven, heb je:

  • Kiji Osaka Restaurant – Dit restaurant is gevestigd in een shinto-heiligdom en serveert de beste okonomiyaki en takoyaki in de stad.
  • Komyoan – Een traditioneel Kansai-gebied ingericht restaurant, waar je de authentieke ervaring van een Japanse tafel.
  • Nagomisu – De specialiteiten hier zijn Japanse gerechten en gefrituurde snacks. De meest populaire opties hier zijn de osaka-styled karaage (kip) en takoyaki.
  • Tigers Nagahori – Een eetcafé dat verschillende heerlijke seizoensgebonden gerechten serveert.
  • Shitennoj-Temmangu Sushi – Hier kan je ervaren hoe het is een sushichef te zijn. Je wordt uitgenodigd om je eigen sushi te maken.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Osaka?

Osaka heeft twee internationale luchthavens, Kansai International Airport en Itami Airport. Toeristen die op zoek zijn naar internationale vluchten, moeten naar de Kansai International Airport. De Kansai International Airport ligt op een eiland, dus om er te komen neem je de Osaka Bay kabelbaan.

Itami Airport ligt binnen het stadgebied in Osaka en dit is meer geschikt voor regionale vluchten.
Vanuit het vliegveld kun je bussen nemen naar de verschillende wijken van Osaka. Er zijn ook lokale treinen en shuttleservice naar bekende bestemmingen in de stad.

Osaka
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal