Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Philadelphia

Vliegtickets naar Philadelphia Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Philadelphia?

Philadelphia is de grootste stad in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De stad ligt op de oostelijke oever van de rivier de Delaware. Het is gesticht op 12 oktober 1682 door de Quaker-leider William Penn. Philadelphia heeft de bijnaam ‘City of Brotherly Love’ (Stad van broederlijke liefde) gekregen, omdat de stad in haar hele geschiedenis bekend staat om haar respect voor alle religieuze geloven en etnische achtergronden.

Philadelphia werd als een van de eerste steden van Noord-Amerika opgericht en het werd al snel een centrum voor strategische handel, politiek, filosofie, kunst en wetenschap. In de 18e eeuw behaalde de stad grote reputatie als de ‘Stad van Kostbare Kunst’. In 1730 richtten de familie Franklin een vereniging op om de wetenschap en technologie te promoten.

De stad had een enorme verandering ondergaan van een kleine Europese kolonie naar een sterk bevolkte, welvarende stad. Philadelphia was de eerste stad in de nieuwe natie en was de hoofdstad van de Verenigde Staten tijdens de Amerikaanse Revolutie en de Federalistische periode.

Waarom Philadelphia?

Philadelphia biedt bezoekers veel te doen en te zien. De stad staat bekend om zijn gevarieerde culturele oogst en zijn schat aan historische bezienswaardigheden. Je kunt genieten van de verlichte musea, de gezellige pubs, de verschillende monumenten, het bruisende nachtleven en de restaurants. Er zijn ook vele winkelstraten en beveiligde parken, waar je je kunt vermaken met de vele sporten en activiteiten die de stad te bieden heeft.

Philadelphia is een stad van contrasten. De stad is rijk aan verfijnde architectuur, theatergezelschappen, kunstgalerijen, cultuur en ambachtelijke markten. Er zijn tal van verschillende festivals, waaronder het historische Phillydelphia International Festival of Arts en het jaarlijkse Venetiaanse Nachtfestival.

Philadelphia is een van de beste steden in de Verenigde Staten voor een stedentrip. Je kunt hier ronddwalen langs de veelzijdige architectuur, bij toeristische bezienswaardigheden, horeca, winkelen, festivals en speciale evenementen.

5 bezienswaardigheden in Philadelphia die je moet zien?

Philadelphia is regelmatig in de schijnwerpers met zijn vele bezienswaardigheden. Hieronder volgen vijf absolute must-sees in de stad:

Independence Mall

Independence Mall is een nationaal historisch park en een van de meest bekende bezienswaardigheden in de stad. Hier vindt je twee van de meest iconische markante gebouwen in Philadelphia, namelijk het Liberty Bell Center dat bekend staat om de beroemde Liberty Bell en het Independence Hall waar de Amerikaanse Unie in 1776 werd ondertekend.

Reading Terminal Market

Reading Terminal Market is een van de grootste open markten in de VS. Je vindt er alles, van verse producten uit de buurt tot specialiteiten uit de streek. Er zijn ook lokale kunstenaars die hun werk tentoonstellen en verschillende etnische restaurants met heerlijke gerechten.

Franklin Institute

Franklin Institute is een van de meest gerespecteerde wetenschapsmusea in de wereld. Het museum biedt een breed scala aan tentoonstellingen, die variëren van wetenschap, technologie, natuur en geschiedenis.

Philadelphia Museum of Art

Dit is één van de grootste musea in de VS. Het museum biedt een enorme verzameling kunstwerken uit alle hoeken van de wereld, variërend van antieke schilderijen en foto’s tot hedendaagse tentoonstellingen.

Mütter Museum

De Mütter Museum is een uniek museum met een collectie wetenschappelijke specimens, bevindingen en objecten. Het beroemdste object is de scheurkalender, een 25 centimeter lange spiraalachtige schedel gemaakt uit de hersenen van een patiënt die in 1849 op de doodbed stierf.

5 restaurants in Philadelphia welke je moet bezoeken?

Philadelphia is één van ’s werelds meest gastronomische bestemmingen. Bekijk hieronder een lijst met vijf restaurants die je absoluut moet bezoeken.

Cheu Noodle Bar

Cheu Noodle Bar is een gezellig restaurant dat de beste ramen en andere gerechten serveert, zoals Lomo Saltado, een zuiderlinge Japanse fusion.

Marigold Kitchen

Marigold Kitchen is een intiem restaurant dat gemakkelijk uitgesproken Franse, Italiaanse en Amerikaanse gerechten serveert.

Vedge

Vedge is een iconisch vegetarisch restaurant dat de beste veggie-gerechten serveert, zoals erwtensoep, bitestravaganten en Pacific Wild Rice.

High Street on Market

High Street on Market is één van de meest toonaangevende brood- en gebakwinkels in de stad. Je vindt hier de beste broodjes, koekjes, scones en meer.

Fork

Fork is een hip restaurant dat een heerlijke selectie van gerechten serveert van lokale markten en boerderijen. Het menu varieert van kreeft met meergranenrisotto tot Jersey-kalfstong.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Philadelphia?

Philadelphia International Airport heeft de drukste luchtvaartverbindingen van de Verenigde Staten. Er zijn bovendien vijf andere luchthavens in de buurt die veilige internationale vluchten aanbieden, namelijk Baltimore/Washington, Washington Dulles International Airport, Atlantic City Airport, Trenton-Mercer Airport en Lehigh Valley International Airport.

Philadelphia
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal