Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Portland

Vliegtickets naar Portland Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Portland

Portland is een stad in Oregon in de Verenigde Staten. Het is een van de 100 grootste steden van Amerika, met ongeveer 600.000 inwoners. De geschiedenis van Portland gaat ver terug, helemaal terug naar de late jaren 1840. Toen leefden de Kalapuyans, een inheemse stam, in het gebied.

In 1868 werd de stad officieel opgericht en begonnen de eerste stadsplannen. Er werd hard gewerkt aan het bouwen en in 1882 was de eerste brug al klaar. Deze brug was belangrijk omdat Portland dieper in het land kon komen met een trein die rond dat tijdstip werd gebouwd.

De stad bleef groeien en in de jaren 1900 groeide de bevolking van Portland steeds meer. In 1908 beleefde de stad haar grootste groeispurt, waarbij de bevolking toenam met 40 procent, ofwel bijna 30.000 mensen.

Waarom Portland?

Portland is een geweldige stad voor een bezoek. Het heeft een heleboel te bieden wat je in andere grote steden niet krijgt. De stad heeft meer groen dan de meeste steden in de VS, er is veel cultuur, entertainment en culinaire specialiteiten om van te genieten.

Met meer dan 2.000 bomen en 700 parken en tuinen is Portland een zeer groene stad. Heel anders dan andere Amerikaanse steden die vaak ontworpen zijn met veel concrete buurten. Portland biedt ook een leuke mix van oude stad en nieuwe buurten, zodat er voor ieder wat wils is.

De stad blinkt ook uit als het gaat om cultuur, entertainment en lekker eten. Het bruisende uitgaansleven in de stad is indrukwekkend, er is veel te doen. Er is bijvoorbeeld een heel aantal theaters, musea, opera’s en concerten die je kunt bezoeken. Daarnaast heeft Portland als stad waar verschillende culturen samenkomen, veel internationale keukens. Er zijn een heleboel restaurants die je kunt bezoeken als je de authentieke smaken wil proeven.

5 Bezienswaardigheden in Portland die je Moet Zien

  • International Rose Test Garden: Een prachtig landschap met meer dan 10.000 rosestruiken uit meer dan 650 verschillende variëteiten. Het is een van de meest photo­geen plekken van Portland.
  • Forest Park: Dit is de grootste wildernis in een stadsomgeving in de Verenigde Staten. Forest Park biedt meer dan 80 km goed onderhouden wandel- en fietspaden, waardoor je de wilde natuur in kunt ademen.
  • Take Over Downtown : Een annuale kunstnacht gehouden op de derde vrijdag van juli. Het betekent dat het centrum van Portland verandert in een speeltuin met theater optredens, lichtinstallaties, muziek en film.
  • The Grotto : The Grotto is een prachtig devotiepark dat wordt beheerd door The National Sanctuary of Our Sorrowful Mother. Het is een plek waar je kunt bidden en mediteren en waar je de mooie tuinen kunt verkennen.
  • Pittock Mansion : Pittock Mansion is een historisch landhuis gebouwd in 1914. Het landhuis werd gebouwd door henry en Georgiana Pittock, gevestigd op een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad.

5 Restaurants in Portland welke je Moet Bezoeken

  • Pok Pok: Pok Pok is een Thais restaurant gevestigd op de zuidoostkant van Portland. Het restaurant biedt authentieke, magische Thaise smaken en is daarom het bezoeken waard.
  • Le Pigeon : Le Pigeon is een populaire bistrobar volledig gericht op innovatie. Het restaurant wordt geroemd om haar Franse keuken met geïnspireerde gerechten.
  • St Jack : Een Frans-Amerikaans restaurant in de Laurelhurst buurt. Het heeft een breed scala aan smaakvolle gerechten, waaronder veel brasserie-geïnspireerde gerechten en gerechten uit Oregon.
  • Nuvrei Bakery & Patisserie : Nuvrei Bakery & Patisserie is een Europees inspireerde bakkerij en patisserie gevestigd in het centrum van Portland. Ze serveren traditionele Franse banketbakkerijen en de capitale ambachtelijke baksel voor de stad.
  • Imperial : Imperial is een van de nieuwste en meest populaire restaurants in Portland. Het heeft een aantal gerechten die een eerbetoon zijn aan de Pacific Northwest door de lokale ingrediënten te gebruiken voor de gerechten.

Welke Luchthavens heb je in de Buurt van Portland?

De luchthavens in de buurt van Portland zijn Oregon International Airport in Portland, Portland International Airport in Vancouver, en PDX Airport in Hillsboro. Oregon International Airport is de grootste van deze drie luchthavens en de meest gebruikte luchthaven van de regio. Het is gelegen op slechts 5 km van de stadsgrens. Portland International Airport is de tweede grootste luchthaven in de regio en is gelegen op 33 km ten noorden van Portland. Pdx Airport is de kleinste luchthaven in de buurt met slechts 2 gates. De luchthaven ligt op 35 km. van Portland.

Al deze luchthavens bieden lijndiensten, niet-stop en regionale vluchten aan naar het Amerikaanse vasteland, evenals naar Canada en Mexico. Bezoekers kunnen gemakkelijk taxi’s, shuttles of bussen naar Portland nemen vanaf elk van deze luchthavens.

Portland
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal