Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Port of Spain

Vliegtickets naar Port of Spain Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Port of Spain

Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago, is in 1560 gesticht door de Spanjaarden. De stad heette vroeger Puerto de Espana, wat Spaans voor “Poort van Spanje” is. Door een combinatie van foute verkopers, Spaanse veroveraars en nieuwkomers van andere Europese landen heeft Port of Spain een gevarieerde demografie. Van indianen en Afrikanen tot Chinezen, Joden, Syriërs en anderen.

In de late 1700s werd de haven van Port of Spain een van de meest populaire havens in de Caribische Zee. Er gingen bootladingen slaven uit, wat de stad veel geld opleverde. Dit geld is gebruikt voor het bouwen van infrastructuren, woningen en andere voorzieningen in de stad.

In de 19e eeuw groeide Port of Spain uit tot een van de meest dynamische steden in de Caribische regio. Het was aantrekkelijk voor handelaren, reizigers, migranten en bedrijven. Het verkeer bij de haven groeide zo snel dat er meer godshuizen, muren en andere beveiligingen moesten worden gebouwd.

Waarom Port of Spain?

Port of Spain biedt een unieke ervaring voor reizigers. In de stad zijn er tal van horecagelegenheden, winkels, galerieën en musea te bezoeken. Er is ook een scala aan recreatieve mogelijkheden, van wandelen langs de prachtige kusten tot het verkennen van de bergachtige omgeving.

De stad heeft ook een levendige nachtlevenscene, met verschillende bars en clubscènes. Ook is er een groot aantal festivals, waaronder het populariteit Trinidad Carnaval, waar iedereen ieder jaar massaal naar toe komt. Ook is er een groot aantal religieuze evenementen, waaronder het ‘onderwaterpriesterschap’ in de tempel aan de kust, waar veel pelgrims komen om god te eren.

Port of Spain is een geweldige plek om te verkennen en de stad is erg populair bij het toerisme. De inwoners zijn zeer gastvrij en er zijn veel verschillende manieren om te genieten van de geschiedenis en het culturele erfgoed van de stad.

5 bezienswaardigheden in Port of Spain die je moet zien

  • De Nationale Assemblee – een monumentaal gebouw in de stad gewijd aan de Trinidadianen die hun leven hebben gegeven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • Fort George – een verlaten fort in Port of Spain dat dateert uit de negentiende eeuw, met uitstekende uitzichten over de stad.
  • De Botanische tuin – de kleurrijke, weelderige tuinen die de schoonheid van de stad vieren.
  • President House – het oudste gebouw in Port of Spain, dat ooit het onderkomen was van de presidenten van Trinidad en Tobago.
  • University of the West Indies – een prachtige kampus aan de rand van de stad, waar studenten leren over cultuur, geschiedenis en meer.

5 restaurants in Port of Spain welke je moet bezoeken

  • Cafe Cubano – het meest bezochte koffiehuis in Port of Spain.
  • Aqua – een boetiek-achtig restaurant met een verfijnde keuken en prachtige uitzichten op de haven.
  • Capers Restaurant – een chic restaurant met een gevarieerde menu en zachte jazzmuziek.
  • Trinidad Capital Grill – een traditioneel restaurant dat de stad trots maakt op haar rijke keuken.
  • Cou Cou Bar and Rotisserie – een modern restaurant in het hart van de stad met een interessante menukaart.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Port of Spain?

Er zijn veel luchthavens in de directe omgeving van Port of Spain. De meest dichtbijzijnde luchthaven is de luchthaven Piarco International Airport, op ongeveer 20 kilometer ten oosten van het centrum. Andere luchthavens in de regio zijn de Pointe-a-Pierre International Airport, op ongeveer 44 kilometer ten oosten van Port of Spain, en de Tobago International Airport, op ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van de stad. Daarnaast is er ook de Chaguaramas Heliport in de buurt.

Port of Spain
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal