Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Rio de Janeiro

Vliegtickets naar Rio de Janeiro Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een stad in het zuidelijke deel van Brazilië. De stad is vernoemd naar de maand januari die de Portugese kolonisten meebrachten toen zij de stad in 1565 stichtten in het stroomgebied van de Guanabara Bay. De Engelse naam, Rio de Janeiro, betekent letterlijk “De Januari-rivier”.

Rio de Janeiro was vroeger een grote uitvalsbasis voor Portugese schepen die op zoek waren naar goud en diamanten. Het was ook een uitstekende poort naar de Atlantische Oceaan, die de Portugese kolonisten toestond om hun handel uit te breiden naar andere landen.

Uit de koloniale tijd van de 16e eeuw tot de 19e eeuw groeide Rio de Janeiro uit tot een belangrijk handels- en cultuurcentrum van Brazilië. In 1822 werd Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilie en werd het symbool van Braziliaanse onafhankelijkheid.

Hoewel de stad momenteel wordt gekenmerkt door haar weelderige natuur, innovatieve architectuur, historische monumenten en het enorme culturele erfgoed, is Rio de Janeiro vooral bekend om zijn festivals, optredens, stranden en bruisende nachtleven.

Waarom Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro is één van de meest populaire steden in Zuid-Amerika om te bezoeken vanwege de unieke combinatie van haar rijke cultuur, adembenemende stranden, pittoreske landschappen en spectaculaire attracties. De stad wordt omringd door een vriendelijke, gastvrije omgeving waar het midden-Amerikaanse temperament regeert.

Bezoekers kunnen genieten van de imposante bergketen, die uitkijkt over de stad, en de prachtige stranden, zoals Copacabana en Ipanema, die talrijke restaurants en winkels hebben. Er zijn ook veel musea, galerijen en culturele attracties waar u kunt verkennen.

Vanwege de grote variëteit aan activiteiten en de prachtige natuur is Rio de stad een populaire vakantiebestemming. Er zijn veel verschillende opties voor accommodatie, waaronder luxe hotels, resorts, appartementen, hostels en villa’s. Er zijn ook vele luchtvaartmaatschappijen die internationale verbindingen aanbieden vanuit Rio.

5 bezienswaardigheden in Rio de Janeiro die je moet zien?

  • Christus de Verlosser: Christus de Verlosser is een kolossaal beeld dat troont op Corcovado Berg boven de stad. Het is een symbool van de Braziliaanse spiritualiteit en een ongeëvenaard uitzicht op de stad en zee.
  • Sugarloaf Mountain: Sugarloaf Mountain is een iconisch bergtoppunt van Rio de Janeiro. Het is de meest iconische karakteristiek van de skyline van Rio en is een must om te bezoeken tijdens uw bezoek aan de stad. Er is ook een gondelbaan om u door te nemen.
  • Jardim Botânico do Rio de Janeiro: Jardim Botânico do Rio de Janeiro is een prachtige tuin vol exotische bloemen, bomen en tuinen. Het is de perfecte plek om het wildlife van Rio de Janeiro te verkennen.
  • Maracanã Stadion: Maracanã Stadion is een wereldberoemd sportstadion in Rio de Janeiro dat het centrale punt is van de moderne Braziliaanse sport. Het bevindt zich in de stad naast een prachtig park dat de geschiedenis en de toekomst van Braziliaanse sport voorstelt.
  • Carnavalsparade: De carnavalsparade is een onmisbaar evenement in Rio de Janeiro. Bekend om zijn felle kleuren, dans, optredens en cultuur. De parade is iets om naar uit te kijken als je de stad bezoekt.

5 restaurants in Rio de Janeiro welke je moet bezoeken?

  • Restaurant Aprazivel: Restaurant Aprazivel heeft een ongelooflijke uitzicht over de stad met lokale gerechten. De chefkok bereidt innovatieve gerechten, zoals traditionele gerechten met een moderne twist.
  • Dalva e Dito: Dalva e Dito is een ander geweldig restaurant in het centrum van Rio de Janeiro. Het warmste kenmerk van dit restaurant is de unieke inrichting. Dit restaurant heeft een romantische sfeer die perfect is voor een diner voor twee.
  • Churrascaria Palace: Churrascaria Palace is een van de meest populaire restaurants in Rio de Janeiro. Het staat bekend om zijn Braziliaanse gerechten en zeer betaalbare prijs.
  • Estalagem Armazem: Estalagem Armazem is een traditioneel Zuid-Amerikaans restaurant dat alle lokale gerechten biedt. Er zijn ook vele internationale gerechten, waardoor het aanspreekt op bijna iedereen.
  • Bar Lacubacoa: Bar Lacubacoa serveert Latijns-Amerikaanse gerechten in een unieke stijl. U kunt van culinaire creaties genieten terwijl u geniet van de kunstenaars die op de muren staan geschilderd.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Rio de Janeiro?

Er zijn twee internationale luchthavens in Rio de Janeiro. Luchthaven Rio de Janeiro/Galeão International Airport ligt in de buurt van het centrum van de stad, 20km van het stadscentrum en de ander is Santos Dumont Airport, die gelegen is in het hart van Rio.

Galeão International Airpot is de grootste luchthaven in de buurt en heeft de meest internationale verbindingen. Het behoort tot de tops 40 meest drukste luchthavens ter wereld. Tijdens de olampische Spelen in Rio 2016 is dit de belangri

Rio de Janeiro
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal