Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Oujda

Vliegtickets naar Oujda Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Oujda

Oujda is de hoofdstad van het provinciaal gebied van de Oost-Marokkaan. De stad ligt in het natuurlijke grensgebied tussen Marokko, Algerije en Spanje. Oujda werd voor het eerst genoemd door de Arabische geograaf Al-Bakri in de 11e eeuw, naar verluidt staat de naam voor “menselijke daden”, “mensenhanden” of “mensenwerken”. Veel mensen geloven dat Oujda zo bekend is geworden door het uitdelen van gastvrijheid aan reizigers en pelgrims die tussen Marokko en Spanje reisden. Volgens anderen had Oujda al eeuwenlang een status van actieve handelspost, wat dit gebied tot een geweldige plek maakte om te wonen en te werken.

Waarom Oujda?

Oujda wordt beschouwd als een van de meest dynamische steden van Noord-Afrika, omdat de stad modern en interessant is. Oujda heeft veel historische monumenten, waaronder de prachtige Great Mosque, die dateert uit 1211. Ook heeft de stad verschillende culturele attracties, zoals het Marokkaanse Folklore Museum, het National Museum van Oujda en het Municipal Museum of Contemporary Arts. Daarnaast is er een levendige en dynamische nachtelijke cultuur, met veel bars en clubs, waar u uw vrije tijd kunt doorbrengen. In Oujda heb je ook een goede selectie restaurants, waar u allerlei gerechten kunt proberen, zoals lokale Marokkaanse gerechten, Shanghai-gerechten, Indiaas eten en meer.

5 Bezienswaardigheden in Oujda die je moet zien

Oujda heeft een boeiend cultureel erfgoed dat je absoluut moet ervaren:

  • Great Mosque of Oujda – ook wel de Grand Mosque van Oujda, deze gigantische moskee werd gedurende 15 jaar gebouwd en is voorzien van allerlei versierde architectuur.
  • Boujloud-plein – dit plein wordt omringd door interessante koloniale gebouwen en een levendige atmosfeer.
  • Fraisse Jardins – een beeldschoon park met een fontein, palmbomen en sidewalks, perfect om te recreëren met uw familie.
  • Romaiques Museum – dit museum toont interessante stukken van de romaanse architectuur, waardoor je de veelzijdigheid in Oujda kunt zien.
  • Tasga du Lac – een mooi meer met uitstekende omgeving aan de voet van de Rif-bergen, een perfecte plek om te ontspannen

5 Restaurants in Oujda welke je moet bezoeken

Oujda heeft een verscheidenheid aan restaurants waar je kunt genieten van enkele heerlijke gerechten. Hieronder staan een paar die je echt niet mag missen:

  • Wasabi Standard – een van de beste sushi-restaurants in Oujda, met vers bereide sushi, sashimi’s, soepen en salades.
  • La Marocaine – een Marokkaans restaurant met lokale gerechten, zoals couscous, tajine, en Marokkaanse Mediterrane keuken.
  • Le Provence – dit restaurant staat bekend om zijn Italiaanse, Franse, Spaansfeestelijke culinaire feesten.
  • Le Petit Brooklyn – een buitenlandse pizzeria met heerlijke pizzas, salads, broodjes en desserts.
  • Ristorante Italiana – een Italiaans restaurant met gerechten afkomstig uit de Italiaanse keuken, zoals pizza, pasta en risotto.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Oujda?

Oujda ligt op slechts 10 km afstand van de luchthaven Oujda Angads, ook wel de luchthaven van Oudja-Angads. De luchthaven is de enige luchthaven in respectievelijke buurt en wordt gebruikt door burgerluchtvaart en luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air Arabia Maroc en Royal Air Maroc. Daarnaast ligt Oujda op ongeveer 120 km afstand van de luchthaven Fes Saïss, waar de veelgebruikte luchtvaartmaatschappijen, zoals Transavia, Aigle Azur, Air France en vele andere, heen en weer vliegen.

Oujda
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal