Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Panama-Stad

Vliegtickets naar Panama-Stad Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Panama-Stad?

Panama-Stad is de hoofdstad van Panama en het economische, culturele en politieke centrum van het land. De stad is gelegen aan de kust van de Caribische Zee en werd gesticht door Francisco Pizarro in 1519. Het is een van de oudste steden in Zuid-Amerika en de op twee na oudste voormalige Spaanse kolonie. Hoewel de stad al eeuwenlang een belangrijk centrum van handel was, het was pas in de 20ste eeuw dat Panama-Stad een stad van wereldklasse werd. Tegenwoordig is het een moderne, welvarende stad die thuis is aan meer dan 1,3 miljoen inwoners.

Waarom Panama-Stad?

De redenen om Panama-Stad te bezoeken zijn overweldigend. Het is een kosmopolitische stad met vele invloeden waar je de oude Spaanse architectuur kunt bewonderen. De wijk Casco Viejo is een UNESCO World Heritage Site die mede bekendstaat als het culturele hart van de stad. Daarnaast is de stad een belangrijke haven die de deuren wijd openzet voor unieke en interessante invloeden. Wat het bezoeken van Panama-Stad zo bijzonder maakt is dat er zoveel te ontdekken valt. Of je nu houdt van cultuur, oude gebouwen, winkelen, stranden of natuur, er is voor ieder wat wils in Panama-Stad.

5 bezienswaardigheden in Panama-Stad die je moet zien?

De Sint-Janskathedraal, Casco Viejo, Mirafloresbezoekerscentrum, Panama Canal Zoo en het Metropolitan Park zijn enkele van de bezienswaardigheden die je in Panama-Stad kunt bezoeken.

 • Sint-Janskathedraal: De Sint-Janskathedraal is een van de oudste kathedralen in Zuid-Amerika. De kathedraal werd gebouwd in 1520 en is vandaag de dag als werelderfgoed geregistreerd.
  Het bezoeken van de kathedraal is zeker de moeite waard voor liefhebbers van oude architectuur.
 • Casco Viejo: Casco Viejo is een van OUNESCO World Heritage Sites in Panama-Stad. Het is een historische wijk vol met pittoreske gebouwen in koloniale stijl. Casco Viejo is een populaire toeristische attractie met veel winkels, bars en restaurants.
 • Mirafloresbezoekerscentrum: Dit bezoekerscentrum is de beste manier om meer te weten te komen over het Panama Kanaal. In het centrum worden interessante tentoonstellingen gehouden en er kan worden genoten van een schitterend uitzicht op het kanaal. Ook is hier een café en een winkel waar souvenirs en andere aandenkens gekocht kunnen worden.
 • Panama Canal Zoo: Dit dierenpark is gelegen aan de oostelijke oever van het Panama Kanaal. Er is een grote verscheidenheid aan exotische dieren, zoals beren, pauwen, herten, olifanten en jaguars. Het dierenpark biedt ook veel avontuurlijke attracties en shows, evenals een cultureel en historisch educatief centrum.
 • Metropolitan Park: Het Metropolitan Park is de thuisbasis van meer dan 280 vogelsoorten en andere wilde dieren, maar het dient ook als een van de grootste recreatiegebieden in Panama-Stad. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes door het park, evenals een kleedkamer met sauna en een visvijver.

5 restaurants in Panama-Stad welke je moet bezoeken?

 • Roxi Bar & Grill: Dit restaurant is beroemd om zijn heerlijke gerechten waar de Caribische en de Italiaanse culinaire tradities mooi samenkomen. Roxi Bar& Grill serveert heerlijke kreeftgerechten, salades, speciale visgerechten en delicate desserts.
 • Hard Rock Cafe: Dit Hard Rock Café heeft een casual restaurant waar gasten kunnen genieten van klassieke rock-‘n-roll-liedjes en een selectie van huisgemaakte hamburgers, sandwiches, salades en milkshakes.
 • Mari Vittori: Dit restaurant serveert typische Italiaanse gerechten, gebaseerd op verschillende Europese recepten. De specialiteit van het huis is pasta met spinazie, geserveerd met een selectie van verse salades en klassieke Italiaanse desserts.
 • El Trapiche: Dit restaurant is gespecialiseerd in het serveren van traditioneel Panamees eten. Gasten kunnen genieten van lekkere gerechten aan de tafel of bij de bar, evenals een selectie van verse salades en desserts.
 • Cafe Pita: Cafe Pita is een trendy restaurant dat traditionele Libanese en Europees-Amerikaanse gerechten serveert. Hier kunnen gasten genieten van gezonde broden, olijven en hummus, samen met verse salades en verfijnde Libanese mezze.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Panama-Stad?

Panama-Stad heeft twee internationale luchthavens met verbindingen naar bestemmingen over de hele wereld, waaronder de internationale luchthaven Tocumen en de kleinere internationale luchthaven Marcos Gelabert. Beide luchthavens liggen binnen een redelijke afstand van het stadscentrum en bieden een breed scala aan internationale services, waaronder shuttlebussen, transportdiensten of taxidiensten. De internationale luchthaven Tocumen is een van de grootste luchthavens van Latijns-Amerika en biedt de meeste internationale vluchten in en uit Panama-Stad.

Panama-Stad
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal